Lahana ve mantarla doldurulmuş, kızılcıklı Gyoza mantısı
Lahana ve mantarla doldurulmuş, kızılcıklı Gyoza mantısı

Lahana ve mantarla doldurulmuş, kızılcıklı Gyoza mantısı

toplam süre45 dak.
30 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Japonya ve Avrupa lezzetlerini birleştiren bu enfes gyoza tarifiyle mantı becerilerinize seviye atlatın! Çıtır lahana ve mantarlı bir iç dolgu, leziz kızılcık sosu... Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

2 porsiyon
14 
gyoza yufka yaprağı

İç dolgu:

100 gr
beyaz lahana
30 gr
şitaki mantarı
30 gr
enoki mantarı
80 gr
soğan
2 
diş sarımsak
30 ml
kolza yağı

Sos:

80 gr
kuru kızılcık
1 tatlı kaşığı
mısır nişastası
Besin değerleri (porsiyon başı):2721 kJ / 650 kcal
30,4 grYağ
79,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr beyaz lahana – 30 gr şitaki mantarı – 30 gr enoki mantarı – 80 gr soğan – 2  diş sarımsak – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml kolza yağı

İç dolgu için sebzeleri ince ince doğrayın ve tüm malzemeler yumuşayana kadar yağda 10 dakika kadar kızartın. Kikkoman Soy Sauce ile baharatlandırın.

Adım 2

40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu120 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu80 gr kuru kızılcık – 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Kızılcık sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.

Adım 3

14  gyoza yufka yaprağı

Yufkaları ilk adımdaki iç dolgu ile doldurun ve Gyoza mantısı şeklinde yuvarlayın. Mantıları tavaya alın ve bir tarafı altın kahverengi olana kadar pişirin. Renk aldıklarında biraz su ekleyin, kapakla tavayı örtün ve 3-4 dakika daha pişirin.

Mantıları kızılcık sosuyla servis edin.

Püf noktası:

Gyoza mantıları nasıl hazırlanır?

İç dolguyu yufkanın ortasına koyun. İkiye katlayın. Üst kısmındaki uçları yapışabilmesi için suyla nemlendirin ve akordiyon şekli vererek kıvırın.

Recept-ID: 1369

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr beyaz lahana – 30 gr şitaki mantarı – 30 gr enoki mantarı – 80 gr soğan – 2 diş sarımsak – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml kolza yağı

İç dolgu için sebzeleri ince ince doğrayın ve tüm malzemeler yumuşayana kadar yağda 10 dakika kadar kızartın. Kikkoman Soy Sauce ile baharatlandırın.

40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu120 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu80 gr kuru kızılcık – 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Kızılcık sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.

14 gyoza yufka yaprağı

Yufkaları ilk adımdaki iç dolgu ile doldurun ve Gyoza mantısı şeklinde yuvarlayın. Mantıları tavaya alın ve bir tarafı altın kahverengi olana kadar pişirin. Renk aldıklarında biraz su ekleyin, kapakla tavayı örtün ve 3-4 dakika daha pişirin.

Mantıları kızılcık sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.