

Baharatlı dana eti ve çıtır acı biberli Mapo tofu
Sichuan mutfağından ‘ateşli’ bir lezzet: Zengin, umami dolu bir sosta yumuşacık tofu ve baharatlı kıyma. Üstelik leziz acı biber sosu ile tamamlanmış…
Malzemeler
Çıtır için:
Mapo tofu için:
Hazırlanış
Adım 1

2 tatlı kaşığı pul biber – 1 yemek kaşığı sarı kuru üzüm (veya kuru üzüm, yaban mersini) – 1 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı – 1 yemek kaşığı ayçiçeği çekirdeği – 3 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Pul biberi, sarı kuru üzümleri, yer fıstıklarını ve çekirdekleri büyük bir tavada kavurun. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve tavadan alın.
Adım 2

400 gr sert tofu – 1 demet demet taze soğan – 1 kırmızı biber – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 400 gr dana kıyma
Tofuyu 2 cm küpler halinde kesin. Taze soğanları çapraz dilimleyin. Kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Kikkoman Sesame Oil’i bir tavada veya wok’ta ısıtın. Kıymayı, taze soğanların yarısını, kırmızı biberi ve sarımsağı ekleyin. İyice kızartın.
Adım 3

400 ml et suyu – 2 yemek kaşığı acı fasulye sosu (Toban Djan) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı esmer şeker – Öğütülmüş (Szechuan) biber
Et suyunu ve acı fasulye sosunu ekleyip iyice karıştırın. Tofu küplerini ekleyin ve parçalanmalarını önlemek için nazikçe karıştırın. Kikkoman Soy Sauce, şeker ve biberle tatlandırın ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.
Adım 4
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın, ardından malzemeler parlak bir tabakayla kaplanana kadar koyulaştırmak için sosa karıştırın. Yemeği çıtırla ve kalan taze soğanlarla süsleyin. Yasemin pirinci ile servis yapın.
Püf noktası:
Vejetaryen versiyon için, kıymayı 8-10 adet kurutulmuş shiitake mantarı ile değiştirin. Paketindeki talimatlara göre ıslatın, ince ince doğrayın ve kızartın.
Yemeği, çıtır fasulye filizleri veya ince dilimlenmiş tatlı bezelye ile süsleyin.
Recept-ID: 1496
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet