Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke

5 1 oy
toplam süre 35 dak.
35 dak. hazırlık süresi

Balık suşi rulosu - 2 farklı şekilde! Bu Japon usulü maki ruloları birbirlerinden farklı olduğu kadar leziz de. Birinin içinde konserve sardalya, diğerinin içinde Kikkoman Poke Sosu ile marine edilmiş somon var. Suşi matı yardımıyla evde yapılabilecek bu kolay öğle yemeği tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

12 porsiyon

1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi

40 gr
sardalya filetosu, yağda (konserve)
2 tatlı kaşığı
turşu zencefil veya doğranmış zencefil
3 ½ 
adet fesleğen yaprağı
 ½ 
Nori yosunu
70 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi

2) Somonlu Poke ile Maki Sushi

2 
adet çiğ somon dilimi, yakl. 6-9 cm uzunluğunda
1 yemek kaşığı
1 
adet uzun salatalık şeridi, yakl. 10-12 cm uzunluğunda
 ½ 
Nori yosunu
70 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ tatlı kaşığı
wasabi ezmesi

Alternative for Kikkoman Poke Sauce:

3 gr
şeker
2 gr
limon suyu

Servis için:

Turşu zencefil
wasabi ezmesi
Besin değerleri (porsiyon başı): 290 kJ  /  69 kcal
2 gr Yağ
4 gr Protein
8,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi

  1. Sardalyaların yağını bir kağıt havluyla alın ve sardalyaları doğrayın.
  2. Sardalyaları bir kaseye alın ve Kikkoman soya sosu ekleyin.
  3. Zencefili kabaca doğrayın ve fesleğen yapraklarını koparın.
  4. Zencefil, fesleğen ve marine edilmiş sardalyaları karıştırın.
  5. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  6. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  7. Wasabi ezmesini suşi pirincinin ortasına parmaklarınızla uzunlamasına yayın (wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  8. 4 tatlı kaşığı sardalya karışımını suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  9. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  10. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Adım 2

2) Somonlu Poke ile Maki Sushi

  1. Somon dilimlerini Kikkoman Poke Sosu* içinde yaklaşık 30 dakika marine edin.
  2. Salatalığın çekirdeklerini çıkarın ve salatalığı daha ince şeritler halinde kesin.
  3. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  5. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  6. Marine edilmiş somon şeritlerini ve salatalık şeritlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  7. Rulo yapıp suşi matı yardımıyla 6 eşit parçaya kesin.
  8. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Püf noktası

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

  • Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman Susam Yağı

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Recept-ID: 940

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi

  1. Sardalyaların yağını bir kağıt havluyla alın ve sardalyaları doğrayın.
  2. Sardalyaları bir kaseye alın ve Kikkoman soya sosu ekleyin.
  3. Zencefili kabaca doğrayın ve fesleğen yapraklarını koparın.
  4. Zencefil, fesleğen ve marine edilmiş sardalyaları karıştırın.
  5. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  6. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  7. Wasabi ezmesini suşi pirincinin ortasına parmaklarınızla uzunlamasına yayın (wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  8. 4 tatlı kaşığı sardalya karışımını suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  9. Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  10. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

2) Somonlu Poke ile Maki Sushi

  1. Somon dilimlerini Kikkoman Poke Sosu* içinde yaklaşık 30 dakika marine edin.
  2. Salatalığın çekirdeklerini çıkarın ve salatalığı daha ince şeritler halinde kesin.
  3. ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  5. Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  6. Marine edilmiş somon şeritlerini ve salatalık şeritlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  7. Rulo yapıp suşi matı yardımıyla 6 eşit parçaya kesin.
  8. Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.