Muffin kalıbında patatesli yumurta
Muffin kalıbında patatesli yumurta

Muffin kalıbında patatesli yumurta

toplam süre30 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Kimchi sosu ve soya sosu ile zenginleştirilmiş, içi fırında pişmiş yumurtayla doldurulmuş çıtır çıtır patatesli kekler. Kahvaltı, öğle yemeği kutuları veya parti atıştırmalıkları için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

2 porsiyon
400 gr
patates
40 gr
cheddar peyniri
60 gr
buğday unu
60 gr
patates nişastası
 ¼ tatlı kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
kanola yağı
6 
yumurta
1 yemek kaşığı
yeşil maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı):3079 kJ / 736 kcal
33 grYağ
33 grProtein
75 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr patates – 40 gr cheddar peyniri – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 gr buğday unu – 60 gr patates nişastası –  ¼ tatlı kaşığı karabiber

Patatesleri rendeleyin ve bir tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz süzgece koyun. Folyoyla kaplayın ve 10 dakika bekletin. Fazla suyunu sıkın. Ardından sıkılmış patatesleri bir kâseye alın. Rendelenmiş peynir, Kikkoman Kimchi Chili Sauce, Kikkoman Soy Sauce, un, patates nişastası ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Adım 2

1 yemek kaşığı kanola yağı

Muffin kalıbını yağlayın. Patates karışımını her kalıbın dibine ve kenarlarına bastırarak yerleştirin. Kalan yağı gezdirin ve 190°C'de 10 dakika pişirin.

Adım 3

6  yumurta

Her kalıba bir yumurta kırın. Fırına tekrar koyun ve 10 dakika daha pişirin. Patates ceplerini dikkatlice çıkarıp bir tabağa yerleştirin.

Adım 4

1 yemek kaşığı yeşil maydonoz – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Üzerine taze maydanoz serpin ve Kikkoman Soy Sauce gezdirerek servis yapın.

Püf noktası:

Patatesleri sıkıp suyunu ne kadar çıkarırsanız, patates muffin’ler o kadar çıtır olur.  

Recept-ID: 1461

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr patates – 40 gr cheddar peyniri – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 gr buğday unu – 60 gr patates nişastası – ¼ tatlı kaşığı karabiber

Patatesleri rendeleyin ve bir tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz süzgece koyun. Folyoyla kaplayın ve 10 dakika bekletin. Fazla suyunu sıkın. Ardından sıkılmış patatesleri bir kâseye alın. Rendelenmiş peynir, Kikkoman Kimchi Chili Sauce, Kikkoman Soy Sauce, un, patates nişastası ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

1 yemek kaşığı kanola yağı

Muffin kalıbını yağlayın. Patates karışımını her kalıbın dibine ve kenarlarına bastırarak yerleştirin. Kalan yağı gezdirin ve 190°C'de 10 dakika pişirin.

6 yumurta

Her kalıba bir yumurta kırın. Fırına tekrar koyun ve 10 dakika daha pişirin. Patates ceplerini dikkatlice çıkarıp bir tabağa yerleştirin.

1 yemek kaşığı yeşil maydonoz – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Üzerine taze maydanoz serpin ve Kikkoman Soy Sauce gezdirerek servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.