Fırında portakal soslu brüksel lahanası

toplam süre 40 dak.
20 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Kremalı patates püresi, tatlı ve ekşi portakal sosuyla çevrelenmiş kavrulmuş Brüksel lahanası ile servis edilir. Kızarmış susam tohumlarıyla süslenen bu yemek öğle yemeği ya da hafif bir akşam yemeği için mükemmeldir.

Malzemeler

2 porsiyon

Patates püresi:

500 gr
patates
100 ml
vegan ekşi krema
50 ml
bitki bazlı süt
50 gr
vegan tereyağı

Brüksel lahanası:

500 gr
brüksel lahanası
1 yemek kaşığı
zeytinyağı

Portakal sosu:

1 
portakal
2 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
şeker
1 
diş sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
taze rendelenmiş zencefil
1 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı
patates nişastası
3 yemek kaşığı
su

Ek olarak:

1 yemek kaşığı
kavrulmuş susam tohumu
Besin değerleri (porsiyon başı): 1453 kJ  /  347 kcal
13,2 gr Yağ
11,3 gr Protein
53,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Patatesleri yıkayıp soyun, dörde bölün ve Kikkoman soya soslu suda pişirin. Pişen patatesleri süzün ve patates ricer ile bir tencereye bastırın. Vegan ekşi krema, süt ve vegan tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Adım 2

Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın, uçlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerine zeytinyağı gezdirin, karıştırın ve parşömen kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. 180° C'de 20 dakika pişirin.

Adım 3

Portakalı yıkayın, kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Portakal suyu, Kikkoman ponzu limon, şeker, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş zencefil, susam yağı ve pirinç sirkesini karıştırın. Birlikte karıştırın ve pürüzsüz olana kadar harmanlayın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir tencereye dökün ve kaynayana kadar ısıtın. Ateşten alın.

Adım 4

Patates nişastasını su ile karıştırın ve acı sosa ekleyin. Sos koyulaşana kadar sık sık karıştırarak 3 dakika pişirin.

Adım 5

Pişmiş brüksel lahanalarını bir kaseye aktarın. Portakal sosunu üzerine dökün ve her bir filizin iyice kaplandığından emin olmak için karıştırın. Susam tohumlarını serpin.

Adım 6

Pişmiş brüksel lahanalarını patates püresinin üzerine yerleştirin. Susam tohumları ile süsleyin.

Püf noktası:

Bu şekilde hazırlanan brüksel lahanası, pilavla birlikte garnitür olarak veya kızarmış ekmek üzerinde harika bir tada sahiptir. Ayrıca tek başına da lezzetli bir yemektir.

Recept-ID: 1210

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patatesleri yıkayıp soyun, dörde bölün ve Kikkoman soya soslu suda pişirin. Pişen patatesleri süzün ve patates ricer ile bir tencereye bastırın. Vegan ekşi krema, süt ve vegan tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın, uçlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerine zeytinyağı gezdirin, karıştırın ve parşömen kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. 180° C'de 20 dakika pişirin.

Portakalı yıkayın, kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Portakal suyu, Kikkoman ponzu limon, şeker, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş zencefil, susam yağı ve pirinç sirkesini karıştırın. Birlikte karıştırın ve pürüzsüz olana kadar harmanlayın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir tencereye dökün ve kaynayana kadar ısıtın. Ateşten alın.

Patates nişastasını su ile karıştırın ve acı sosa ekleyin. Sos koyulaşana kadar sık sık karıştırarak 3 dakika pişirin.

Pişmiş brüksel lahanalarını bir kaseye aktarın. Portakal sosunu üzerine dökün ve her bir filizin iyice kaplandığından emin olmak için karıştırın. Susam tohumlarını serpin.

Pişmiş brüksel lahanalarını patates püresinin üzerine yerleştirin. Susam tohumları ile süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.