Kolay mantarlı peynir quesadilla

toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Tex-Mex usulü kızarmış muhteşem tortilla sandviçleri! Bu vejetaryen quesadilla tarifi, içine eklediğiniz sote mantar, biber, peynir ve soğanla birlikte dışı çıtır içi yumuşak harika bir yemek olacak. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üçgen dilimler halinde servis edin.

Malzemeler

2 porsiyon
125 gr
mantar
1 
soğan
1 
kırmızı biber
1 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
80 gr
bebek ıspanak
3 yemek kaşığı
acı toz kırmızı biber
 ½ tatlı kaşığı
ufalamış taze veya kurutuluş kekik
100 gr
rendelenmiş peynir (2 çeşit kullanmanız önerilir, ör. mozzarella, çedar)
2 
büyük tortilla/lavaş
Besin değerleri (porsiyon başı): 1917 kJ  /  440 kcal
23,7 gr Yağ
19,8 gr Protein
36,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Mantarları dilimleyin. Soğanı ve biberi küçük küpler halinde, sarımsağı da ince ince doğrayın. Isıtılmış sıvı yağda bunları mantarlarla birlikte yaklaşık 5 dakika kavurun. Ispanağı ekleyin, yaprakların biraz gevşemesini bekleyin, ardından iç dolguyu Kikkoman Ponzu Limonlu, toz kırmızı biber ve kekikle çeşnilendirin. Peyniri ekleyip karıştırın.

Adım 2

Fırını 200°C'de (180°C fanlı) ısıtın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Sebzeli peynirli dolguyu tortilla'nın bir yarısına sürün, tortilla'nın kalan yarısını üzerine yerleştirin, biraz bastırın ve tortilla'ları ikiye kesin. Tortilla parçalarını hazırladığınız pişirme kağıdına yan yana dizin ve ısıttığınız fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 5-8 dakika pişirin.

Tips

Farklı peynir çeşitleri kullanabilirsiniz. Örneğin, dolapta önceden kalan peynirleri değerlendirebilirsiniz.

Guacamole veya salsa sosla servis edin.

Recept-ID: 1056

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Mantarları dilimleyin. Soğanı ve biberi küçük küpler halinde, sarımsağı da ince ince doğrayın. Isıtılmış sıvı yağda bunları mantarlarla birlikte yaklaşık 5 dakika kavurun. Ispanağı ekleyin, yaprakların biraz gevşemesini bekleyin, ardından iç dolguyu Kikkoman Ponzu Limonlu, toz kırmızı biber ve kekikle çeşnilendirin. Peyniri ekleyip karıştırın.

Fırını 200°C'de (180°C fanlı) ısıtın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Sebzeli peynirli dolguyu tortilla'nın bir yarısına sürün, tortilla'nın kalan yarısını üzerine yerleştirin, biraz bastırın ve tortilla'ları ikiye kesin. Tortilla parçalarını hazırladığınız pişirme kağıdına yan yana dizin ve ısıttığınız fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 5-8 dakika pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.