Marine Edilmiş Somon ve Körili Lahana Salatası

Malzemeler

4 porsiyon

Marinat için:

2 tatlı kaşığı
fıstık yağı
5 
diş ince dilimlenmiş sarımsak
3 tatlı kaşığı
şeker
2 
küçük tarçın çubuğu
6 
adet yıldız anason
480 gr
kemiksiz somon fileto (suşi kalitesinde)

Körili lahana salatası için:

180 gr
sivri lahana
60 gr
arpacık soğan, küçük doğranmış
30 ml
ceviz yağı
10 ml
ahududu sirkesi
2 yemek kaşığı
tatlı ve ekşi sos
50 gr
Tay mango
50 gr
ananas (tatlı ve olgun)
biraz köri
1 tutam
şeker
taze çekilmiş karabiber

Kişnişli mayonez için:

60 gr
mayonez
30 gr
crème fraîche (taze krema)
1 yemek kaşığı
kişniş
3 biraz
limon suyu
1 
diş sarımsak
2 parça / tane
yumru zencefil, marine edilmiş
5 gr
taze zencefil, rendelenmiş
beyaz biber, köri, zencefil şurubu isteğe göre
Besin değerleri (porsiyon başı): 2564 kJ  /  612 kcal
35,6 gr Yağ
31,2 gr Protein
27,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fıstık yağı bir tencerede ısıtılır ve sarımsak rengini kaybedene kadar kavrulur. Şeker, tarçın çubukları ve yıldız anason eklenir ve soya sosu ile deglaze edilir, bir miktar kaynatılır ve ardından soğutulur. Marinat soğuduğunda, cam veya seramik kabın içine alınır, üzerine somon yerleştirilir, üzeri örtülür ve ara sıra çevirerek üç ila dört gün buzdolabında soğuk tutulur.

Adım 2

Sivri uçlu lahananın kök kısmı kesilir. Daha sonra sivri uçlu lahana yaklaşık 3 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir, biraz tuz eklenir ve bir gece bekletilir. Ertesi gün küçük doğranmış arpacık soğanı, ceviz yağı, ahududu sirkesi ve tatlı ve ekşi sos eklenir. Mango ve ananas yıkanır ve ince şeritler halinde kesilir, sivri lahanaya eklenir. En sonunda köri, şeker ve taze karabiberle tatlandırılır.

Adım 3

Mayonez, taze krema ve tatlı soya sosuyla güzelce karıştırılır. Sonra kişniş, limon suyu, sarımsak, zencefil yumruları ve rendelenmiş zencefil eklenir. En son ise taze karabiber, köri ve zencefil şurubu ile tatlandırılır.

Adım 4

Somon, servis için ince dilimler halinde kesilir ve körili lahana salatasının üzerine yerleştirilir. Yanına ekmekle birlikte kişnişli mayonez ikram edilir.

Recept-ID: 340

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fıstık yağı bir tencerede ısıtılır ve sarımsak rengini kaybedene kadar kavrulur. Şeker, tarçın çubukları ve yıldız anason eklenir ve soya sosu ile deglaze edilir, bir miktar kaynatılır ve ardından soğutulur. Marinat soğuduğunda, cam veya seramik kabın içine alınır, üzerine somon yerleştirilir, üzeri örtülür ve ara sıra çevirerek üç ila dört gün buzdolabında soğuk tutulur.

Sivri uçlu lahananın kök kısmı kesilir. Daha sonra sivri uçlu lahana yaklaşık 3 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir, biraz tuz eklenir ve bir gece bekletilir. Ertesi gün küçük doğranmış arpacık soğanı, ceviz yağı, ahududu sirkesi ve tatlı ve ekşi sos eklenir. Mango ve ananas yıkanır ve ince şeritler halinde kesilir, sivri lahanaya eklenir. En sonunda köri, şeker ve taze karabiberle tatlandırılır.

Mayonez, taze krema ve tatlı soya sosuyla güzelce karıştırılır. Sonra kişniş, limon suyu, sarımsak, zencefil yumruları ve rendelenmiş zencefil eklenir. En son ise taze karabiber, köri ve zencefil şurubu ile tatlandırılır.

Somon, servis için ince dilimler halinde kesilir ve körili lahana salatasının üzerine yerleştirilir. Yanına ekmekle birlikte kişnişli mayonez ikram edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.