Soya mayonez ve falafel eşliğinde kinoalı tabbule
Soya mayonez ve falafel eşliğinde kinoalı tabbule

Soya mayonez ve falafel eşliğinde kinoalı tabbule

5 1 oy
toplam süre 1 Sa
30 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Geleneksel tabule salatasının hafifliği ve tazeliğini çıtır falafel ile buluşturan sağlıklı ve aromatik bir yemek. Kinoa yüksek besin değerleriyle bu tarifin lezzetini ve faydalarını artırırken; taze otlar ve sebzeler de bambaşka bir karakter katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
renkli kinoa
1 
adet büyük salatalık
1 
adet kırmızı soğan
1 
adet kırmızı acı biber
2 
adet kırmızı domates Y
 ½ demet
maydanoz
 ½ demet
nane
 ½ demet
kişniş
3 yemek kaşığı
4 yemek kaşığı
zeytinyağı

Falafel için:

200 gr
nohut (önceden ıslatılmış)
1 
adet doğranmış küçük soğan
1 yemek kaşığı
doğranmış kişniş
1 yemek kaşığı
doğranmış maydanoz
 ¾ tatlı kaşığı
kimyon
 ½ tatlı kaşığı
toz kişniş
 ½ tatlı kaşığı
acı biber
1 tatlı kaşığı
toz sarımsak
1 tatlı kaşığı
karbonat
50 ml
kızartma yağı

Mayonez için:

3 yemek kaşığı
mayonez
1 tatlı kaşığı
bal
1 yemek kaşığı
doğranmış maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı):3.753 kJ / 896 kcal
37 grYağ
28 grProtein
114 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr renkli kinoa – 1  adet büyük salatalık – 1  adet kırmızı soğan – 1  adet kırmızı acı biber – 2  adet kırmızı domates –  ½ demet maydanoz –  ½ demet nane –  ½ demet kişniş – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu4 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağı

Kinoayı kaynayan suda 10-15 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Pişince soğumaya bırakın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın. Acı biberi doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Nane, kişniş ve maydanozu kıyın. Sebzeleri bir kâseye alın. Pişmiş kinoayı, Kikkoman Ponzu Lemon ve zeytinyağını ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.

Adım 2

200 gr nohut (önceden ıslatılmış) – 1  adet doğranmış küçük soğan – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz –  ¾ tatlı kaşığı kimyon –  ½ tatlı kaşığı toz kişniş –  ½ tatlı kaşığı acı biber – 1 tatlı kaşığı toz sarımsak – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karbonat

Soğanı doğrayın. Blender’a nohutlarla birlikte ekleyin (alternatif olarak kıyma makinesiyle çekebilir veya patates ezici ile ezebilirsiniz). Karışım çekilince baharatları, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce’u, karbonatı ve otları ekleyip hepsini karıştırın. Karışımdan köfteler oluşturun.

Adım 3

50 ml kızartma yağı – 3 yemek kaşığı mayonez – 90 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Oluşturduğunuz köfteleri kızgın yağda kızartın. Mayonez, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, bal ve Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir kâsede karıştırın. Salatayı köfteler ve soya mayonezi ile servis edin. Üzerine otlar serpin.

Recept-ID: 1444

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr renkli kinoa – 1 adet büyük salatalık – 1 adet kırmızı soğan – 1 adet kırmızı acı biber – 2 adet kırmızı domates – ½ demet maydanoz – ½ demet nane – ½ demet kişniş – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu4 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağı

Kinoayı kaynayan suda 10-15 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Pişince soğumaya bırakın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın. Acı biberi doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Nane, kişniş ve maydanozu kıyın. Sebzeleri bir kâseye alın. Pişmiş kinoayı, Kikkoman Ponzu Lemon ve zeytinyağını ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.

200 gr nohut (önceden ıslatılmış) – 1 adet doğranmış küçük soğan – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz – ¾ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı toz kişniş – ½ tatlı kaşığı acı biber – 1 tatlı kaşığı toz sarımsak – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karbonat

Soğanı doğrayın. Blender’a nohutlarla birlikte ekleyin (alternatif olarak kıyma makinesiyle çekebilir veya patates ezici ile ezebilirsiniz). Karışım çekilince baharatları, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce’u, karbonatı ve otları ekleyip hepsini karıştırın. Karışımdan köfteler oluşturun.

50 ml kızartma yağı – 3 yemek kaşığı mayonez – 90 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı bal – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Oluşturduğunuz köfteleri kızgın yağda kızartın. Mayonez, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, bal ve Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir kâsede karıştırın. Salatayı köfteler ve soya mayonezi ile servis edin. Üzerine otlar serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.