Etli ve sebzeli shabu shabu
Yumuşacık sığır eti ve taze sebzelerin et suyunda piştiği bu benzersiz shabu-shabu güveçten vazgeçemeyeceksiniz. Sevdiklerinizle paylaşmak için ideal.
Malzemeler
Et suyu:
Garnitürler:
Sauce:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
1 litre hazır dashi suyu – 80 gr havuç – 80 gr Çin lahanası – 80 gr şimeji mantarı (taze) – 50 gr şitaki mantarı (taze) – 90 gr doğal tofu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Dashi et suyunu, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın. Havucu ve lahanayı küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları temizleyin. Sebzeleri et suyuna ekledin ve 10 dakika kadar pişirin. Son olarak, doğranmış tofuyu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin.
Adım 2
150 gr dana bonfile
Eti buzluğa koyun ve 40-50 dakika kadar bekletin. Bu işlemden sonra eti ince dilimler halinde doğrayın.
Adım 3
80 gr brokoli – 50 gr tempura unu – 45 ml su – 30 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 150 ml kolza yağı
Brokoliyi temizleyin ve gerekirse daha küçük parçalar halinde kesin. Tempura ununu suyla karıştırın ve brokoliyi hamurla kaplayın. Daha sonra Kikkoman Panko'ya bulayıp kızgın yağda 3-5 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.
Adım 4
80 gr pişmiş pancar – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 10 gr zencefil turşusu – 20 ml limon suyu
Pancarları, patates kızartması yapar gibi ince şeritler halinde doğrayın. ASrdından Kikkoman Sesame Oil’le, doğranmış zencefil turşusu ve limon suyuyla karıştırın.
Adım 5
80 gr Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 20 gr Japon turbu – 1 yemek kaşığı taze soğan
Turbu rendeleyin ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.
Taze soğanı doğrayın. Hazırladığınız et suyunu masaya koyun, üzerine doğradığınız taze soğanları serpiştirin. Garnitürleri ayrı tabaklarda servis edin. Eti 10-15 saniye kadar et suyuna daldırın ve dilediğiniz garnitürle tadını çıkarın.
Püf noktası:
Eti dilimlemek için elektrikli dilimleyici de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1374
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet