

Garam masalalı kızarmış lahana ve ton balığı
Hint mutfağından masanıza uzanan bir lezzet! Karşınızda, garam masala, soya sosu, kimyon ve köriyle tatlandırılmış, ağız sulandıran Hint usulü kızarmış lahana. Bu besleyici yemek, antioksidan, vitamin ve mineral da içeriyor.
Hazırlanış
Adım 1

200 gr lahana – 1 patates – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Lahanayı ve patatesi 1’er santimlik küpler halinde doğrayın. Sarımsağı doğrayın. Sarımsağı ve zeytinyağını bir tavaya alın ve ocağın altını açın.
Adım 2

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu – 1 kutu ton balığı (80 gr) – 2 yemek kaşığı su – 2 tatlı kaşığı köri tozu – 2 tatlı kaşığı garam masala – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Sarımsağın kokusu çıktığında kimyon, patates, lahana ve ton balığını da ekleyin. Ardından suyu ekleyin, üzerini kapatın ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin (3 dakika kadar). Kapağı açın; köri, garam masala tozu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Ardından tabaklara bölüştürün ve servis edin.
Püf noktası:
Bu tarifi pilav ya da naan (Hint ekmeği) ile de servis edebilirsiniz.
Vejetaryen seçenek için, ton balığını küp küp doğranmış tofu ile değiştirebilirsiniz.
Recept-ID: 1379
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet