Hardal ve Soya Soslu Rigatoni Tavuk Salatası

toplam süre 45 dak.
25 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Salata sosu için:

50 ml
portakal suyu
80 gr
taneli hardal (örn. Maille markasından)
100 ml
zeytinyağı
Taze çekilmiş beyaz biber
Şeker

Salata için:

240 gr
rigatoni makarna
180 gr
tavuk göğsü filetosu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
200 gr
küçük brokoli
1 
portakal
160 gr
sarı ve kırmızı kiraz domates
1 avuç
küçük yapraklı ıspanak
60 gr
adet zeytin
Besin değerleri (porsiyon başı): 2535 kJ  /  605 kcal
30,1 gr Yağ
23 gr Protein
56,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Salata sosu için portakal suyu kaynatılır ve yarı yarıya azalana kadar pişirilir. Hardal, soya sosu ve yağ ile karıştırılıp taze çekilmiş biber ve şekerle tatlandırılır.

Adım 2

Salata için Rigatoni makarna paket talimatlarına göre pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tavuk göğsü filetosu yıkanır, yatay olarak ortadan kesilir, kurulanır, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dk. buharda pişirilir, soğumaya bırakılır ve tavuk eti lifleri boyunca ince ince "kopartılır".

Adım 3

Brokoli küçük parçalara ayrılır, yıkanır, kısa süre kaynar suda haşlanır ve buzlu veya soğuk su dolu kaba atılır. Portakal soyulur ve meyveli kısmından filetolar çıkartılır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Ispanak yıkanır ve kurulanır.

Adım 4

Rigatoni, brokoli, portakal filetoları, domates, ıspanak ve zeytinler salata sosunun yaklaşık ¾ ü ile karıştırılır ve tabaklara pay edilir. Üstüne tavuk eti yerleştirilir, üzerine salata sosunun geri kalanı gezdirilir ve servis yapılır.

Recept-ID: 273

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Salata sosu için portakal suyu kaynatılır ve yarı yarıya azalana kadar pişirilir. Hardal, soya sosu ve yağ ile karıştırılıp taze çekilmiş biber ve şekerle tatlandırılır.

Salata için Rigatoni makarna paket talimatlarına göre pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tavuk göğsü filetosu yıkanır, yatay olarak ortadan kesilir, kurulanır, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dk. buharda pişirilir, soğumaya bırakılır ve tavuk eti lifleri boyunca ince ince "kopartılır".

Brokoli küçük parçalara ayrılır, yıkanır, kısa süre kaynar suda haşlanır ve buzlu veya soğuk su dolu kaba atılır. Portakal soyulur ve meyveli kısmından filetolar çıkartılır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Ispanak yıkanır ve kurulanır.

Rigatoni, brokoli, portakal filetoları, domates, ıspanak ve zeytinler salata sosunun yaklaşık ¾ ü ile karıştırılır ve tabaklara pay edilir. Üstüne tavuk eti yerleştirilir, üzerine salata sosunun geri kalanı gezdirilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.