Garam masalalı kızarmış lahana ve ton balığı
Garam masalalı kızarmış lahana ve ton balığı

Garam masalalı kızarmış lahana ve ton balığı

toplam süre15 dak.
5 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Hint mutfağından masanıza uzanan bir lezzet! Karşınızda, garam masala, soya sosu, kimyon ve köriyle tatlandırılmış, ağız sulandıran Hint usulü kızarmış lahana. Bu besleyici yemek, antioksidan, vitamin ve mineral da içeriyor.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
lahana
1 
patates
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
kimyon tohumu
1 
kutu ton balığı (80 gr)
2 yemek kaşığı
su
2 tatlı kaşığı
köri tozu
2 tatlı kaşığı
garam masala
Besin değerleri (porsiyon başı):540 kJ / 129 kcal
7,5 grYağ
18 grProtein
2,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr lahana – 1  patates – 1  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Lahanayı ve patatesi 1’er santimlik küpler halinde doğrayın. Sarımsağı doğrayın. Sarımsağı ve zeytinyağını bir tavaya alın ve ocağın altını açın. 

Adım 2

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu – 1  kutu ton balığı (80 gr) – 2 yemek kaşığı su – 2 tatlı kaşığı köri tozu – 2 tatlı kaşığı garam masala – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sarımsağın kokusu çıktığında kimyon, patates, lahana ve ton balığını da ekleyin. Ardından suyu ekleyin, üzerini kapatın ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin (3 dakika kadar). Kapağı açın; köri, garam masala tozu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Ardından tabaklara bölüştürün ve servis edin.

Püf noktası:

Bu tarifi pilav ya da naan (Hint ekmeği) ile de servis edebilirsiniz. 

Vejetaryen seçenek için, ton balığını küp küp doğranmış tofu ile değiştirebilirsiniz.

Recept-ID: 1379

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr lahana – 1 patates – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Lahanayı ve patatesi 1’er santimlik küpler halinde doğrayın. Sarımsağı doğrayın. Sarımsağı ve zeytinyağını bir tavaya alın ve ocağın altını açın. 

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu – 1 kutu ton balığı (80 gr) – 2 yemek kaşığı su – 2 tatlı kaşığı köri tozu – 2 tatlı kaşığı garam masala – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sarımsağın kokusu çıktığında kimyon, patates, lahana ve ton balığını da ekleyin. Ardından suyu ekleyin, üzerini kapatın ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin (3 dakika kadar). Kapağı açın; köri, garam masala tozu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Ardından tabaklara bölüştürün ve servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.