Kushi-ten Tempura Çöp Şiş
Kushi-ten Tempura Çöp Şiş

Kushi-ten Tempura Çöp Şiş

toplam süre60 dak.

Malzemeler

4 porsiyon
15 
adet karides (başsız, kabuklu)
150 gr
supya (mürekkep balığı) filetosu veya kalamar
10 
adet taze Shiitake mantarı
10 parça / tane
adet taze mısır koçanı
1 
adet dolmalık kırmızı biber
10 
adet kızartmalık biber veya yeşil kuşkonmaz
1 
adet sakız kabağı

Tempura sosu için gerekli malzemeler:

300 ml
sebze veya balık bulyonu
7 yemek kaşığı
150 gr
beyaz bayır turpu
30 gr
zencefil

Hamur için gerekli malzemeler:

300 ml
soğuk su
1 
yumurta sarısı
170 gr
buğday unu
10 gr
mısır unu
biraz kızartma yağı
Besin değerleri (porsiyon başı):2018 kJ / 482 kcal
16,6 grYağ
31,3 grProtein
52,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Sos için, bulyon ve Wok tava sosu bir tencerede ısıtılır. Tam kaynamadan önce ocaktan alınıp kenarda bekletilir. Daha sonra turp ve zencefil soyulur, ince ince rendelenir ve süzgece konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir. Hamur için, su ve yumurta sarısı iyice karıştırılır, yavaş yavaş buğday unu ve mısır unu ilave edilir ve dikkatlice karıştırılır. Daha sonra karidesler soyulur ve bağırsakları ayıklanır.

Adım 2

Supya (mürekkep balığı) filetoları, 2x4 cm büyüklüğünde kare şeklinde doğranır ve kızartırken eğilip bükülmemeleri için bıçakla kesik atılır. Shiitake ve mısır temizlenir ve ikiye bölünür. Kırmızı biber, aynı balık filetoları gibi 2x4 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Daha sonra kızartmalık biber de temizlenir ve bıçakla kesik atılır. Kabak, yaklaşık 8mm’lik ince dilimlere doğranır.

Adım 3

Bütün malzemeler buğday ununa bulanır ve fazla gelen un silkelenir. Kullanılan malzemeler, 2’şer-3’er tane olmak üzere çöp şişlere dizilip hamura batırılır ve yaklaşık 170°C sıcaklıkta derin yağda kızartılır.

Adım 4

Tabağa alınarak sos, turp ve zencefille birlikte servis edilir.

Recept-ID: 411

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Sos için, bulyon ve Wok tava sosu bir tencerede ısıtılır. Tam kaynamadan önce ocaktan alınıp kenarda bekletilir. Daha sonra turp ve zencefil soyulur, ince ince rendelenir ve süzgece konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir. Hamur için, su ve yumurta sarısı iyice karıştırılır, yavaş yavaş buğday unu ve mısır unu ilave edilir ve dikkatlice karıştırılır. Daha sonra karidesler soyulur ve bağırsakları ayıklanır.

Supya (mürekkep balığı) filetoları, 2x4 cm büyüklüğünde kare şeklinde doğranır ve kızartırken eğilip bükülmemeleri için bıçakla kesik atılır. Shiitake ve mısır temizlenir ve ikiye bölünür. Kırmızı biber, aynı balık filetoları gibi 2x4 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Daha sonra kızartmalık biber de temizlenir ve bıçakla kesik atılır. Kabak, yaklaşık 8mm’lik ince dilimlere doğranır.

Bütün malzemeler buğday ununa bulanır ve fazla gelen un silkelenir. Kullanılan malzemeler, 2’şer-3’er tane olmak üzere çöp şişlere dizilip hamura batırılır ve yaklaşık 170°C sıcaklıkta derin yağda kızartılır.

Tabağa alınarak sos, turp ve zencefille birlikte servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.