Maydonoz ve armutla soba noodle
Eşsiz bir sonbahar keyfi için mükemmel bir seçim! Ferahlatan armut ve rezene salatasının eşlik ettiği soba eriştesi ve kavrulmuş maydanozdan oluşan bu yemekle sonbahar havasının tadını çıkarın.
Malzemeler
Kavrulmuş maydonoz:
Sos:
Garnitürler:
Salata:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
200 gr maydonoz kökü – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 20 ml Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 20 gr vegan miso ezmesi – 10 gr şeker – 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Maydonoz kökünü küçük parçalar halinde kesin ve diğer malzemelerle karıştırın. Bir fırın tepsisinin üzerine yayın ve 180 °C'de 30 dakika boyunca pişirin.
Adım 2
60 gr ketçap – 20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 ml organik Worcestershire sosu
Sos için tüm malzemeleri karıştırın.
Adım 3
80 gr soğan – 40 gr Şitaki mantarı – 60 gr havuç – 60 gr mor lahana – 40 ml kolza yağı – 150 gr önceden pişirilmiş soba noodle’ları
Soğanı şeritler halinde kesin, mantarları doğrayın. Yıkanmış havuç ve lahanayı jülyen doğrayın. Sebzeleri 3 dakika yağda kızartın, ardından noodle’ları ve sosu ekleyin. Bu şekilde 3 dakika daha pişirin.
Noodle’ları paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin.
Adım 4
1 armut – 70 gr rezene – 1 tatlı kaşığı esmer şeker – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 ml misket limonu suyu – 1 tatlı kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Armudu ve rezeneyi ince ince doğrayın. Esmer şekeri, Kikkoman Soy Sauce’u, misket limonunun suyunu ekleyin. Ardından, doğradığınız malzemeleri ekleyin. Pişirdiğiniz Yaki Soba’yı bir tabağa koyun, üzerine fırınlanmış maydonozu ve kıyılmış frenk soğanlarını serpiştirin. Salatayı ayrı bir kapta servis edin.
Püf noktası:
Maydonoz yerine yaban havucu da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1376
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet