

Tavuklu ve hindistan cevizli kırmızı Thai köri
Çıtır sebzeler, yumuşak tavuk ve zengin, kremalı hindistan cevizi soslu popüler bir Tayland klasiği… Leziz bir baharat dengesi için, kırmızı köri macunu ve Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırıldı.
Malzemeler
Baharatlı kuruyemişler için:
Köri için:
Hazırlanış
Adım 1

50 gr karışık kuruyemiş (Örn. kaju, fındık, ceviz, yer fıstığı) – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı esmer şeker
Kuruyemişleri kabaca doğrayın. Kikkoman Soy Sauce'u şekerle ısıtın, kuruyemişleri ekleyin ve glaze edin. Pişirme kâğıdına aktarın ve soğumaya bırakın.
Adım 2

200 gr pirinç (Örn. basmati) – 500 gr tavuk göğüs fileto – 2 kırmızı biber – 1 demet demet yeşil soğan – 2 havuç – 200 gr arpacık bezelyesi (veya donmuş bezelye veya yeşil fasulye) – 2 tatlı kaşığı kırmızı köri macunu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 400 ml hindistan cevizi sütü – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Pirinci paketindeki talimatlara göre pişirin. Tavuğu parçalara kesin. Biberleri şeritler halinde, yeşil soğanları halka şeklinde, havuçları dilimler halinde kesin ve arpacık bezelyelerini ikiye bölün. Köri macununu wok’ta ısıttığınız Kikkoman Sesame Oil’de soteleyin. Hindistan cevizi sütünü, yaklaşık 100 ml su ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin ve kaynatın.
Adım 3

Birkaç kişniş yaprağı (veya Thai fesleğeni)
Tavuğu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Sebzeleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Kişnişi şeritler halinde kesin. Köriyi kişniş ve baharatlı kuruyemişlerle süsleyin ve pirinçle birlikte servis yapın.
Püf noktası:
Gurme bir versiyon için, köriyi tavuk yerine karidesle hazırlayın.
Mevsime bağlı olarak, brokoli, kabak, mantar, patlıcan veya yeşil fasulye gibi farklı sebzeler de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1501
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet