Kızarmış Baget üzerinde Yakiniku-Rozbif
Malzemeler
Yakiniku marinat için:
Hazırlanış
Adım 1
Yakiniku marine sos için şeker ve kırmızı şarap küçük bir tavada kaynatılır. Şeker eridiğinde soya sosu ve limon dilimleri eklenir ve soğumaya bırakılır.
Adım 2
Sığır eti kurulanır, yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, uygun büyük bir pişirme kabına alınır, üzerine marine sos dökülür ve etin içine nüfuz etmesi için güzelce masaj yapılır. Etin üstü streç folyo ile örtülür ve 40-50 dakika marine edilir.
Adım 3
Dana eti, sostan çıkarılır (kalan marine sos bir kenara alınır), et kurulanır ve 2 yemek kaşığı kızgın yağda her taraftan iyice kızartılır (sadece etin yüzeyi kızgın yağda çevrilmelidir).
Adım 4
Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Dana eti, fırına dayanıklı bir tavanın üzerindeki buruşuk buruşuk yapılmış alüminyum folyo üzerine yerleştirilir. Domatesler yıkanır, sap kısmı çıkarılır, küçük küpler halinde doğranır, etin yanına dağıtılır, tuz ve karabiber eklenir, üzerine kalan zeytinyağı serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirilir.
Adım 5
Kızartma tavası fırından çıkarılır, et, alüminyum folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlendirilir. Bu arada, sarımsak soyulup ince doğranir ve kızgın tereyağda sotelenir. Sarımsak kahverengileşmeye başlamadan hemen önce, marine sosun geri kalanı dökülür ve hafifçe kaynatılır.
Adım 6
Roka yıkanır ve kurulanır. Bagetler, dilimler halinde kesilir ve tavada kısa bir süre kızartılır. Ekmek dilimleri üzerine dilimlenmiş et ve roka yerleştirilir, domates küpleri ve kızarmış soğanla süslenir, üzerine sarımsak sosu gezdirilir ve servis yapılır.
Püf noktası
Sarımsak sevmiyorsanız, kızgın tereyağına artan marine sosu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın.
Bu tari̇f hem izgara, hem de barbeküde kolayca hazirlanabi̇li̇r.
Recept-ID: 117
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet