

Vegan inari sushi
Inari sushi, içi pirinçle doldurulan ve marine edilmiş tofudan oluşan “abura age”’den (kızarmış tofu ceplerinden) ilhamını alır. Bu sulu sulu ve leziz tofu, içindeki sushi pirinciyle mükemmel bir uyum sağlar. Tam da bu yüzden, birçok ev partisinin favori lezzetlerinden biridir.
Malzemeler
Baharatlar:
Hazırlanış
Adım 1
150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) – 15 gr yeşil fasulye – 20 gr sarı biber – 20 gr kırmızı biber
Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından su ile birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.
Yeşil fasulyeleri 2 dakika haşlayın. Sarı ve kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve 1 dakika haşlayın.
Adım 2
8 abura-age (ince dilimlenmiş, kızarmış tofu) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 2 yemek kaşığı sake (veya beyaz şarap) – 2 yemek kaşığı şeker – 2 yemek kaşığı su
Abura-age’i 3-4 cm parçalara kesin. Suyu kaynatın ve 2 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra iyice süzün, ardından tüm baharatları bir tencereye ekleyin ve abura-age’i düşük ısıda 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Pişirirken, tencerenin içindeki malzemelerin üzerini bir yağlı kâğıtla örtün. Bu, lezzetlerin malzemelere daha etkili şekilde nüfuz etmesine yardımcı olur ve dağılmalarını engeller.
Adım 3
20 gr takuan (turp turşusu) – 20 gr salatalık – ½ tatlı kaşığı tuz
Takuanı ve 1. adımdaki haşlanmış yeşil fasulyeleri ince ince doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın ve üzerine tuz serpin. 5 dakika bekledikten sonra yıkayın ve kurulayın.
Adım 4
1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı wasabi macunu
Sushi pirincinin yarısını doğranmış takuan, yeşil fasulye ve siyah susam tohumula bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede, kalan sushi pirincini biber ve salatalık ile karıştırın. Her bir sushi porsiyonunu 4 parça abura-age ile sarın.
Kikkoman Soy Sauce ve wasabi macunuyla servis edin.
Hazır abura-age kızarmış tofu, inari sushi için çoğu Asya süpermarketinde mevcuttur.
Inari sushi, geleneksel olarak, yukarıda bahsedilen sebzeli düzenlemeler olmadan sadece sushi pirinciyle sarılarak hazırlanır.
Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi
Recept-ID: 1411
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet