Lahana ve mantarla doldurulmuş, kızılcıklı Gyoza mantısı
Japonya ve Avrupa lezzetlerini birleştiren bu enfes gyoza tarifiyle mantı becerilerinize seviye atlatın! Çıtır lahana ve mantarlı bir iç dolgu, leziz kızılcık sosu... Şimdiden afiyet olsun.
Hazırlanış
Adım 1
100 gr beyaz lahana – 30 gr şitaki mantarı – 30 gr enoki mantarı – 80 gr soğan – 2 diş sarımsak – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 ml kolza yağı
İç dolgu için sebzeleri ince ince doğrayın ve tüm malzemeler yumuşayana kadar yağda 10 dakika kadar kızartın. Kikkoman Soy Sauce ile baharatlandırın.
Adım 2
40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 120 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 80 gr kuru kızılcık – 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Kızılcık sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.
Adım 3
14 gyoza yufka yaprağı
Yufkaları ilk adımdaki iç dolgu ile doldurun ve Gyoza mantısı şeklinde yuvarlayın. Mantıları tavaya alın ve bir tarafı altın kahverengi olana kadar pişirin. Renk aldıklarında biraz su ekleyin, kapakla tavayı örtün ve 3-4 dakika daha pişirin.
Mantıları kızılcık sosuyla servis edin.
Püf noktası:
Gyoza mantıları nasıl hazırlanır?
İç dolguyu yufkanın ortasına koyun. İkiye katlayın. Üst kısmındaki uçları yapışabilmesi için suyla nemlendirin ve akordiyon şekli vererek kıvırın.
Recept-ID: 1369
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet