Edamame ve Yarı Kurutulmuş Domatesli Bruschetta

toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Edamame üst malzemesi için:

400 gr
edamame, soyulmuş
1 
avokado
3 yemek kaşığı
fıstık yağı (veya bitkisel yağ)
1 yemek kaşığı
limon suyu
2 yemek kaşığı
pudra şekeri
1 tutam
tuz

Domatesli üst malzeme için:

180 gr
yarı kurutulmuş domates (ipucuna bakın)
2 ½ yemek kaşığı
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
limon suyu
İsteğe göre kekik (veya fesleğen)
 ½ 
vegan baget
Besin değerleri (porsiyon başı): 2520 kJ  /  602 kcal
36,7 gr Yağ
15,2 gr Protein
52,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Edamame üst malzemesi için, edamame kısa süre haşlanır, soğuk suda bekletilir, iyice süzülür ve ince kabuğu soyulur. Avokado ikiye bölünür, çekirdeği çıkartılır, avokado soyulur ve dilimler halinde kesilir.

Adım 2

200 g edamame ve diğer tüm malzemeler edamame üst malzemesi için bir blender ile püre haline getirilir.

Adım 3

Domatesli üst malzeme için domatesler ikiye bölünür, bir kâseye alınır ve soya sosu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekik eklenir.

Adım 4

Baget yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, üzerine kalan zeytinyağı sürülür ve tost edilir. Baget dilimlerine edamame sosu sürülür, üzerine kalan edamame yerleştirilir, domates sosuyla süslenip servis yapılır.

Adım 5

Hazırlanışı: Yarı kurutulmuş domatesler (bunlar başka tarifler hazırlanırken fırında pişirilebilir): Fırın önceden 120-130°C derecede ısıtılır. 400 g çeri domates yıkanır, ikiye bölünür, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, fırın kağıdı ile kaplanmış bir fırın tepsisine yayılır ve fırında yaklaşık 2 saat pişirilir.

Recept-ID: 208

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Edamame üst malzemesi için, edamame kısa süre haşlanır, soğuk suda bekletilir, iyice süzülür ve ince kabuğu soyulur. Avokado ikiye bölünür, çekirdeği çıkartılır, avokado soyulur ve dilimler halinde kesilir.

200 g edamame ve diğer tüm malzemeler edamame üst malzemesi için bir blender ile püre haline getirilir.

Domatesli üst malzeme için domatesler ikiye bölünür, bir kâseye alınır ve soya sosu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekik eklenir.

Baget yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, üzerine kalan zeytinyağı sürülür ve tost edilir. Baget dilimlerine edamame sosu sürülür, üzerine kalan edamame yerleştirilir, domates sosuyla süslenip servis yapılır.

Hazırlanışı: Yarı kurutulmuş domatesler (bunlar başka tarifler hazırlanırken fırında pişirilebilir): Fırın önceden 120-130°C derecede ısıtılır. 400 g çeri domates yıkanır, ikiye bölünür, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, fırın kağıdı ile kaplanmış bir fırın tepsisine yayılır ve fırında yaklaşık 2 saat pişirilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.