Patlıcanlı ve hellim peynirli Hint usülü mercimekli dal
Patlıcanlı ve hellim peynirli Hint usülü mercimekli dal

Patlıcanlı ve hellim peynirli Hint usülü mercimekli dal

toplam süre 1 Sa
15 dak. hazırlık süresi
45 dak. pişme süresi

Protein ve baharatlarla zenginleştirilmiş, karışık mercimek, yumuşacık patlıcan ve tuzlu hellim peyniriyle hazırlanan sağlıklı bir Hint dal’ı. Sıcak bir akşam yemeği için doyurucu bir seçenek.

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
karışık yıkanmış mercimek (Örneğin, kırmızı, sarı ve yeşil mercimek)
400 ml
sebze suyu veya su
1 
küçük patlıcan (küp küp doğranmış)
100 gr
hellim peyniri (küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 
küçük soğan (ince doğranmış)
2 
diş doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı
doğranmış zencefil
1 
küçük domates (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı
kimyon tozu
1 tatlı kaşığı
kişniş tozu
 ½ tatlı kaşığı
zerdeçal tozu
 ½ tatlı kaşığı
acı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayın)
10 gr
taze kişniş yaprağı (süsleme için)
Besin değerleri (porsiyon başı):2.050 kJ / 490 kcal
28 grYağ
23 grProtein
35 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr karışık yıkanmış mercimek (Örneğin, kırmızı, sarı ve yeşil mercimek) – 400 ml sebze suyu veya su

Büyük bir tencerede karışık mercimekleri sebze suyu veya su ile birleştirin. Orta ateşte kaynatın. Ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıp pişene kadar 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Ara sıra karıştırın. İstenen kıvama ulaşmak için gerekirse su ekleyin.

Adım 2

1  küçük patlıcan (küp küp doğranmış) – 100 gr hellim peyniri (küp küp doğranmış) – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Orta ateşte bir tavada zeytinyağını ısıtın. Küp küp doğranmış patlıcanı ekleyin ve yumuşayıp hafifçe kızarana kadar ara sıra karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Tavadan alıp kenara koyun. Gerekirse,aynı tavaya bir yemek kaşığı daha zeytinyağı ekleyin. Küp küp doğranmış hellim peynirini ekleyin ve her tarafı altın kahverengi olana kadar 4-5 dakika kızartın. Tavadan alıp kenara koyun.

Adım 3

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1  küçük soğan (ince doğranmış) – 2  diş doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil – 1  küçük domates (küp küp doğranmış) – 1 tatlı kaşığı kimyon tozu – 1 tatlı kaşığı kişniş tozu –  ½ tatlı kaşığı zerdeçal tozu –  ½ tatlı kaşığı acı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayın) – 90 ml Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu10 gr taze kişniş yaprağı (süsleme için)

Aynı tavaya, kalan zeytinyağını ekleyin. Doğranmış soğanı ekleyin. Yumuşayıp şeffaflaşana kadar 3-4 dakika kavurun. Doğranmış sarımsak ve zencefili ekleyip kokusunu salana kadar 1-2 dakika daha pişirin. Tavaya küp küp doğranmış domates, toz kimyon, toz kişniş, zerdeçal ve toz biberi ekleyin. Baharatlar kavrulup kokusunu salana kadar sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Pişmiş mercimekleri kalan pişirme suyuyla birlikte tavaya ekleyin. Baharat karışımıyla iyice karıştırın. Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce with Honey ve Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve lezzetlerin karışması için 5-10 dakika daha kaynatın. Dal'i kâselere koyun, kızarmış patlıcan, hellim ve taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

Recept-ID: 1451

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr karışık yıkanmış mercimek (Örneğin, kırmızı, sarı ve yeşil mercimek) – 400 ml sebze suyu veya su

Büyük bir tencerede karışık mercimekleri sebze suyu veya su ile birleştirin. Orta ateşte kaynatın. Ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıp pişene kadar 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Ara sıra karıştırın. İstenen kıvama ulaşmak için gerekirse su ekleyin.

1 küçük patlıcan (küp küp doğranmış) – 100 gr hellim peyniri (küp küp doğranmış) – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Orta ateşte bir tavada zeytinyağını ısıtın. Küp küp doğranmış patlıcanı ekleyin ve yumuşayıp hafifçe kızarana kadar ara sıra karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Tavadan alıp kenara koyun. Gerekirse,aynı tavaya bir yemek kaşığı daha zeytinyağı ekleyin. Küp küp doğranmış hellim peynirini ekleyin ve her tarafı altın kahverengi olana kadar 4-5 dakika kızartın. Tavadan alıp kenara koyun.

1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 küçük soğan (ince doğranmış) – 2 diş doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil – 1 küçük domates (küp küp doğranmış) – 1 tatlı kaşığı kimyon tozu – 1 tatlı kaşığı kişniş tozu – ½ tatlı kaşığı zerdeçal tozu – ½ tatlı kaşığı acı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayın) – 90 ml Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu10 gr taze kişniş yaprağı (süsleme için)

Aynı tavaya, kalan zeytinyağını ekleyin. Doğranmış soğanı ekleyin. Yumuşayıp şeffaflaşana kadar 3-4 dakika kavurun. Doğranmış sarımsak ve zencefili ekleyip kokusunu salana kadar 1-2 dakika daha pişirin. Tavaya küp küp doğranmış domates, toz kimyon, toz kişniş, zerdeçal ve toz biberi ekleyin. Baharatlar kavrulup kokusunu salana kadar sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Pişmiş mercimekleri kalan pişirme suyuyla birlikte tavaya ekleyin. Baharat karışımıyla iyice karıştırın. Kikkoman Teriyaki BBQ-Sauce with Honey ve Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve lezzetlerin karışması için 5-10 dakika daha kaynatın. Dal'i kâselere koyun, kızarmış patlıcan, hellim ve taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.