Kushi-ten Tempura Çöp Şiş
Malzemeler
Tempura sosu için gerekli malzemeler:
Hamur için gerekli malzemeler:
Hazırlanış
Adım 1
Sos için, bulyon ve Wok tava sosu bir tencerede ısıtılır. Tam kaynamadan önce ocaktan alınıp kenarda bekletilir. Daha sonra turp ve zencefil soyulur, ince ince rendelenir ve süzgece konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir. Hamur için, su ve yumurta sarısı iyice karıştırılır, yavaş yavaş buğday unu ve mısır unu ilave edilir ve dikkatlice karıştırılır. Daha sonra karidesler soyulur ve bağırsakları ayıklanır.
Adım 2
Supya (mürekkep balığı) filetoları, 2x4 cm büyüklüğünde kare şeklinde doğranır ve kızartırken eğilip bükülmemeleri için bıçakla kesik atılır. Shiitake ve mısır temizlenir ve ikiye bölünür. Kırmızı biber, aynı balık filetoları gibi 2x4 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Daha sonra kızartmalık biber de temizlenir ve bıçakla kesik atılır. Kabak, yaklaşık 8mm’lik ince dilimlere doğranır.
Adım 3
Bütün malzemeler buğday ununa bulanır ve fazla gelen un silkelenir. Kullanılan malzemeler, 2’şer-3’er tane olmak üzere çöp şişlere dizilip hamura batırılır ve yaklaşık 170°C sıcaklıkta derin yağda kızartılır.
Adım 4
Tabağa alınarak sos, turp ve zencefille birlikte servis edilir.
Recept-ID: 411
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet