Fırında portakal soslu brüksel lahanası
Kremalı patates püresi, tatlı ve ekşi portakal sosuyla çevrelenmiş kavrulmuş Brüksel lahanası ile servis edilir. Kızarmış susam tohumlarıyla süslenen bu yemek öğle yemeği ya da hafif bir akşam yemeği için mükemmeldir.
Malzemeler
Patates püresi:
Brüksel lahanası:
Portakal sosu:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
Patatesleri yıkayıp soyun, dörde bölün ve Kikkoman soya soslu suda pişirin. Pişen patatesleri süzün ve patates ricer ile bir tencereye bastırın. Vegan ekşi krema, süt ve vegan tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Adım 2
Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın, uçlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerine zeytinyağı gezdirin, karıştırın ve parşömen kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. 180° C'de 20 dakika pişirin.
Adım 3
Portakalı yıkayın, kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Portakal suyu, Kikkoman ponzu limon, şeker, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş zencefil, susam yağı ve pirinç sirkesini karıştırın. Birlikte karıştırın ve pürüzsüz olana kadar harmanlayın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir tencereye dökün ve kaynayana kadar ısıtın. Ateşten alın.
Adım 4
Patates nişastasını su ile karıştırın ve acı sosa ekleyin. Sos koyulaşana kadar sık sık karıştırarak 3 dakika pişirin.
Adım 5
Pişmiş brüksel lahanalarını bir kaseye aktarın. Portakal sosunu üzerine dökün ve her bir filizin iyice kaplandığından emin olmak için karıştırın. Susam tohumlarını serpin.
Adım 6
Pişmiş brüksel lahanalarını patates püresinin üzerine yerleştirin. Susam tohumları ile süsleyin.
Püf noktası:
Bu şekilde hazırlanan brüksel lahanası, pilavla birlikte garnitür olarak veya kızarmış ekmek üzerinde harika bir tada sahiptir. Ayrıca tek başına da lezzetli bir yemektir.
Recept-ID: 1210
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet