Kinoalı Sebzeli Bento Kutusu
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Kabak yıkanır, lokma büyüklüğünde doğranır, susam yağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına yerleştirilir ve yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirilir.
Adım 2
Bu sırada kinoa (yakl. 15 dakika) ve bezelye (yakl. 5-7 dakika) kaynar suda haşlanır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları koparılır, ince ince doğranır, 2 tatlı kaşığı soya sosuyla birlikte kinoa ve bezelye karışımına eklenir.
Adım 3
Yumurta haşlanır, soyulur ve dörde bölünür. Kırmızı hindiba ince şeritler halinde kesilir, yıkanır ve kurulanır. Dressing sos için soya sosunun geri kalanı Ponzu Limonlu, şeker, harissa ve kalan zeytinyağı ile karıştırılır ve götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür.
Adım 4
Yer kirazı yıkanır ve kurulanır. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, yer kirazı ve kabak çekirdeğiyle süslenir, küçük sos paketi yanına koyulur ve alıp götürüne kadar soğuk tutulur.
Recept-ID: 659
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet