Baharatlı karidesli balık çorbası
Baharatlı karidesli balık çorbası

Baharatlı karidesli balık çorbası

toplam süre60 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
30 dak.marine süresi

Bu yoğun, aromatik çorba, taze karideslerin lezzetini acı biberle zenginleştiriyor. Beyaz fasulye ve sebzeler, yemeğe pürüzsüz ve kremamsı bir doku kazandırarak, besleyicilik ve derinlik katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
400 gr
karides
1 yemek kaşığı
bal
2 
diş sarımsak (doğranmış)
3 yemek kaşığı
limon suyu
 ½ tatlı kaşığı
toz zencefil
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 tatlı kaşığı
kırmızı acı biber (doğranmış)
1 
soğan (doğranmış)
1 
sarı biber (küp küp doğranmış)
200 gr
brokoli (çiçeklerine ayrılmış)
100 ml
beyaz şarap
500 ml
balık suyu
500 ml
domates püresi (pişirilmiş ve süzülmüş)
200 gr
beyaz fasulye (konserve)
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
1 tutam
tuz
2 yemek kaşığı
maydonoz (doğranmış)
Besin değerleri (porsiyon başı):2577 kJ / 616 kcal
19,3 grYağ
62,8 grProtein
40 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr karides – 70 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bal – 1  diş sarımsak (doğranmış) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı3 yemek kaşığı limon suyu –  ½ tatlı kaşığı toz zencefil

Karidesleri yıkayın ve kurulayın. Küçük bir kapta, Kikkoman Soy Sauce, bal, doğranmış sarmısak, Kikkoman Sesame Oil, limon suyu ve zencefili karıştırın. Karidesleri ekleyin ve buzdolabında 30 dakika marine edin.

Adım 2

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber (doğranmış) – 1  soğan (doğranmış) – 1  diş sarımsak (doğranmış) – 1  sarı biber (küp küp doğranmış) – 200 gr brokoli (çiçeklerine ayrılmış) – 100 ml beyaz şarap – 500 ml balık suyu

Zeytinyağını kalın tabanlı bir tencerede ısıtın. Acı biberi, soğanı ve sarımsağı ekleyin. Ardından sarı biber ve brokoli çiçeklerini ekleyin. Sık sık karıştırarak 3 dakika soteleyin. Şarabı ekleyin ve sıvı yarıya inene kadar pişirin, ardından balık suyunu dökün. Kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin.

Adım 3

500 ml domates püresi (pişirilmiş ve süzülmüş) – 200 gr beyaz fasulye (konserve)

Süzülmüş domatesleri ve süzülmüş fasulyeleri çorbaya ekleyin. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 4

1 yemek kaşığı zeytinyağı –  ½ tatlı kaşığı karabiber – 1 tutam tuz – 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber (doğranmış) – 2 yemek kaşığı maydonoz (doğranmış)

Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Karidesleri ve ilk adımdaki marinasyon sosunu ekleyin. Yüksek ateşte 2 dakika karıştırarak soteleyin. Karidesleri çorbaya ekleyin, kaynayınca hemen ocaktan alın. Tuz ve karabiberle damak zevkinize göre tatlandırın. Çorbayı, üzerine doğranmış acı biber ve taze maydanoz serpiştirerek servis edin.

Recept-ID: 1387

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr karides – 70 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı bal – 1 diş sarımsak (doğranmış) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı3 yemek kaşığı limon suyu – ½ tatlı kaşığı toz zencefil

Karidesleri yıkayın ve kurulayın. Küçük bir kapta, Kikkoman Soy Sauce, bal, doğranmış sarmısak, Kikkoman Sesame Oil, limon suyu ve zencefili karıştırın. Karidesleri ekleyin ve buzdolabında 30 dakika marine edin.

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber (doğranmış) – 1 soğan (doğranmış) – 1 diş sarımsak (doğranmış) – 1 sarı biber (küp küp doğranmış) – 200 gr brokoli (çiçeklerine ayrılmış) – 100 ml beyaz şarap – 500 ml balık suyu

Zeytinyağını kalın tabanlı bir tencerede ısıtın. Acı biberi, soğanı ve sarımsağı ekleyin. Ardından sarı biber ve brokoli çiçeklerini ekleyin. Sık sık karıştırarak 3 dakika soteleyin. Şarabı ekleyin ve sıvı yarıya inene kadar pişirin, ardından balık suyunu dökün. Kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin.

500 ml domates püresi (pişirilmiş ve süzülmüş) – 200 gr beyaz fasulye (konserve)

Süzülmüş domatesleri ve süzülmüş fasulyeleri çorbaya ekleyin. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.

1 yemek kaşığı zeytinyağı – ½ tatlı kaşığı karabiber – 1 tutam tuz – 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber (doğranmış) – 2 yemek kaşığı maydonoz (doğranmış)

Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Karidesleri ve ilk adımdaki marinasyon sosunu ekleyin. Yüksek ateşte 2 dakika karıştırarak soteleyin. Karidesleri çorbaya ekleyin, kaynayınca hemen ocaktan alın. Tuz ve karabiberle damak zevkinize göre tatlandırın. Çorbayı, üzerine doğranmış acı biber ve taze maydanoz serpiştirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.