Baharatlı dana eti ve çıtır acı biberli Mapo tofu
Baharatlı dana eti ve çıtır acı biberli Mapo tofu

Baharatlı dana eti ve çıtır acı biberli Mapo tofu

5 3 oy
toplam süre 30 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Sichuan mutfağından ‘ateşli’ bir lezzet: Zengin, umami dolu bir sosta yumuşacık tofu ve baharatlı kıyma. Üstelik leziz acı biber sosu ile tamamlanmış…

Malzemeler

4 porsiyon

Çıtır için:

2 tatlı kaşığı
pul biber
1 yemek kaşığı
sarı kuru üzüm (veya kuru üzüm, yaban mersini)
1 yemek kaşığı
doğranmış yer fıstığı
1 yemek kaşığı
ayçiçeği çekirdeği

Mapo tofu için:

400 gr
sert tofu
1 demet
taze soğan
1 
kırmızı biber
1 
diş sarımsak
400 gr
dana kıyma
400 ml
et suyu
2 yemek kaşığı
acı fasulye sosu (Toban Djan)
1 tatlı kaşığı
esmer şeker
Öğütülmüş (Szechuan) biber
1 yemek kaşığı
mısır nişastası
Besin değerleri (porsiyon başı):1.604 kJ / 384 kcal
21,8 grYağ
31,8 grProtein
14,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 tatlı kaşığı pul biber – 1 yemek kaşığı sarı kuru üzüm (veya kuru üzüm, yaban mersini) – 1 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı – 1 yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeği – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pul biberi, sarı kuru üzümleri, yer fıstıklarını ve çekirdekleri büyük bir tavada kavurun. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve tavadan alın.

Adım 2

400 gr sert tofu – 1 demet demet taze soğan – 1  kırmızı biber – 1  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı400 gr dana kıyma

Tofuyu 2 cm küpler halinde kesin. Taze soğanları çapraz dilimleyin. Kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Kikkoman Sesame Oil’i bir tavada veya wok’ta ısıtın. Kıymayı, taze soğanların yarısını, kırmızı biberi ve sarımsağı ekleyin. İyice kızartın.

Adım 3

400 ml et suyu – 2 yemek kaşığı acı fasulye sosu (Toban Djan) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı esmer şeker – Öğütülmüş (Szechuan) biber

Et suyunu ve acı fasulye sosunu ekleyip iyice karıştırın. Tofu küplerini ekleyin ve parçalanmalarını önlemek için nazikçe karıştırın. Kikkoman Soy Sauce, şeker ve biberle tatlandırın ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 4

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın, ardından malzemeler parlak bir tabakayla kaplanana kadar koyulaştırmak için sosa karıştırın. Yemeği çıtırla ve kalan taze soğanlarla süsleyin. Yasemin pirinci ile servis yapın.

Püf noktası:

Vejetaryen versiyon için, kıymayı 8-10 adet kurutulmuş shiitake mantarı ile değiştirin. Paketindeki talimatlara göre ıslatın, ince ince doğrayın ve kızartın.

Yemeği, çıtır fasulye filizleri veya ince dilimlenmiş tatlı bezelye ile süsleyin.

Recept-ID: 1496

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 tatlı kaşığı pul biber – 1 yemek kaşığı sarı kuru üzüm (veya kuru üzüm, yaban mersini) – 1 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı – 1 yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeği – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pul biberi, sarı kuru üzümleri, yer fıstıklarını ve çekirdekleri büyük bir tavada kavurun. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve tavadan alın.

400 gr sert tofu – 1 demet demet taze soğan – 1 kırmızı biber – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı400 gr dana kıyma

Tofuyu 2 cm küpler halinde kesin. Taze soğanları çapraz dilimleyin. Kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Kikkoman Sesame Oil’i bir tavada veya wok’ta ısıtın. Kıymayı, taze soğanların yarısını, kırmızı biberi ve sarımsağı ekleyin. İyice kızartın.

400 ml et suyu – 2 yemek kaşığı acı fasulye sosu (Toban Djan) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı esmer şeker – Öğütülmüş (Szechuan) biber

Et suyunu ve acı fasulye sosunu ekleyip iyice karıştırın. Tofu küplerini ekleyin ve parçalanmalarını önlemek için nazikçe karıştırın. Kikkoman Soy Sauce, şeker ve biberle tatlandırın ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın, ardından malzemeler parlak bir tabakayla kaplanana kadar koyulaştırmak için sosa karıştırın. Yemeği çıtırla ve kalan taze soğanlarla süsleyin. Yasemin pirinci ile servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.