Ağır Ateşte Pişirilmiş Kayısılı Kuzu İncik
Kayısı, kırmızı şarap ve soya sosuyla ağır ateşte pişirilen, patates ve Brüksel lahanasıyla servis edilen bu lezzetli kuzu incik yemeğinde tatlı ile ekşi buluşuyor.
Malzemeler
Kuzu incik için
Patates ve Brüksel lahanası için
Hazırlanış
Adım 1
Patatesleri ve Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın. Bu sırada fırını tepsisi içindeyken 250 °C'ye ısıtın.
Adım 2
Kuzu incikleri kolza tohumu yağında marine edin ve önceden ısıtılmış fırın tepsisinde kızartın.
Adım 3
Soğanları soyup dörde bölün, ardından sarımsağı soyup ezin. Her iki malzemeyi de fırın tepsisinde pişirin.
Adım 4
Bu sırada kırmızı şarabı domates püresi ve 50 ml Kikkoman Soya Sosu karıştırın ve karışımı kuzu inciğe ekleyin. Tarçın çubukları, kayısı ve defne yapraklarını ekleyin.
Adım 5
Sıvıyı eksiltip et suyuyla tamamlayın. Ardından fırın tepsisinin üzerini kapatıp her şeyi yaklaşık 40 dakika pişirin.
Adım 6
Bir yandan patatesleri soyup doğrayın ve soğuk suya koyun. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın, saplarını bıçakla çapraz kesin, ardından kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın.
Adım 7
Fındığı bir tavada kavurun. 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağı ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu çeşnilendirin.
Adım 8
Patatesleri Brüksel lahanaları, biraz eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu/tuz ve taze biberle karıştırın, ardından üzerine fındıkları ekleyin.
Adım 9
40 dakika piştikten sonra kuzu incik kolay yenebilecek yumuşaklıkta olmalıdır. Kuzu hazır olduğunda hepsini birlikte servis edin.
Recept-ID: 1084
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet