Teriyaki biftekli ve püreli turta
Teriyaki biftekli ve püreli turta

Teriyaki biftekli ve püreli turta

4,7 3 oy
toplam süre50 dak.
10 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi

Kim demiş turtalar hep tatlı olur diye? Teriyaki bifteği ve sağlıklı ıspanaklı kremalı püre turtamız, sofranızda lezzet rüzgârları estirecek!

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
dana filetosu
2 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
1 yemek kaşığı
yağ
120 gr
haşlanmış ıspanak
80 gr
patates
1 
küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı
taze krema
1 tatlı kaşığı
hardal
135 gr
Yaklaşık 135 gr’lık milföy hamuru
1 
yumurta
Besin değerleri (porsiyon başı):2280.36 kJ / 545.02 kcal
31,3 grYağ
27,8 grProtein
37,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr dana filetosu – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber – 1 yemek kaşığı yağ – 60 ml Kikkoman Teriyaki Marine

Dana filetoyu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 
 
Filetoyu ikiye bölün. 
 
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tavada yağda her tarafı kızarıncaya kadar kızartın. Ardından tavadan alın, alüminyum folyoya sarın ve bekletin. 
 
Kikkoman Teriyaki Marinade’i etleri pişirdiğiniz tavaya dökün ve yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar ısıtın.
 
Eti folyodan çıkarın, sosun içine koyun ve soğumaya bırakın. 
 
Kalan sosu, son olarak etin yanında servis etmek için saklayın.

Adım 2

80 gr patates – 1  küçük diş sarımsak – 1 yemek kaşığı taze krema – 1 tatlı kaşığı hardal – 1 tutam tuz

Patatesi haşlayın ve soyun. Patates, sarımsak, krema, hardal ve tuzu bir kaseye ekleyin ve pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.

Adım 3

135 gr Yaklaşık 135 gr’lık milföy hamuru – 120 gr haşlanmış ıspanak

Fırını 180 °C’ye ısıtın.
Milföy hamurunu ikiye bölün (biri üst için biraz daha büyük, diğeri alt için daha küçük olacak şekilde). Tabanda bir çatal yardımıyla delikler açın.
 
Hamuru yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 
 
2. adımdaki patates karışımını alttaki hamur tabakasına ekleyin (tüm kenarlarda 1'er cm boşluk bırakın). 
 
1. adımdaki eti patatesin üzerine yerleştirin ve pişmiş ıspanağı etin etrafına sarın.

Adım 4

3. adımdaki turta – 1  yumurta

Turtanın üzerini önceden kestiğiniz milföy hamurunun daha büyük olan diğer parçasıyla örtün. Bir çatal yardımıyla, turtanın kenarlarında desenler oluşturun. 
 
Turtanın üzerine üç çizik atın. Yumurtayı çırpın ve yüzeye sürün. 
 
180°C sıcaklıktaki fırında 20 dakika pişirin. 
 
1. adımdan kalan sosla tabakta servis edebilir ya da sosu, küçük bir kasede sunabilirsiniz.

Püf noktası:

Pişirmeden önce etin oda sıcaklığına geldiğinden emin olun. 
 
Dikkat! 1. adımdaki teriyaki sosu kolayca yanabilir.
 
Patates yerine nohut da kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1291

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr dana filetosu – 1 tutam tuz – 1 tutam karabiber – 1 yemek kaşığı yağ – 60 ml Kikkoman Teriyaki Marine

Dana filetoyu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 
 
Filetoyu ikiye bölün. 
 
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tavada yağda her tarafı kızarıncaya kadar kızartın. Ardından tavadan alın, alüminyum folyoya sarın ve bekletin. 
 
Kikkoman Teriyaki Marinade’i etleri pişirdiğiniz tavaya dökün ve yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar ısıtın.
 
Eti folyodan çıkarın, sosun içine koyun ve soğumaya bırakın. 
 
Kalan sosu, son olarak etin yanında servis etmek için saklayın.

80 gr patates – 1 küçük diş sarımsak – 1 yemek kaşığı taze krema – 1 tatlı kaşığı hardal – 1 tutam tuz

Patatesi haşlayın ve soyun. Patates, sarımsak, krema, hardal ve tuzu bir kaseye ekleyin ve pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.

135 gr Yaklaşık 135 gr’lık milföy hamuru – 120 gr haşlanmış ıspanak

Fırını 180 °C’ye ısıtın.
Milföy hamurunu ikiye bölün (biri üst için biraz daha büyük, diğeri alt için daha küçük olacak şekilde). Tabanda bir çatal yardımıyla delikler açın.
 
Hamuru yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 
 
2. adımdaki patates karışımını alttaki hamur tabakasına ekleyin (tüm kenarlarda 1'er cm boşluk bırakın). 
 
1. adımdaki eti patatesin üzerine yerleştirin ve pişmiş ıspanağı etin etrafına sarın.

3. adımdaki turta – 1 yumurta

Turtanın üzerini önceden kestiğiniz milföy hamurunun daha büyük olan diğer parçasıyla örtün. Bir çatal yardımıyla, turtanın kenarlarında desenler oluşturun. 
 
Turtanın üzerine üç çizik atın. Yumurtayı çırpın ve yüzeye sürün. 
 
180°C sıcaklıktaki fırında 20 dakika pişirin. 
 
1. adımdan kalan sosla tabakta servis edebilir ya da sosu, küçük bir kasede sunabilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.