Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates
Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates

Beyaz peynir, kekikli yoğurt, soya ve limonlu haşlanmış ezme patates

toplam süre60 dak.
10 dak.hazırlık süresi
50 dak.pişme süresi

Ezme beyaz peynir, kekik ve limon sosu eşliğinde kavrulmuş çıtır patates.

Malzemeler

2 porsiyon
600 gr
patates
 ½ tatlı kaşığı
tuz
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ¼ tatlı kaşığı
karabiber
1 
limon
1 yemek kaşığı
kekik yaprağı
150 gr
süzme yoğurt
80 gr
beyaz peynir
1 
diş sarımsak
Besin değerleri (porsiyon başı):1532 kJ / 366 kcal
16,4 grYağ
6,8 grProtein
46,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

600 gr patates –  ½ tatlı kaşığı tuz

Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kavanoz veya bardağın tabanıyla her birini ezin.

Adım 2

2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı zeytinyağı –  ¼ tatlı kaşığı karabiber –  ½  limon –  ½ yemek kaşığı kekik yaprağı

Kikkoman Soy Sauce, zeytinyağı, biber, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kekiği bir kapta karıştırın. Her patatesi bir fırça kullanarak bu sosla kaplayın. 

200°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.

Adım 3

150 gr süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½  limon – 80 gr beyaz peynir – 1  diş sarmısak –  ½ yemek kaşığı doğranmış fesleğen

Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce, limon suyu, ezilmiş beyaz peynir ve bir diş ezilmiş sarımsakla karıştırın. 

Sosu fırında patateslerin üzerine dökün. Taze kekik ve limon kabuğu rendesi serpin.

Püf noktası:

Kekiki, sevdiğiniz bir başka baharatla da değiştirebilirsiniz. Mesela biberiye, nane ya da kişniş kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1306

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

600 gr patates – ½ tatlı kaşığı tuz

Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kavanoz veya bardağın tabanıyla her birini ezin.

2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu3 yemek kaşığı zeytinyağı – ¼ tatlı kaşığı karabiber – ½ limon – ½ yemek kaşığı kekik yaprağı

Kikkoman Soy Sauce, zeytinyağı, biber, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kekiği bir kapta karıştırın. Her patatesi bir fırça kullanarak bu sosla kaplayın. 

200°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.

150 gr süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ limon – 80 gr beyaz peynir – 1 diş sarmısak – ½ yemek kaşığı doğranmış fesleğen

Yoğurdu Kikkoman Soy Sauce, limon suyu, ezilmiş beyaz peynir ve bir diş ezilmiş sarımsakla karıştırın. 

Sosu fırında patateslerin üzerine dökün. Taze kekik ve limon kabuğu rendesi serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.