Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates
Ezme beyaz peynir, kekik ve limon sosu eşliğinde kavrulmuş çıtır patates.
Hazırlanış
Adım 1
600 gr patates – ½ tatlı kaşığı tuz
Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kavanoz veya bardağın tabanıyla her birini ezin.
Adım 2
2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – ¼ tatlı kaşığı karabiber – ½ limon – ½ yemek kaşığı kekik yaprağı
Kikkoman Soy Sauce, zeytinyağı, biber, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kekiği bir kapta karıştırın. Her patatesi bir fırça kullanarak bu sosla kaplayın.
200°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.
Adım 3
150 gr süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ limon – 80 gr beyaz peynir – 1 diş sarmısak – ½ yemek kaşığı doğranmış fesleğen
Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce, limon suyu, ezilmiş beyaz peynir ve bir diş ezilmiş sarımsakla karıştırın.
Sosu fırında patateslerin üzerine dökün. Taze kekik ve limon kabuğu rendesi serpin.
Püf noktası:
Kekiki, sevdiğiniz bir başka baharatla da değiştirebilirsiniz. Mesela biberiye, nane ya da kişniş kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1306
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet