Yoğun domates ve soya soslu dana köfte
Yoğun domates ve soya soslu dana köfte

Yoğun domates ve soya soslu dana köfte

toplam süre 35 dak.
20 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Tarçın, kimyon ve taze otlarla lezzetlendirilmiş mis kokulu dana köfteler, yeşil limonla tatlandırılmış ekşi domates sosunda pişiriliyor. Kuskus, yoğurt ve çam fıstığıyla servis edilen bu yemek, Ortadoğu mutfağının sıcak karakterini sofralara taşıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
ince doğranmış kıyma
1 
ince doğranmış soğan
1 
ince doğranmış diş sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
acı toz biber
 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş muskat
2 yemek kaşığı
doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı
doğranmış nane yaprağı
2 yemek kaşığı
kızartmak için zeytinyağı
250 ml
süzme domates
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş tarçın
 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş kimyon
1 
yeşil limon
200 gr
çiğ kuskus veya pirinç
2 yemek kaşığı
sade yoğurt
20 gr
çam fıstığı
Besin değerleri (porsiyon başı):2.300 kJ / 550 kcal
28 grYağ
34 grProtein
38 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr kıyma – 1  ince doğranmış soğan – 1  ince doğranmış diş sarımsak –  ¼ tatlı kaşığı acı toz biber –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş muskat – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 1 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı – 2 yemek kaşığı kızartmak için zeytinyağı

Bir kâsede soğan, sarımsak, toz biber, muskat, Kikkoman Soy Sauce, maydanoz ve naneyi kıyma ile birlikte elle iyice karıştırın. Karışımdan 6 adet köfte çıkararak oval şekil verin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Adım 2

250 ml süzme domates – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon –  ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Köfteleri tavadan alın. Tavadaki pişirme suyuna süzme domatesi ekleyin. Üzerine tarçın, kimyon, toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 3

1  yeşil limon – 200 gr çiğ kuskus veya pirinç – 2 yemek kaşığı sade yoğurt – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 20 gr çam fıstığı

Pirinci ya da kuskusu paketindeki talimatlara göre pişirin.Yeşil limonun kabuğunu rendeleyin ve yarısının suyunu sıkarak 2. adımdaki tavaya ekleyin, ardından karıştırın. Köfteleri tekrar tavaya alın, kapağını kapatın ve 10-15 dakika kısık ateşte ısıtarak pişirin. Pirinç veya kuskusla, bir kaşık yoğurtla servis edin. Üzerine maydanoz ve çam fıstığı serpin. Kalan yarım yeşil limondan dilimler kesip süsleyin.

Püf noktası

Köfteleri önceden hazırlayıp servis etmeden önce ısıtabilirsiniz. Bu işlem lezzetini derinleştirir. Farklı bir versiyon için dana yerine kuzu kıyma kullanmayı deneyin. Tabule veya ızgara sebzelerle harika uyum sağlar.

Recept-ID: 1623

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr kıyma – 1 ince doğranmış soğan – 1 ince doğranmış diş sarımsak – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş muskat – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 1 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı – 2 yemek kaşığı kızartmak için zeytinyağı

Bir kâsede soğan, sarımsak, toz biber, muskat, Kikkoman Soy Sauce, maydanoz ve naneyi kıyma ile birlikte elle iyice karıştırın. Karışımdan 6 adet köfte çıkararak oval şekil verin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

250 ml süzme domates – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Köfteleri tavadan alın. Tavadaki pişirme suyuna süzme domatesi ekleyin. Üzerine tarçın, kimyon, toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.

1 yeşil limon – 200 gr çiğ kuskus veya pirinç – 2 yemek kaşığı sade yoğurt – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 20 gr çam fıstığı

Pirinci ya da kuskusu paketindeki talimatlara göre pişirin.Yeşil limonun kabuğunu rendeleyin ve yarısının suyunu sıkarak 2. adımdaki tavaya ekleyin, ardından karıştırın. Köfteleri tekrar tavaya alın, kapağını kapatın ve 10-15 dakika kısık ateşte ısıtarak pişirin. Pirinç veya kuskusla, bir kaşık yoğurtla servis edin. Üzerine maydanoz ve çam fıstığı serpin. Kalan yarım yeşil limondan dilimler kesip süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.