Wok’ta patlıcanlı ve kajulu tavuk
Wok’ta patlıcanlı ve kajulu tavuk

Wok’ta patlıcanlı ve kajulu tavuk

toplam süre30 dak.
20 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Dakikalar içinde harika bir yemek hazırlamak için wok’ta tavuk ve patlıcan mükemmel bir seçenek!

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
tavuk but, şeritler hâlinde kesilmiş
1 
küçük patlıcan, şeritler hâlinde kesilmiş
1 
kırmızı soğan, şeritler hâlinde kesilmiş
50 gr
şitake mantarı, dörde kesilmiş
 ½ demet
taze soğan, kıyılmış
2 
diş sarımsak, ince doğranmış
15 gr
zencefil, ince doğranmış
5 yemek kaşığı
kızartma yağı
50 ml
istiridye sosu
50 gr
kavrulmuş kaju
 ½ 
misket limonu

Üzeri için:

3 
dal kişnişin yaprakları
2 
taze soğan, ince kıyılmış
Besin değerleri (porsiyon başı):3043 kJ / 726 kcal
43,5 grYağ
37,3 grProtein
42 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Suyu wok’ta kaynatın. Tavuğu kaynar suya ekleyin ve yaklaşık 12 dakika pişirin. Sonra bir kevgirle alın ve süzün. Wok’u durulayın ve kurulayın.

Adım 2

Wok tavasında 3 yemek kaşığı yağı kızdırın ve patlıcanları kızartın. Mantarları ekleyin ve soteleyin. Taze soğan ve soğanı da ekleyip biraz kavurun. Sebzeleri alın.

Adım 3

Kalan yağı ve tavuğu wok’a alın, renkleri dönene kadar kavurun ve bir kenara alın.

Adım 4

Sarımsak ve zencefili de wok’a alarak saydam bir hâl alana kadar kavurun. Tavuğu tekrar ekleyin ve karıştırın.

Adım 5

Sebzeleri ekleyin, biraz kızartın. İstiridye sosu, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman kavrulmuş susam yağını ekleyin ve iyice karıştırın.

Adım 6

Kajunun yarısını ilave edin. Misket limonunun suyunu tavuk ve sebzelerin üzerine dökün.

Adım 7

Kişniş, kalan kaju ve taze soğanla süsleyin.

Püf noktası:

İstiridye sosu alternatifi: Kikkoman pirinç için soya sosu

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu alternatifleri: Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, Tamari glutensiz soya sosu ve Organik soya sosu.

Kavurmak için bitkisel yağ veya soya yağı kullanın. Kavururken asla susam yağı kullanmayın.

Wok’ta pişirmek için ocağın yüksek sıcaklıkta olması önemlidir. Ancak yağ sıcakken dikkatli olun, nemli malzemeleri eklediğinizde alev alabilir veya sıçrayabilir.

Yapışmaz, sac, dökme demir wok’lar ısı iletiminin yanı sıra elektrikli, gazlı ve endüksiyon ocaklara uygunluk, temizlik ve bakım açısından biraz farklıdır. Yüksek ısıda pişirmek ve adımlara uymak şartıyla wok yerine standart bir tava da kullanılabilir.

Wok’a asla fazla malzeme eklemeyin. Yemeği ikiden fazla kişi için hazırlıyorsanız en iyi sonucu gruplar hâlinde pişirerek elde edebilirsiniz.

Wok’taki malzemeleri parçalamamak için hafifçe karıştırın ve çevirin.

Mükemmel aroma ve lezzet için soya sosu ve susam yağı ile tatlandırarak tamamlayın.

Recept-ID: 930

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Suyu wok’ta kaynatın. Tavuğu kaynar suya ekleyin ve yaklaşık 12 dakika pişirin. Sonra bir kevgirle alın ve süzün. Wok’u durulayın ve kurulayın.

Wok tavasında 3 yemek kaşığı yağı kızdırın ve patlıcanları kızartın. Mantarları ekleyin ve soteleyin. Taze soğan ve soğanı da ekleyip biraz kavurun. Sebzeleri alın.

Kalan yağı ve tavuğu wok’a alın, renkleri dönene kadar kavurun ve bir kenara alın.

Sarımsak ve zencefili de wok’a alarak saydam bir hâl alana kadar kavurun. Tavuğu tekrar ekleyin ve karıştırın.

Sebzeleri ekleyin, biraz kızartın. İstiridye sosu, Kikkoman soya sosu ve Kikkoman kavrulmuş susam yağını ekleyin ve iyice karıştırın.

Kajunun yarısını ilave edin. Misket limonunun suyunu tavuk ve sebzelerin üzerine dökün.

Kişniş, kalan kaju ve taze soğanla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.