Kore usulü, bulgogi tarzı çırpma yumurtalı sandviç
Kore usulü, bulgogi tarzı çırpma yumurtalı sandviç

Kore usulü, bulgogi tarzı çırpma yumurtalı sandviç

toplam süre 20 dak.
12 dak. hazırlık süresi
8 dak. pişme süresi
10 dak. marine süresi

Bu Kore trendi sadece kahvaltı sofralarını değil, tüm öğünleri fethetmeye devam ediyor. Kabarmış çırpma yumurta, hafif ve tatlı brioche, yüksek kalite sığır eti ve aromalı peynirleri hafif baharatlı bir dokunuşla bir araya getiriyor.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
dana fileto
4 tatlı kaşığı
bitkisel yağ
1 yemek kaşığı
kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı
light mayonez
2 
dilim brioche veya süt ekmeği (Kalın kesilmiş, 6-8 cm)
4 
yaprak yeşil marul (örneğin lollo bionda, uzun yapraklı marul veya göbek salata)
4 
yumurta
2 yemek kaşığı
cottage cheese
 ½ tatlı kaşığı
esmer şeker
Taze çekilmiş karabiber
2 
dilim peynir (örneğin, cheddar)
Besin değerleri (porsiyon başı):3.265 kJ / 781 kcal
42,7 grYağ
53,9 grProtein
43 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr dana fileto – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos1 yemek kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Dana fileto’yu kurulayın ve ince şeritler halinde kesin. 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey ile karıştırıp yaklaşık 10 dakika marine edin. Ardından büyük ve yapışmaz bir tavada kızgın yağda 2-3 dakika kavurun ve susam ile karıştırın.

Adım 2

2 yemek kaşığı light mayonez – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos2  dilim brioche veya süt ekmeği (Kalın kesilmiş, 6-8 cm) – 4  yaprak yeşil marul (örneğin lollo bionda, uzun yapraklı marul veya göbek salata)

Sos için mayonezi 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey ile karıştırın. Brioche veya ekmeği tamamen kesmeden yarıya kadar kesin ve içine sosun yaklaşık üçte ikisini ince bir tabaka halinde sürün. Marulları yıkayıp kurulayın.

Adım 3

4  yumurta – 2 yemek kaşığı cottage cheese –  ½ tatlı kaşığı esmer şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos – Taze çekilmiş karabiber – 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ

Yumurtaları cottage cheese, esmer şeker ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey ile açık renkli ve köpüklü olana kadar çırpın. Karabiber ile baharatlayın ve küçük yapışmaz tavada kızgın yağda kabarana kadar pişirin.

Adım 4

2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2  dilim peynir (örneğin, cheddar)

Sos için Kikkoman Toasted Sesame Oil'i Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ile karıştırın. Ekmeği marul, et, yumurta ve peynir ile doldurun.

Adım 5

Gerekirse ekmeğin alt kısmını yağ geçirmez kâğıtla sabitleyin. Kalan sosla süsleyin, salata sosunu üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Püf noktası:

Bu sandviç, et yerine taze ızgara somon fileto veya karides ile de nefis oluyor.

Recept-ID: 1542

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr dana fileto – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos1 yemek kaşığı kavrulmuş susam – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ

Dana fileto’yu kurulayın ve ince şeritler halinde kesin. 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey ile karıştırıp yaklaşık 10 dakika marine edin. Ardından büyük ve yapışmaz bir tavada kızgın yağda 2-3 dakika kavurun ve susam ile karıştırın.

2 yemek kaşığı light mayonez – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos2 dilim brioche veya süt ekmeği (Kalın kesilmiş, 6-8 cm) – 4 yaprak yeşil marul (örneğin lollo bionda, uzun yapraklı marul veya göbek salata)

Sos için mayonezi 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey ile karıştırın. Brioche veya ekmeği tamamen kesmeden yarıya kadar kesin ve içine sosun yaklaşık üçte ikisini ince bir tabaka halinde sürün. Marulları yıkayıp kurulayın.

4 yumurta – 2 yemek kaşığı cottage cheese – ½ tatlı kaşığı esmer şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos – Taze çekilmiş karabiber – 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ

Yumurtaları cottage cheese, esmer şeker ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce Honey ile açık renkli ve köpüklü olana kadar çırpın. Karabiber ile baharatlayın ve küçük yapışmaz tavada kızgın yağda kabarana kadar pişirin.

2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu2 dilim peynir (örneğin, cheddar)

Sos için Kikkoman Toasted Sesame Oil'i Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ile karıştırın. Ekmeği marul, et, yumurta ve peynir ile doldurun.

Gerekirse ekmeğin alt kısmını yağ geçirmez kâğıtla sabitleyin. Kalan sosla süsleyin, salata sosunu üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Keşfedilecek Tarifler

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.