

Muffin kalıbında patatesli yumurta
Kimchi sosu ve soya sosu ile zenginleştirilmiş, içi fırında pişmiş yumurtayla doldurulmuş çıtır çıtır patatesli kekler. Kahvaltı, öğle yemeği kutuları veya parti atıştırmalıkları için mükemmel bir seçenek.
Hazırlanış
Adım 1

400 gr patates – 40 gr cheddar peyniri – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 60 gr buğday unu – 60 gr patates nişastası – ¼ tatlı kaşığı karabiber
Patatesleri rendeleyin ve bir tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz süzgece koyun. Folyoyla kaplayın ve 10 dakika bekletin. Fazla suyunu sıkın. Ardından sıkılmış patatesleri bir kâseye alın. Rendelenmiş peynir, Kikkoman Kimchi Chili Sauce, Kikkoman Soy Sauce, un, patates nişastası ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Adım 2

1 yemek kaşığı kanola yağı
Muffin kalıbını yağlayın. Patates karışımını her kalıbın dibine ve kenarlarına bastırarak yerleştirin. Kalan yağı gezdirin ve 190°C'de 10 dakika pişirin.
Adım 3

6 yumurta
Her kalıba bir yumurta kırın. Fırına tekrar koyun ve 10 dakika daha pişirin. Patates ceplerini dikkatlice çıkarıp bir tabağa yerleştirin.
Adım 4

1 yemek kaşığı yeşil maydonoz – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Üzerine taze maydanoz serpin ve Kikkoman Soy Sauce gezdirerek servis yapın.
Püf noktası:
Patatesleri sıkıp suyunu ne kadar çıkarırsanız, patates muffin’ler o kadar çıtır olur.
Recept-ID: 1461
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet