Domatesli vegan tsukemen
Domatesli vegan tsukemen

Domatesli vegan tsukemen

toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Bu vegan tsukemen, taze sebzelerle zenginleştirilmiş domatesli sosla sunulan noodle ile hazırlanır. Bu ekşi, aromatik ve ferahlatıcı tadın keyfini çıkarmak için, baharatını damak zevkinize göre ayarlayın.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
kırmızı soğan
2 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
200 ml
domates sosu
140 ml
soya sütü
100 ml
su
4 gr
pul biber
3 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
4 dilim
dilim kabak (5 mm – 1 cm kalınlığında)
4 
ince dilim balkabağı
200 gr
tofu
30 gr
un
60 gr
karnabahar çiçekleri
4 yemek kaşığı
dondurulmuş edamame
1 tatlı kaşığı
tuz
4 
gevrek yeşil bezelye
240 gr
ramen noodle (vegan)
4 
kiraz domates
Besin değerleri (porsiyon başı):3.654 kJ / 870 kcal
42,2 grYağ
34,2 grProtein
82,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  kırmızı soğan – 2  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 200 ml domates sosu – 140 ml soya sütü – 100 ml su – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi4 gr pul biber

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Ardından küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında düşük ısıta soteleyin. Domates sosunu, soya sütünü, 100 ml suyu ve Kikkoman Ramen Soup Base'i ekleyin. 1 dakika pişirin ve ocaktan alın. Pul biberi ekleyin ve karıştırarak iki kâseye paylaştırın.

Adım 2

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı – 4 dilim kabak (5 mm – 1 cm kalınlığında) – 4  ince dilim balkabağı – 200 gr tofu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu30 gr un

Bir tavada1,5 yemek kaşığı ayçiçek yağı ısıtın. Kabak ile balkabağını altın rengi olana kadar kızartın. Tofuyu ikiye kesin. Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning içinde yaklaşık 10 dakika marine edin. Marine edilmiş tofuyu una bulayın ve kalan yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.

Adım 3

60 gr karnabahar çiçekleri – 4 yemek kaşığı dondurulmuş edamame – 1 tatlı kaşığı tuz – 4  gevrek yeşil bezelye

Karnabaharı ve edamameyi tuzlu kaynar suda yaklaşık 3 dakika haşlayın (blanch edin). Bezelyeleri yaklaşık 1 dakika pişirin ve sonra soğuk suyla durulayın.

Adım 4

240 gr ramen noodle (vegan) – 4  kiraz domates

Ramen noodle’ları paketindeki talimatlara göre hazırlayın. Ardından soğuk sudan geçirin ve 2 tabağa bölüştürün. 2. ve 3. adımdaki tofu ve sebzeleri üstüne yerleştirin. Kiraz domatesleri ikiye kesin, ramen’in üzerine yerleştirip domatesli sosla birlikte servis edin.

Recept-ID: 1476

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 kırmızı soğan – 2 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 200 ml domates sosu – 140 ml soya sütü – 100 ml su – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi4 gr pul biber

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Ardından küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında düşük ısıta soteleyin. Domates sosunu, soya sütünü, 100 ml suyu ve Kikkoman Ramen Soup Base'i ekleyin. 1 dakika pişirin ve ocaktan alın. Pul biberi ekleyin ve karıştırarak iki kâseye paylaştırın.

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı – 4 dilim kabak (5 mm – 1 cm kalınlığında) – 4 ince dilim balkabağı – 200 gr tofu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu30 gr un

Bir tavada1,5 yemek kaşığı ayçiçek yağı ısıtın. Kabak ile balkabağını altın rengi olana kadar kızartın. Tofuyu ikiye kesin. Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning içinde yaklaşık 10 dakika marine edin. Marine edilmiş tofuyu una bulayın ve kalan yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.

60 gr karnabahar çiçekleri – 4 yemek kaşığı dondurulmuş edamame – 1 tatlı kaşığı tuz – 4 gevrek yeşil bezelye

Karnabaharı ve edamameyi tuzlu kaynar suda yaklaşık 3 dakika haşlayın (blanch edin). Bezelyeleri yaklaşık 1 dakika pişirin ve sonra soğuk suyla durulayın.

240 gr ramen noodle (vegan) – 4 kiraz domates

Ramen noodle’ları paketindeki talimatlara göre hazırlayın. Ardından soğuk sudan geçirin ve 2 tabağa bölüştürün. 2. ve 3. adımdaki tofu ve sebzeleri üstüne yerleştirin. Kiraz domatesleri ikiye kesin, ramen’in üzerine yerleştirip domatesli sosla birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.