Hokkaido kabağı ve tatlı patates çorbası
Kabak ve tatlı patatesle yapılan bu çorba, sonbahar ve kış ayları için oldukça doyurucu ve ısıtıcı bir yemek alternatifi. Aromatik baharatlar ve otlar çorbaya karakter katarken; Hindistan cevizi sütü, sonbahar sebzeleriyle mükemmel bir uyum yakalıyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
1 küçük soğan – 40 gr kereviz – 250 gr tatlı patates – 300 gr Hokkaido kabağı – 10 gr taze zencefil – 2 diş sarımsak – ¼ kırmızı acı biber
Soğanı ince ince doğrayın. Kerevizi yıkayıp dilimleyin. Tatlı patatesleri soyun ve kabağın çekirdeklerini çıkarın, ardından her ikisini de 2 cm küpler halinde doğrayın. Zencefili soyup rendeleyin, sarımsağı doğrayın ve acı biberi dilimleyin.
Adım 2
2 yemek kaşığı kolza yağı – 10 gr tereyağ – 2 dal taze kekik – 15 gr mısır nişastası – 400 ml sebze suyu – 150 ml Hindistan cevizi sütü – 3 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 0,33 tatlı kaşığı köri – ¼ tatlı kaşığı muskat (taze, rendelenmiş)
Bir sos tenceresinde yağı ve tereyağını ısıtın. İlk adımda hazırladığınız sebzeleri ekleyin ve kısa süre soteleyin. Kekik dalını ve mısır nişastasını ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin. Sebze suyu Hindistan cevizi sütü ve Kikkoman Glutensiz Soy Sauce’u dökün. Ardından baharatları ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Adım 3
2 avuç bebek ıspanak – 100 gr şeri domates – 2 yemek kaşığı taze maydonoz – 2 tatlı kaşığı taze kekik – 40 gr kaju fıstığı
Domatesleri ikiye kesin ve bebek ıspanak ile birlikte 2. adımda kullandığınız sos tenceresine ekleyin. Her şeyi 5 dakika daha pişirin. İçinden kekik dallarını çıkarın. Maydanozu ve kajuları doğrayın. Çorbayı bir kaseye dökün. Üzerine maydanoz, kekik ve kaju serpiştirin.
Püf noktası:
Daha hafif bir lezzet için acı biberin çekirdeklerini çıkarın.
Recept-ID: 1386
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet