Tereyağlı ve soya soslu pilav onigiri
Tereyağlı ve soya soslu pilav onigiri

Tereyağlı ve soya soslu pilav onigiri

toplam süre60 dak.
5 dak.hazırlık süresi
55 dak.pişme süresi

Tereyağı ve Kikkoman Soy Sauce ile zenginleştirilmiş pilav onigiri, yumurta ve nori ile sarılmış ve ortaya benzersiz bir lezzet çıkmış. Bu Avrupa usulü versiyon, yürüyüşler, okul öğle yemekleri veya partiler için mükemmel bir seçim. Ayrıca görünüşü de tadı kadar güzel.

Malzemeler

2 porsiyon
60 gr
soğan
60 gr
havuç
30 gr
yeşil biber
40 gr
konserve mısır
300 gr
pirinç
320 ml
su
10 gr
granül sebze suyu
2 
yumurta
1 tatlı kaşığı
ayçiçek yağı
20 gr
tuzsuz tereyağı
1 
nori yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı):1569 kJ / 375 kcal
8,7 grYağ
9,5 grProtein
64,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

60 gr soğan – 60 gr havuç – 30 gr yeşil biber – 40 gr konserve mısır

Soğan, havuç ve yeşil biberi 5 mm küpler halinde kesin. Mısırı süzgeçte süzün.

Adım 2

300 gr pirinç (pişmemiş) – 320 ml su – 10 gr granül sebze suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pilav pişirme makinesi/pilav pişirici ile:
Pirinci 4-5 kez yıkayın ve süzgeçte süzün. Pirinci ve 320 ml suyu pirinç pişiriciye koyun. 1. adımdaki sebzeleri, granül sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip hafifçe karıştırın. Pilav pişirme makinesini çalıştırın.

Tencere ile: 
Pirinci pirinç suyu berraklaşana kadar soğuk suda iyice yıkayın. Süzün ve 320 ml suyla dolu bir tencereye koyun. 20 dakika ıslanmaya bırakın. 1. adımdaki sebzeleri, sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip hafifçe karıştırın. Kapakta buhar görünene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşi düşürün ve su çekilene kadar 20 dakika daha pişirin. Kapağı kapalı tutun. Ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin.

Adım 3

2  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Yumurtaları Kikkoman Soy Sauce ile çırpın. Yağı tavada ısıtın ve iki ince yumurta yaprağı kızartın.

Adım 4

20 gr tuzsuz tereyağı

Pirinç pişince, tuzsuz tereyağını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Adım 5

Soğumuş pirinci 8 top haline getirin.

Adım 6

1  nori yaprağı

Yumurta kreplerini ve nori yaprağını 3-4 cm’lik şeritler halinde kesin. Dört pirinç topunu yumurta yaprakları ile ve dört tanesini de nori şeritleriyle sarın. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz ile süsleyin ve servis yapın.

Püf noktası:

Kereviz, kabak, yeşil soğan gibi sebzeler de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1489

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

60 gr soğan – 60 gr havuç – 30 gr yeşil biber – 40 gr konserve mısır

Soğan, havuç ve yeşil biberi 5 mm küpler halinde kesin. Mısırı süzgeçte süzün.

300 gr pirinç (pişmemiş) – 320 ml su – 10 gr granül sebze suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pilav pişirme makinesi/pilav pişirici ile:
Pirinci 4-5 kez yıkayın ve süzgeçte süzün. Pirinci ve 320 ml suyu pirinç pişiriciye koyun. 1. adımdaki sebzeleri, granül sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip hafifçe karıştırın. Pilav pişirme makinesini çalıştırın.

Tencere ile: 
Pirinci pirinç suyu berraklaşana kadar soğuk suda iyice yıkayın. Süzün ve 320 ml suyla dolu bir tencereye koyun. 20 dakika ıslanmaya bırakın. 1. adımdaki sebzeleri, sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip hafifçe karıştırın. Kapakta buhar görünene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşi düşürün ve su çekilene kadar 20 dakika daha pişirin. Kapağı kapalı tutun. Ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin.

2 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Yumurtaları Kikkoman Soy Sauce ile çırpın. Yağı tavada ısıtın ve iki ince yumurta yaprağı kızartın.

20 gr tuzsuz tereyağı

Pirinç pişince, tuzsuz tereyağını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğumuş pirinci 8 top haline getirin.

1 nori yaprağı

Yumurta kreplerini ve nori yaprağını 3-4 cm’lik şeritler halinde kesin. Dört pirinç topunu yumurta yaprakları ile ve dört tanesini de nori şeritleriyle sarın. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz ile süsleyin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.