Ağır Ateşte Pişirilmiş Kayısılı Kuzu İncik

toplam süre 70 dak.
70 dak. hazırlık süresi

Kayısı, kırmızı şarap ve soya sosuyla ağır ateşte pişirilen, patates ve Brüksel lahanasıyla servis edilen bu lezzetli kuzu incik yemeğinde tatlı ile ekşi buluşuyor.

Malzemeler

4 porsiyon

Kuzu incik için

4 
küçük kuzu incik
4 yemek kaşığı
kolza tohumu yağı
1 yemek kaşığı
domates püresi
2 
soğan
2 
diş sarımsak
2 
çubuk tarçın
3 
defne yaprağı
100 gr
kuru kayısı
700 ml
et suyu
200 ml
sek kırmızı şarap

Patates ve Brüksel lahanası için

500 gr
soyulmuş patates
400 gr
Brüksel lahanası
160 gr
fındık
2 yemek kaşığı
kolza tohumu yağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 4293 kJ  /  1029 kcal
63,3 gr Yağ
53,6 gr Protein
46,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Patatesleri ve Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın. Bu sırada fırını tepsisi içindeyken 250 °C'ye ısıtın. 

Adım 2

Kuzu incikleri kolza tohumu yağında marine edin ve önceden ısıtılmış fırın tepsisinde kızartın. 

Adım 3

Soğanları soyup dörde bölün, ardından sarımsağı soyup ezin. Her iki malzemeyi de fırın tepsisinde pişirin.

Adım 4

Bu sırada kırmızı şarabı domates püresi ve 50 ml Kikkoman Soya Sosu karıştırın ve karışımı kuzu inciğe ekleyin. Tarçın çubukları, kayısı ve defne yapraklarını ekleyin.

Adım 5

Sıvıyı eksiltip et suyuyla tamamlayın. Ardından fırın tepsisinin üzerini kapatıp her şeyi yaklaşık 40 dakika pişirin. 

Adım 6

Bir yandan patatesleri soyup doğrayın ve soğuk suya koyun. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın, saplarını bıçakla çapraz kesin, ardından kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın. 

Adım 7

Fındığı bir tavada kavurun. 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağı ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu çeşnilendirin.

Adım 8

Patatesleri Brüksel lahanaları, biraz eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu/tuz ve taze biberle karıştırın, ardından üzerine fındıkları ekleyin.

Adım 9

40 dakika piştikten sonra kuzu incik kolay yenebilecek yumuşaklıkta olmalıdır. Kuzu hazır olduğunda hepsini birlikte servis edin.

Recept-ID: 1084

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patatesleri ve Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın. Bu sırada fırını tepsisi içindeyken 250 °C'ye ısıtın. 

Kuzu incikleri kolza tohumu yağında marine edin ve önceden ısıtılmış fırın tepsisinde kızartın. 

Soğanları soyup dörde bölün, ardından sarımsağı soyup ezin. Her iki malzemeyi de fırın tepsisinde pişirin.

Bu sırada kırmızı şarabı domates püresi ve 50 ml Kikkoman Soya Sosu karıştırın ve karışımı kuzu inciğe ekleyin. Tarçın çubukları, kayısı ve defne yapraklarını ekleyin.

Sıvıyı eksiltip et suyuyla tamamlayın. Ardından fırın tepsisinin üzerini kapatıp her şeyi yaklaşık 40 dakika pişirin. 

Bir yandan patatesleri soyup doğrayın ve soğuk suya koyun. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın, saplarını bıçakla çapraz kesin, ardından kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın. 

Fındığı bir tavada kavurun. 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağı ve 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu çeşnilendirin.

Patatesleri Brüksel lahanaları, biraz eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu/tuz ve taze biberle karıştırın, ardından üzerine fındıkları ekleyin.

40 dakika piştikten sonra kuzu incik kolay yenebilecek yumuşaklıkta olmalıdır. Kuzu hazır olduğunda hepsini birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.