Makarna ve nori’yle balkabağı güveci
Makarna ve nori’yle balkabağı güveci

Makarna ve nori’yle balkabağı güveci

toplam süre60 dak.
20 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi

Leziz bir tarifle sonbaharın tadını çıkarmaya ne dersiniz? Nori yosunu ve susam tohumları eklenmiş, peynir ve köriyle lezzetlendirilmiş bu balkabağı güveci, sonbahar günlerinde vazgeçilmeziniz olacak.

Malzemeler

2 porsiyon

Makarna:

120 gr
kısa makarna (örneğin penne ya da küçük dirsek noodle)

Sos:

120 gr
Hokkaido balkabağı
300 ml
süt
10 gr
sarı köri ezmesi
40 gr
tereyağ
25 gr
buğday unu
75 gr
cheddar peyniri
50 gr
mozzarella peyniri

Süslemek için:

1 
nori yaprağı
1 tatlı kaşığı
siyah susam tohumu
1 tatlı kaşığı
kişniş
Besin değerleri (porsiyon başı):1641 kJ / 392 kcal
30,3 grYağ
33,2 grProtein
66,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr kısa makarna (örneğin penne ya da küçük dirsek noodle)

Makarnayı, paketin üzerindeki talimatları dikkate alarak al dente olarak (çok fazla haşlamadan, yenebilir duruma gelene kadar) pişirin.

Adım 2

120 gr Hokkaido balkabağı – 300 ml süt – 10 gr sarı köri ezmesi – 40 gr tereyağ – 25 gr buğday unu – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu75 gr cheddar peyniri – 50 gr mozzarella peyniri

Balkabağını rendeleyin. Ardından süt ve köri ezmesiyle karıştırıp 5 dakika boyunca pişirin.

Tereyağını bir tavada eritin ve unu ekleyin. Devamlı karıştırarak, düşük ısıda 2 dakika kızartın. Süt ve balkabağını ekleyin. Tüm malzemeler tam anlamıyla birleşene kadar karıştırın. Kikkoman Soy Sauce’u, rendelenmiş cheddar peyniriyle rendelenmiş mozzarella peynirini sosa ekleyin. Peynirler eriyene kadar pişirin ve karıştırın.

Adım 3

1  nori yaprağı – 1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 1 tatlı kaşığı kişniş

2. adımda hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın. Fırın kabına yerleştirin ve altın kahverengi olana kadar 20 dakika pişirin.

Nori’yi ezin. Ardından makarnayı tabaklara yerleştirin. Ezilmiş nori, siyah susam tohumları ve kişnişle süsleyin.

Püf noktası:

Bu tarife bezelye, kabak ve mantar gibi farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1373

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr kısa makarna (örneğin penne ya da küçük dirsek noodle)

Makarnayı, paketin üzerindeki talimatları dikkate alarak al dente olarak (çok fazla haşlamadan, yenebilir duruma gelene kadar) pişirin.

120 gr Hokkaido balkabağı – 300 ml süt – 10 gr sarı köri ezmesi – 40 gr tereyağ – 25 gr buğday unu – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu75 gr cheddar peyniri – 50 gr mozzarella peyniri

Balkabağını rendeleyin. Ardından süt ve köri ezmesiyle karıştırıp 5 dakika boyunca pişirin.

Tereyağını bir tavada eritin ve unu ekleyin. Devamlı karıştırarak, düşük ısıda 2 dakika kızartın. Süt ve balkabağını ekleyin. Tüm malzemeler tam anlamıyla birleşene kadar karıştırın. Kikkoman Soy Sauce’u, rendelenmiş cheddar peyniriyle rendelenmiş mozzarella peynirini sosa ekleyin. Peynirler eriyene kadar pişirin ve karıştırın.

1 nori yaprağı – 1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 1 tatlı kaşığı kişniş

2. adımda hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın. Fırın kabına yerleştirin ve altın kahverengi olana kadar 20 dakika pişirin.

Nori’yi ezin. Ardından makarnayı tabaklara yerleştirin. Ezilmiş nori, siyah susam tohumları ve kişnişle süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.