

Karidesli ve tereyağlı miso ramen
Zengin bir miso ramen hazırlamak için, miso’yu Kikkoman Ramen Soup Base içinde eritmeniz yeterli. Gerisini, Kikkoman Soy Sauce ile kızartılmış karideslere ve mısıra bırakın.
Hazırlanış
Adım 1

120 gr pişirilmeye hazır karides – 1 diş sarımsak – 4 tatlı kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Karidesleri kurulayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını ve sarımsağı bir tavada düşük ateşte ısıtın. Sarımsak kokusu çıkmaya başladığında, karidesleri ekleyin. Soteleyin ve 1 tatlı kaşığı Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın.
Adım 2

140 gr konserve mısır – 1 tatlı kaşığı tuz
Mısırı biraz su ve tuz ile yaklaşık 1 dakika ısıtın.
Adım 3

60 gr mantar – 60 gr istiridye mantarı – 25 gr tuzsuz tereyağı – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Mantarları ısırık büyüklüğünde parçalara ayırın. Tereyağını bir tavada ısıtın. Mantarları ekleyin ve soteleyin. Kikkoman Soy Sauce'u karıştırın, ardından karışımı tavadan alın.
Adım 4

20 gr tuzsuz tereyağı – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 120 gr bebek ıspanak
Aynı tavada tereyağını eritin. Ispanakları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Ardından Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın.
Adım 5

200 gr ramen noodle – 40 gr beyaz miso – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi – 540 ml su
Ramen noodle’ları paketindeki talimatlara göre hazırlayın. Miso, Kikkoman Ramen Soup Base ve 540 ml suyu kaynatın. Erişteleri iki kâseye paylaştırın ve üzerine Kikkoman Ramen Soup Base ekleyin. Karidesleri, mısırı, mantarları ve ıspanağı eriştelerin ortasına yerleştirin.
Adım 6

30 gr tuzsuz tereyağı
Ramenin üzerine kalan tereyağını küçük parçalar halinde ekleyin ve servis yapın.
Püf noktası:
Karides yerine somon fileto kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1474
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet