Limonlu Mayonezli Karaage (Kızarmış Tavuk) Tacos
Limonlu Mayonezli Karaage (Kızarmış Tavuk) Tacos

Limonlu Mayonezli Karaage (Kızarmış Tavuk) Tacos

toplam süre85 dak.
25 dak.hazırlık süresi
60 dak.marine süresi

Malzemeler

6 porsiyon

Karaage için:

6 
tavuk kalçası filetosu, lokma büyüklüğünde parçalara doğranmış
25 ml
Mirin veya sek tatlı şarap
2 
diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı
taze zencefil, rendelenmiş
200 gr
nişasta
100 gr
un
1 litre
sıvı yağ

Limonlu mayonez için:

orta boy yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı
Dijon hardalı
½ limon kabuğu ve 1 yemek kaşığı limon suyu
100 ml
hafif zeytinyağı
1/2 portakal kabuğu ve 2 yemek kaşığı portakal suyu

Servis için:

Küçük tortilla ekmekleri veya taco kâseleri, ısıtılmış
Marul, yaprakları parçalara bölünmüş
Beyaz lahana, ince doğranmış
Turp, dilimlenmiş
Limon dilimleri
Besin değerleri (porsiyon başı):3184 kJ / 760 kcal
38,5 grYağ
28 grProtein
80,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk parçaları bir kâseye veya tekrar kapatılabilir bir torbaya alınır. Soya, mirin, sarımsak ve zencefil eklenir ve iyice karıştırılır. En az 1 saat veya 24 saate kadar buzdolabında bekletilir.

Adım 2

Yumurta sarısı, hardal, limon suyu ve bir tutam tuz küçük bir bardağa alınır ve el blenderi ile pürüzsüz bir karışım elde edilir. Blenderin bıçaklı kısmı karışımın üstünde tutularak yağın tamamı ince bir akışta çok yavaşça karışıma dökülür. Koyu kıvamlı, parlak bir mayonez elde etmek için yağ dikkatlice ilave edilir. Limon kabuğu ve portakal suyu ilave ederek, tacolara kaşıkla koyacak kadar yumuşak mayonez elde edilir. Tadına bakılır ve isteğe göre daha fazla limon suyu veya tuz eklenir. Üstü kapatılır ve soğuk yerde bekletilir.

Adım 3

Nişasta, un ve bir tutam tuz büyük düz bir kapta veya tabakta karıştırılır. Tencerenin yarısına kadar yağ dökülür ve ısıölçer 180°C gösterene kadar veya bir parça ekmek 30 saniyede kızarana kadar ısıtılır.

Adım 4

Tavuk parçaları marine sostan çıkarılır ve eşit şekilde kaplanana kadar un karışımında çevrilir. Altın ve çıtır çıtır olana kadar 4-6 dakika küçük miktarlarda kızartılır. Tavuk parçalarının pişip pişmediği en büyük parçayı keserek kontrol edilir. Daha sonra tavuk parçaları yağdan çıkarılır ve kağıt havlu üzerinde yağı süzülür. Kalan tavuk parçaları kızartılırken, pişen parçalar fırında düşük ısıda sıcak tutulur.

Adım 5

Karaage mayonez, marul, lahana ve turp ile ısıtılmış tortilla ekmeği veya taco kâselerine alınır, limon dilimleri ile servis yapılır.

Recept-ID: 38

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk parçaları bir kâseye veya tekrar kapatılabilir bir torbaya alınır. Soya, mirin, sarımsak ve zencefil eklenir ve iyice karıştırılır. En az 1 saat veya 24 saate kadar buzdolabında bekletilir.

Yumurta sarısı, hardal, limon suyu ve bir tutam tuz küçük bir bardağa alınır ve el blenderi ile pürüzsüz bir karışım elde edilir. Blenderin bıçaklı kısmı karışımın üstünde tutularak yağın tamamı ince bir akışta çok yavaşça karışıma dökülür. Koyu kıvamlı, parlak bir mayonez elde etmek için yağ dikkatlice ilave edilir. Limon kabuğu ve portakal suyu ilave ederek, tacolara kaşıkla koyacak kadar yumuşak mayonez elde edilir. Tadına bakılır ve isteğe göre daha fazla limon suyu veya tuz eklenir. Üstü kapatılır ve soğuk yerde bekletilir.

Nişasta, un ve bir tutam tuz büyük düz bir kapta veya tabakta karıştırılır. Tencerenin yarısına kadar yağ dökülür ve ısıölçer 180°C gösterene kadar veya bir parça ekmek 30 saniyede kızarana kadar ısıtılır.

Tavuk parçaları marine sostan çıkarılır ve eşit şekilde kaplanana kadar un karışımında çevrilir. Altın ve çıtır çıtır olana kadar 4-6 dakika küçük miktarlarda kızartılır. Tavuk parçalarının pişip pişmediği en büyük parçayı keserek kontrol edilir. Daha sonra tavuk parçaları yağdan çıkarılır ve kağıt havlu üzerinde yağı süzülür. Kalan tavuk parçaları kızartılırken, pişen parçalar fırında düşük ısıda sıcak tutulur.

Karaage mayonez, marul, lahana ve turp ile ısıtılmış tortilla ekmeği veya taco kâselerine alınır, limon dilimleri ile servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.