Vegan inari sushi
Vegan inari sushi

Vegan inari sushi

toplam süre70 dak.
30 dak.hazırlık süresi
35 dak.pişme süresi
5 dak.marine süresi

Inari sushi, içi pirinçle doldurulan ve marine edilmiş tofudan oluşan “abura age”’den (kızarmış tofu ceplerinden) ilhamını alır.  Bu sulu sulu ve leziz tofu, içindeki sushi pirinciyle mükemmel bir uyum sağlar. Tam da bu yüzden, birçok ev partisinin favori lezzetlerinden biridir.

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
pirinç
210 gr
su
15 gr
yeşil fasulye
20 gr
sarı biber
20 gr
kırmızı biber
8 
abura-age (ince doğranmış, kızarmış tofu)

Baharatlar:

2 yemek kaşığı
sake (veya beyaz şarap)
2 yemek kaşığı
şeker
20 gr
takuan (turşu turp)
20 gr
salatalık
 ½ tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
siyah susam tohumu
1 tatlı kaşığı
wasabi macunu
Besin değerleri (porsiyon başı):2119 kJ / 506 kcal
6,8 grYağ
19 grProtein
88 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)15 gr yeşil fasulye – 20 gr sarı biber – 20 gr kırmızı biber

Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından su ile birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Yeşil fasulyeleri 2 dakika haşlayın. Sarı ve kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve 1 dakika haşlayın.

 

Adım 2

8  abura-age (ince dilimlenmiş, kızarmış tofu) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 yemek kaşığı sake (veya beyaz şarap) – 2 yemek kaşığı şeker – 2 yemek kaşığı su

Abura-age’i 3-4 cm parçalara kesin. Suyu kaynatın ve 2 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra iyice süzün, ardından tüm baharatları bir tencereye ekleyin ve abura-age’i düşük ısıda 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Pişirirken, tencerenin içindeki malzemelerin üzerini bir yağlı kâğıtla örtün. Bu, lezzetlerin malzemelere daha etkili şekilde nüfuz etmesine yardımcı olur ve dağılmalarını engeller.

Adım 3

20 gr takuan (turp turşusu) – 20 gr salatalık –  ½ tatlı kaşığı tuz

Takuanı ve 1. adımdaki haşlanmış yeşil fasulyeleri ince ince doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın ve üzerine tuz serpin. 5 dakika bekledikten sonra yıkayın ve kurulayın.

 

Adım 4

1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı wasabi macunu

Sushi pirincinin yarısını doğranmış takuan, yeşil fasulye ve siyah susam tohumula bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede, kalan sushi pirincini biber ve salatalık ile karıştırın. Her bir sushi porsiyonunu 4 parça abura-age ile sarın.
Kikkoman Soy Sauce ve wasabi macunuyla servis edin.

Hazır abura-age kızarmış tofu, inari sushi için çoğu Asya süpermarketinde mevcuttur.

Inari sushi, geleneksel olarak, yukarıda bahsedilen sebzeli düzenlemeler olmadan sadece sushi pirinciyle sarılarak hazırlanır.

Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi

Recept-ID: 1411

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)15 gr yeşil fasulye – 20 gr sarı biber – 20 gr kırmızı biber

Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından su ile birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Yeşil fasulyeleri 2 dakika haşlayın. Sarı ve kırmızı biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve 1 dakika haşlayın.

 

8 abura-age (ince dilimlenmiş, kızarmış tofu) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 yemek kaşığı sake (veya beyaz şarap) – 2 yemek kaşığı şeker – 2 yemek kaşığı su

Abura-age’i 3-4 cm parçalara kesin. Suyu kaynatın ve 2 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra iyice süzün, ardından tüm baharatları bir tencereye ekleyin ve abura-age’i düşük ısıda 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Pişirirken, tencerenin içindeki malzemelerin üzerini bir yağlı kâğıtla örtün. Bu, lezzetlerin malzemelere daha etkili şekilde nüfuz etmesine yardımcı olur ve dağılmalarını engeller.

20 gr takuan (turp turşusu) – 20 gr salatalık – ½ tatlı kaşığı tuz

Takuanı ve 1. adımdaki haşlanmış yeşil fasulyeleri ince ince doğrayın. Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın ve üzerine tuz serpin. 5 dakika bekledikten sonra yıkayın ve kurulayın.

 

1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı wasabi macunu

Sushi pirincinin yarısını doğranmış takuan, yeşil fasulye ve siyah susam tohumula bir kasede karıştırın. Ayrı bir kasede, kalan sushi pirincini biber ve salatalık ile karıştırın. Her bir sushi porsiyonunu 4 parça abura-age ile sarın.
Kikkoman Soy Sauce ve wasabi macunuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.