

Somon ve pirinçli Chirashi sushi
Karşınızda, marine edilmiş somon, renkli sebzeler ve yumuşacık yumurta şeritleriyle Chirashi sushi. Tatlı ve ekşi sushi pirinci ve taze malzemelerle bambaşka bir tarif! Partilerde veya arkadaşlarla keyifli bir buluşma için mükemmel.
Hazırlanış
Adım 1

300 gr pirinç – 90 ml Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) – 100 gr derisiz somon fileto (sashimi kalitesi) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – ¼ avokado
Pirinci 3-4 kez yıkayın, süzün, yaklaşık 20 dakika 420 ml suda bekletin ve pişirin. Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile tatlandırın. Somonu küçük parçalara kesin ve Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ile 15 dakika marine edin. Avokadoyu küp küp doğrayın.
Adım 2

4 shiitake mantarı – ¼ havuç – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – Tuz – 1 tatlı kaşığı şeker – 1 tatlı kaşığı beyaz susam
Shiitake mantarlarını ince ince dilimleyin. Havucu çeyrek dilimlere kesin, yaklaşık 3 dakika tuzlu kaynar suda haşlayın. Ardından soğuk suda yıkayın ve süzgeçte süzün. Havuç ve mantarları Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, 150 ml su ve şekerle bir tencereye koyun. Kaynatın ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin. Süzgeçte süzün ve mutfak kağıdıyla kurulayın. 1. adımda hazırlanan sushi pirincine beyaz susamı ekleyin ve iyice karıştırın.
Adım 3

3 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 1 tatlı kaşığı şeker
Yumurtaları, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ve şekeri çırparak karıştırın.
Adım 4

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Karışımdan dört ince omlet yapın, soğumaya bırakın, sonra ince şeritler halinde kesin.
Adım 5

10 tatlı bezelye – Tuz – 80 gr pişirmeye hazır karides – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tatlı bezelyeleri 30 ila 60 saniye tuzlu kaynar suda haşlayın. Ardından hızlıca soğuk suda yıkayın ve mutfak kâğıdında kurulayın. Karidesleri tuzlu kaynar su ve Kikkoman Soy Sauce karışımında haşlayın, ardından soğuk suda yıkayın.
Adım 6
60 gr somon yumurtası (ikura)
Malzemeler ve sushi pirinci hazır olduğunda, pirinci dört tabağa eşit olarak bölün ve tüm yüzeyi dikkatlice yumurta şeritleriyle kaplayın. Üzerine sebzeleri, karidesleri ve ikura’yı düzgünce yerleştirerek süsleyin. Ardından servis yapın.
Püf noktası:
Somon yerine sashimi kalitesinde ton balığı kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1494
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet