

Asya Usulü Karnabahar Kanatları
Malzemeler
Karnabahar kanatları için
Ayrıca
Hazırlanış
Adım 1
Karnabahar çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Un, yaklaşık 150 ml su ve soya sosu ile karıştırılır. Karnabahar çiçekleri bu karışımın içinde çevrilir ve pişirme kâğıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 225° C'de (fanlı fırın: 205° C) yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Adım 2
Sarımsaklar soyulup ezilir ve ketçap, tamari, şurup, zencefil, yağ ve limon suyu ile karıştırılır. Sıcak karnabahar kanatları marine sos ile karıştırılır, tekrar fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir.
Adım 3
Taze soğanlar temizlenir, yıkanır halkalara kesilir. Hindistan cevizi sütü, fıstık ezmesiyle kaynatılır ve limon suyu, soya sosu ve acı toz biberle tatlandırılır. Karnabahar kanatları, yeşil soğan, susam ve kişniş ile süslenir ve hindistancevizi sosu ile servis edilir.
Recept-ID: 56
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet