Böğürtlen soslu ördek göğsü, miso esintili patates
Evde hazırlayacağınız bir gurme yemeği: Böğürtlenli sos eşliğinde doyurucu ördek göğsü ve miso esintili çıtır patates.
Hazırlanış
Adım 1
400 gr soyulmuş patates – 50 gr light miso ezmesi – 50 ml kolza yağı – 5 gr sarımsak granülü
Patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Ardından miso ezmesi, sarımsak granülleri ve yağla karıştırın. 180 °C'de yaklaşık olarak 40 dakika pişirin.
Adım 2
120 gr böğürtlen – 100 ml portakal suyu – 30 gr bal – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 ml elma sirkesi
Sos malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar 10 dakika pişirin.
Adım 3
2 ördek göğsü (Her biri yaklaşık 200 gr) – 2 dal biberiye
Ördek göğsüne bıçakla çapraz çizikler atın. Derili kısmı alta gelecek şekilde bir tavaya koyun. Derideki yağ eriyene ve ördek altın kahverengi olana kadar, her iki tarafı yaklaşık 5'er dakika yüksek ateşte kızartın. Biberiye dallarını ekleyin. Önceden ısıtılmış 160°C fırına yerleştirin ve ördek göğsünün büyüklüğüne bağlı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.
Ördek göğsünü dilimleyin ve fırınlanmış patateslerle birlikte tabaklara yerleştirin, ardından 2. adımda hazırlanan böğürtlen sosunu ördeğin üzerine dökün.
Püf noktası:
Bu tarifte yaban mersini, kızılcık ya da erik gibi meyveler de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1367
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet