

Yoğun domates ve soya soslu dana köfte
Tarçın, kimyon ve taze otlarla lezzetlendirilmiş mis kokulu dana köfteler, yeşil limonla tatlandırılmış ekşi domates sosunda pişiriliyor. Kuskus, yoğurt ve çam fıstığıyla servis edilen bu yemek, Ortadoğu mutfağının sıcak karakterini sofralara taşıyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

300 gr kıyma – 1 ince doğranmış soğan – 1 ince doğranmış diş sarımsak – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş muskat – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 1 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı – 2 yemek kaşığı kızartmak için zeytinyağı
Bir kâsede soğan, sarımsak, toz biber, muskat, Kikkoman Soy Sauce, maydanoz ve naneyi kıyma ile birlikte elle iyice karıştırın. Karışımdan 6 adet köfte çıkararak oval şekil verin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Adım 2

250 ml süzme domates – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Köfteleri tavadan alın. Tavadaki pişirme suyuna süzme domatesi ekleyin. Üzerine tarçın, kimyon, toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Adım 3

1 yeşil limon – 200 gr çiğ kuskus veya pirinç – 2 yemek kaşığı sade yoğurt – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – 20 gr çam fıstığı
Pirinci ya da kuskusu paketindeki talimatlara göre pişirin.Yeşil limonun kabuğunu rendeleyin ve yarısının suyunu sıkarak 2. adımdaki tavaya ekleyin, ardından karıştırın. Köfteleri tekrar tavaya alın, kapağını kapatın ve 10-15 dakika kısık ateşte ısıtarak pişirin. Pirinç veya kuskusla, bir kaşık yoğurtla servis edin. Üzerine maydanoz ve çam fıstığı serpin. Kalan yarım yeşil limondan dilimler kesip süsleyin.
Püf noktası
Köfteleri önceden hazırlayıp servis etmeden önce ısıtabilirsiniz. Bu işlem lezzetini derinleştirir. Farklı bir versiyon için dana yerine kuzu kıyma kullanmayı deneyin. Tabule veya ızgara sebzelerle harika uyum sağlar.
Recept-ID: 1623
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet



















