Balık Kroket Roll (Uramaki)

toplam süre 15 dak.
5 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Balık kroketler ve renkli taze sebzelerle Uramaki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler

8 porsiyon
2 
adet balık kroket (dondurulmuş)
Fritözde veya kızgın yağda kızartma için sıvı yağ
1 
Nori yosunu
200 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi
2 tatlı kaşığı
mayonez
1 
avuç roka
6 
adet kırmızı biber şeridi
2 
adet salatalık şeridi
2 tatlı kaşığı
2 yemek kaşığı
kavrulmuş susam

Kikkoman Susamlı Sosa Alternatif:

10 gr
fıstık ezmesi
10 gr
su
2 
damla susam yağı

Servis için:

Tere
mayonez
Besin değerleri (porsiyon başı): 588 kJ  /  141 kcal
7,7 gr Yağ
7 gr Protein
10,4 gr Karbonhidrat

'"Nasıl Yapılır" Videoları

Hazırlanış

Adım 1

Balık kroketleri fritözde veya yağda kızartın.

Adım 2

1 adet Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.

Adım 3

Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.

Adım 4

Tamamen çevirin.

Adım 5

Wasabi ezmesini ve mayonezi ortalarına uzunlamasına ince bir şekilde yayın.

Adım 6

En üste rokayı, balık kroketleri, kırmızı biber ve salatalık dilimlerini uzunlamasına yerleştirin.

Adım 7

Üzerine Kikkoman Susamlı Sos gezdirin.

Adım 8

Ruloyu yuvarlayın.

Adım 9

Streç filme sarın, suşi matı ile şekil verin ve matı açın.

Adım 10

Aynı büyüklükte 8 eşit parçaya kesin.

Adım 11

Her iki tarafını da susama batırın.

Adım 12

Tere, mayonez ve Kikkoman Susam Sosu ile servis edin.

Püf noktası:

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

  • Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman baharatı

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Recept-ID: 943

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Balık kroketleri fritözde veya yağda kızartın.

1 adet Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.

Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.

Tamamen çevirin.

Wasabi ezmesini ve mayonezi ortalarına uzunlamasına ince bir şekilde yayın.

En üste rokayı, balık kroketleri, kırmızı biber ve salatalık dilimlerini uzunlamasına yerleştirin.

Üzerine Kikkoman Susamlı Sos gezdirin.

Ruloyu yuvarlayın.

Streç filme sarın, suşi matı ile şekil verin ve matı açın.

Aynı büyüklükte 8 eşit parçaya kesin.

Her iki tarafını da susama batırın.

Tere, mayonez ve Kikkoman Susam Sosu ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.