Deniz Mahsullü Çıtır Çin Böreği

Malzemeler

4 porsiyon
1 
diş sarımsak
5 gr
zencefil
200 gr
beyaz lahana
0,3 
taze yeşil soğan
1 tutam
tuz
100 gr
tavukgöğsü
1 tutam
kara biber
50 gr
mürekkep balığı
50 gr
temizlenmiş karides
50 gr
somon
 ½ tatlı kaşığı
24 parça / tane
Gyoza bohçaları için adet gyoza yufkası
0,3 tatlı kaşığı
susam yağı
2 yemek kaşığı
bitkisel yağ

Dip sos için:

2 
sirke
 ½ tatlı kaşığı
susam yağı
Çili macunu
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.
Besin değerleri (porsiyon başı): 1370 kJ  /  327 kcal
9,5 gr Yağ
18 gr Protein
42,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Sarımsak, zencefil ve lahana çok ince doğranır. Üzerine tuz serpilir ve fazla suyu bir pamuklu bez yardımıyla sıkılır. Tavuk göğsü 4 mm'ye kadar kıyılır ve ilave edilir, iyice karıştırılır.

Adım 2

Mürekkep balığı soyulur, karides ve somon temizlenir ve irice doğranır. Bir kabın içine alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu ile karıştırılır.

Adım 3

10-15 dakika buzdolabında marine edilir. Daha sonra deniz mahsulleri,  tavuk ve lahana ile karıştırılır.

Adım 4

Karışımdan bir yemek kaşığı, Gyoza yufkasının üzerine boylamasına yerleştirilir ve kapalı bir silindir şekli verilir. Rulonun kapatma uçlarına önceden su sürülürse daha iyi tutar.

Adım 5

Rulolar, tavada yağda çıtır çıtır olup altın sarısı renk alana kadar kızartılır. Dip sos ve tercihe bağlı taptaze salata ile sıcak olarak servis edilir.

Recept-ID: 447

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Sarımsak, zencefil ve lahana çok ince doğranır. Üzerine tuz serpilir ve fazla suyu bir pamuklu bez yardımıyla sıkılır. Tavuk göğsü 4 mm'ye kadar kıyılır ve ilave edilir, iyice karıştırılır.

Mürekkep balığı soyulur, karides ve somon temizlenir ve irice doğranır. Bir kabın içine alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu ile karıştırılır.

10-15 dakika buzdolabında marine edilir. Daha sonra deniz mahsulleri,  tavuk ve lahana ile karıştırılır.

Karışımdan bir yemek kaşığı, Gyoza yufkasının üzerine boylamasına yerleştirilir ve kapalı bir silindir şekli verilir. Rulonun kapatma uçlarına önceden su sürülürse daha iyi tutar.

Rulolar, tavada yağda çıtır çıtır olup altın sarısı renk alana kadar kızartılır. Dip sos ve tercihe bağlı taptaze salata ile sıcak olarak servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.