![Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/4/6/csm_940-recipe-page-maki-sushi-with-sardines-basil-and-salmon-poke_mobile_e9435eab24.webp)
![Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/a/b/csm_940-recipe-page-maki-sushi-with-sardines-basil-and-salmon-poke_desktop_3826afa570.webp)
Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke
Balık suşi rulosu - 2 farklı şekilde! Bu Japon usulü maki ruloları birbirlerinden farklı olduğu kadar leziz de. Birinin içinde konserve sardalya, diğerinin içinde Kikkoman Poke Sosu ile marine edilmiş somon var. Suşi matı yardımıyla evde yapılabilecek bu kolay öğle yemeği tarifini mutlaka deneyin.
Malzemeler
1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi
2) Somonlu Poke ile Maki Sushi
Alternative for Kikkoman Poke Sauce:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi
- Sardalyaların yağını bir kağıt havluyla alın ve sardalyaları doğrayın.
- Sardalyaları bir kaseye alın ve Kikkoman soya sosu ekleyin.
- Zencefili kabaca doğrayın ve fesleğen yapraklarını koparın.
- Zencefil, fesleğen ve marine edilmiş sardalyaları karıştırın.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini suşi pirincinin ortasına parmaklarınızla uzunlamasına yayın (wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- 4 tatlı kaşığı sardalya karışımını suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
Adım 2
2) Somonlu Poke ile Maki Sushi
- Somon dilimlerini Kikkoman Poke Sosu* içinde yaklaşık 30 dakika marine edin.
- Salatalığın çekirdeklerini çıkarın ve salatalığı daha ince şeritler halinde kesin.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Marine edilmiş somon şeritlerini ve salatalık şeritlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
- Rulo yapıp suşi matı yardımıyla 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
Püf noktası
Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.
Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)
- 450 g (540 ml) Japon pirinci
- 450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın
- Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman Susam Yağı
veya alternatif olarak:
- 70 ml pirinç sirkesi
- 30 g şeker
- 15 g tuz
Recept-ID: 940
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet