Etli ve sebzeli shabu shabu
Etli ve sebzeli shabu shabu

Etli ve sebzeli shabu shabu

toplam süre80 dak.
20 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
40 dak.soğuma süresi

Yumuşacık sığır eti ve taze sebzelerin et suyunda piştiği bu benzersiz shabu-shabu güveçten vazgeçemeyeceksiniz. Sevdiklerinizle paylaşmak için ideal.

Malzemeler

2 porsiyon

Et suyu:

1 litre
hazır dashi suyu
80 gr
havuç
80 gr
Çin lahanası
80 gr
şimeji mantarı (taze)
50 gr
şitaki mantarı (taze)
90 gr
doğal tofu

Garnitürler:

150 gr
dana bonfile
80 gr
brokoli
50 gr
tempura unu
45 ml
su
150 ml
kolza yağı
80 gr
pişmiş pancar
10 gr
zencefil turşusu

Sauce:

20 gr
Japon turbu

Süslemek için:

1 yemek kaşığı
taze soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):2311 kJ / 552 kcal
30,3 grYağ
32 grProtein
28,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1 litre hazır dashi suyu – 80 gr havuç – 80 gr Çin lahanası – 80 gr şimeji mantarı (taze) – 50 gr şitaki mantarı (taze) – 90 gr doğal tofu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Dashi et suyunu, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın. Havucu ve lahanayı küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları temizleyin. Sebzeleri et suyuna ekledin ve 10 dakika kadar pişirin. Son olarak, doğranmış tofuyu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin.

Adım 2

150 gr dana bonfile

Eti buzluğa koyun ve 40-50 dakika kadar bekletin. Bu işlemden sonra eti ince dilimler halinde doğrayın.

Adım 3

80 gr brokoli – 50 gr tempura unu – 45 ml su – 30 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı150 ml kolza yağı

Brokoliyi temizleyin ve gerekirse daha küçük parçalar halinde kesin. Tempura ununu suyla karıştırın ve brokoliyi hamurla kaplayın. Daha sonra Kikkoman Panko'ya bulayıp kızgın yağda 3-5 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.

Adım 4

80 gr pişmiş pancar – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı10 gr zencefil turşusu – 20 ml limon suyu

Pancarları, patates kızartması yapar gibi ince şeritler halinde doğrayın. ASrdından Kikkoman Sesame Oil’le, doğranmış zencefil turşusu ve limon suyuyla karıştırın.

Adım 5

80 gr Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu20 gr Japon turbu – 1 yemek kaşığı taze soğan

Turbu rendeleyin ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.

Taze soğanı doğrayın. Hazırladığınız et suyunu masaya koyun, üzerine doğradığınız taze soğanları serpiştirin. Garnitürleri ayrı tabaklarda servis edin. Eti 10-15 saniye kadar et suyuna daldırın ve dilediğiniz garnitürle tadını çıkarın.

Püf noktası:

Eti dilimlemek için elektrikli dilimleyici de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1374

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 litre hazır dashi suyu – 80 gr havuç – 80 gr Çin lahanası – 80 gr şimeji mantarı (taze) – 50 gr şitaki mantarı (taze) – 90 gr doğal tofu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Dashi et suyunu, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın. Havucu ve lahanayı küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları temizleyin. Sebzeleri et suyuna ekledin ve 10 dakika kadar pişirin. Son olarak, doğranmış tofuyu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin.

150 gr dana bonfile

Eti buzluğa koyun ve 40-50 dakika kadar bekletin. Bu işlemden sonra eti ince dilimler halinde doğrayın.

80 gr brokoli – 50 gr tempura unu – 45 ml su – 30 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı150 ml kolza yağı

Brokoliyi temizleyin ve gerekirse daha küçük parçalar halinde kesin. Tempura ununu suyla karıştırın ve brokoliyi hamurla kaplayın. Daha sonra Kikkoman Panko'ya bulayıp kızgın yağda 3-5 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.

80 gr pişmiş pancar – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı10 gr zencefil turşusu – 20 ml limon suyu

Pancarları, patates kızartması yapar gibi ince şeritler halinde doğrayın. ASrdından Kikkoman Sesame Oil’le, doğranmış zencefil turşusu ve limon suyuyla karıştırın.

80 gr Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu20 gr Japon turbu – 1 yemek kaşığı taze soğan

Turbu rendeleyin ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.

Taze soğanı doğrayın. Hazırladığınız et suyunu masaya koyun, üzerine doğradığınız taze soğanları serpiştirin. Garnitürleri ayrı tabaklarda servis edin. Eti 10-15 saniye kadar et suyuna daldırın ve dilediğiniz garnitürle tadını çıkarın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.