

Marine Edilmiş Somon ve Körili Lahana Salatası
Malzemeler
Marinat için:
Körili lahana salatası için:
Kişnişli mayonez için:
Hazırlanış
Adım 1
Fıstık yağı bir tencerede ısıtılır ve sarımsak rengini kaybedene kadar kavrulur. Şeker, tarçın çubukları ve yıldız anason eklenir ve soya sosu ile deglaze edilir, bir miktar kaynatılır ve ardından soğutulur. Marinat soğuduğunda, cam veya seramik kabın içine alınır, üzerine somon yerleştirilir, üzeri örtülür ve ara sıra çevirerek üç ila dört gün buzdolabında soğuk tutulur.
Adım 2
Sivri uçlu lahananın kök kısmı kesilir. Daha sonra sivri uçlu lahana yaklaşık 3 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir, biraz tuz eklenir ve bir gece bekletilir. Ertesi gün küçük doğranmış arpacık soğanı, ceviz yağı, ahududu sirkesi ve tatlı ve ekşi sos eklenir. Mango ve ananas yıkanır ve ince şeritler halinde kesilir, sivri lahanaya eklenir. En sonunda köri, şeker ve taze karabiberle tatlandırılır.
Adım 3
Mayonez, taze krema ve tatlı soya sosuyla güzelce karıştırılır. Sonra kişniş, limon suyu, sarımsak, zencefil yumruları ve rendelenmiş zencefil eklenir. En son ise taze karabiber, köri ve zencefil şurubu ile tatlandırılır.
Adım 4
Somon, servis için ince dilimler halinde kesilir ve körili lahana salatasının üzerine yerleştirilir. Yanına ekmekle birlikte kişnişli mayonez ikram edilir.
Recept-ID: 340
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet