Tofu ve mantarlı udon noodle sote
Tofu ve mantarlı udon noodle sote

Tofu ve mantarlı udon noodle sote

toplam süre25 dak.
10 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Asya pişirme tekniklerini Avrupa dokunuşlarıyla birleştiren füzyon tarzında leziz bir Asya yemeği. Japon udon noodle’larıyla tamamlanan bu doyurucu ve vejetaryen tabakta, hem farklı mantar türleri hem de Asya ve Avrupa mantarları bir arada kullanılabilir.

Malzemeler

2 porsiyon

Tofu:

150 gr
tofu
1 tatlı kaşığı
bal
1 
diş sarımsak (doğranmış)
80 ml
pirinç şarabı
1 
dal taze kekik

Mantarlar:

150 gr
istiridye mantarı
150 gr
kültür mantarı
150 gr
yabani mantar
150 gr
Asya mantarı
3 
diş sarımsak
1 
adet pırasa (sadece beyaz kısmı)
1 avuç
mini ıspanak
400 gr
udon noodle
1-2 dal taze kekik (isteğe bağlı)
Kızartma yağı (örneğin, kanola yağı)
Besin değerleri (porsiyon başı):2658 kJ / 635 kcal
18 grYağ
28 grProtein
98 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tofuyu küp şeklinde doğrayıp bir kaseye alın. Kikkoman Soy Sauce, bal, sarımsak, pirinç şarabı ve kekiği ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.

Adım 2

Mantarları eşit parçalara kesin. Sarımsağı ince ince doğrayın ve pırasayı dilimleyin.

Adım 3

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Tofuyu marinasyondan süzerek tavada altın rengis alana kadar kızartın. Marinasyon sosunu saklayın. Tofuyu tavadan alın.

Adım 4

Tavayı tekrar ısıtın ve mantarları yüksek ateşte 1-2 dakika kadar, kızarmaya başlayana kadar soteleyin. Sarımsak ve pırasayı ekleyin, yaklaşık 1 dakika soteleyin. Ispanak ve tofuyu ekleyip birlikte 1 dakika daha soteleyin. Udon noodle, Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kalan tofu marinasyonunu ekleyin. Tüm malzemeleri yaklaşık 1 dakika daha soteleyin.

Adım 5

Yemeği tabaklara servis edin.

Recept-ID: 1390

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tofuyu küp şeklinde doğrayıp bir kaseye alın. Kikkoman Soy Sauce, bal, sarımsak, pirinç şarabı ve kekiği ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.

Mantarları eşit parçalara kesin. Sarımsağı ince ince doğrayın ve pırasayı dilimleyin.

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Tofuyu marinasyondan süzerek tavada altın rengis alana kadar kızartın. Marinasyon sosunu saklayın. Tofuyu tavadan alın.

Tavayı tekrar ısıtın ve mantarları yüksek ateşte 1-2 dakika kadar, kızarmaya başlayana kadar soteleyin. Sarımsak ve pırasayı ekleyin, yaklaşık 1 dakika soteleyin. Ispanak ve tofuyu ekleyip birlikte 1 dakika daha soteleyin. Udon noodle, Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kalan tofu marinasyonunu ekleyin. Tüm malzemeleri yaklaşık 1 dakika daha soteleyin.

Yemeği tabaklara servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.