Böğürtlen soslu ördek göğsü, miso esintili patates
Böğürtlen soslu ördek göğsü, miso esintili patates

Böğürtlen soslu ördek göğsü, miso esintili patates

toplam süre80 dak.
20 dak.hazırlık süresi
60 dak.pişme süresi

Evde hazırlayacağınız bir gurme yemeği: Böğürtlenli sos eşliğinde doyurucu ördek göğsü ve miso esintili çıtır patates.

Malzemeler

2 porsiyon

Ördek:

2 
ördek göğsü (Her biri yaklaşık 200 gr)
2 
dal biberiye

Sos:

120 gr
böğürtlen
100 ml
portakal suyu
30 gr
bal
30 ml
elma sirkesi

Patatesler:

400 gr
soyulmuş patates
50 gr
light miso ezmesi
50 ml
kolza yağı
5 gr
sarımsak granülü
Besin değerleri (porsiyon başı):3420 kJ / 817 kcal
31,2 grYağ
63,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr soyulmuş patates – 50 gr light miso ezmesi – 50 ml kolza yağı – 5 gr sarımsak granülü

Patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Ardından miso ezmesi, sarımsak granülleri ve yağla karıştırın. 180 °C'de yaklaşık olarak 40 dakika pişirin.

Adım 2

120 gr böğürtlen – 100 ml portakal suyu – 30 gr bal – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml elma sirkesi

Sos malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar 10 dakika pişirin.

Adım 3

2  ördek göğsü (Her biri yaklaşık 200 gr) – 2  dal biberiye

Ördek göğsüne bıçakla çapraz çizikler atın. Derili kısmı alta gelecek şekilde bir tavaya koyun. Derideki yağ eriyene ve ördek altın kahverengi olana kadar, her iki tarafı yaklaşık 5'er dakika yüksek ateşte kızartın. Biberiye dallarını ekleyin. Önceden ısıtılmış 160°C fırına yerleştirin ve ördek göğsünün büyüklüğüne bağlı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.

Ördek göğsünü dilimleyin ve fırınlanmış patateslerle birlikte tabaklara yerleştirin, ardından 2. adımda hazırlanan böğürtlen sosunu ördeğin üzerine dökün.

Püf noktası:

Bu tarifte yaban mersini, kızılcık ya da erik gibi meyveler de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1367

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr soyulmuş patates – 50 gr light miso ezmesi – 50 ml kolza yağı – 5 gr sarımsak granülü

Patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Ardından miso ezmesi, sarımsak granülleri ve yağla karıştırın. 180 °C'de yaklaşık olarak 40 dakika pişirin.

120 gr böğürtlen – 100 ml portakal suyu – 30 gr bal – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml elma sirkesi

Sos malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar 10 dakika pişirin.

2 ördek göğsü (Her biri yaklaşık 200 gr) – 2 dal biberiye

Ördek göğsüne bıçakla çapraz çizikler atın. Derili kısmı alta gelecek şekilde bir tavaya koyun. Derideki yağ eriyene ve ördek altın kahverengi olana kadar, her iki tarafı yaklaşık 5'er dakika yüksek ateşte kızartın. Biberiye dallarını ekleyin. Önceden ısıtılmış 160°C fırına yerleştirin ve ördek göğsünün büyüklüğüne bağlı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.

Ördek göğsünü dilimleyin ve fırınlanmış patateslerle birlikte tabaklara yerleştirin, ardından 2. adımda hazırlanan böğürtlen sosunu ördeğin üzerine dökün.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.