Makarna ve nori’yle balkabağı güveci
Leziz bir tarifle sonbaharın tadını çıkarmaya ne dersiniz? Nori yosunu ve susam tohumları eklenmiş, peynir ve köriyle lezzetlendirilmiş bu balkabağı güveci, sonbahar günlerinde vazgeçilmeziniz olacak.
Malzemeler
Makarna:
Sos:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
120 gr kısa makarna (örneğin penne ya da küçük dirsek noodle)
Makarnayı, paketin üzerindeki talimatları dikkate alarak al dente olarak (çok fazla haşlamadan, yenebilir duruma gelene kadar) pişirin.
Adım 2
120 gr Hokkaido balkabağı – 300 ml süt – 10 gr sarı köri ezmesi – 40 gr tereyağ – 25 gr buğday unu – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 75 gr cheddar peyniri – 50 gr mozzarella peyniri
Balkabağını rendeleyin. Ardından süt ve köri ezmesiyle karıştırıp 5 dakika boyunca pişirin.
Tereyağını bir tavada eritin ve unu ekleyin. Devamlı karıştırarak, düşük ısıda 2 dakika kızartın. Süt ve balkabağını ekleyin. Tüm malzemeler tam anlamıyla birleşene kadar karıştırın. Kikkoman Soy Sauce’u, rendelenmiş cheddar peyniriyle rendelenmiş mozzarella peynirini sosa ekleyin. Peynirler eriyene kadar pişirin ve karıştırın.
Adım 3
1 nori yaprağı – 1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 1 tatlı kaşığı kişniş
2. adımda hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın. Fırın kabına yerleştirin ve altın kahverengi olana kadar 20 dakika pişirin.
Nori’yi ezin. Ardından makarnayı tabaklara yerleştirin. Ezilmiş nori, siyah susam tohumları ve kişnişle süsleyin.
Püf noktası:
Bu tarife bezelye, kabak ve mantar gibi farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1373
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet