Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı
Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı

Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı

toplam süre155 dak.
20 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
120 dak.marine süresi

Doğu ve Batı mutfaklarının lezzetlerini birleştiren, misoda marine edilmiş morinayla kavrulmuş çıtır fıstık ve kızılcık sosunu bir araya getiren enfes bir öneri. Ağız sulandıran bu tariften vazgeçemeyeceksiniz.

Malzemeler

2 porsiyon

Balık:

300 gr
morino fileto
80 ml
sake
30 gr
light miso ezmesi
10 gr
esmer şeker

Fıstık:

20 gr
kaju fıstığı
20 gr
macadamia fıstığı
20 gr
şamfıstığı

Sos:

50 gr
kızılcık
120 ml
erik şarabı
30 gr
bal
1 tutam
tarçın
1 tutam
kakule
Besin değerleri (porsiyon başı):5497 kJ / 567 kcal
19,6 grYağ
38 grProtein
58,6 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr morino fileto – 80 ml sake – 30 gr light miso ezmesi – 10 gr esmer şeker

Balığı temizleyin, marinasyon için malzemeleri karıştırın ve vaktiniz varsa 2 saat, yoksa en az 30 dakika dinlendirin. Marine ettiğiniz balığı 180 °C’de 10-15 dakika pişirin.

Adım 2

20 gr kaju fıstığı – 20 gr macadamia fıstığı – 20 gr şamfıstığı

Fıstıkları bir tavada 5 dakika kavurun ve ezin.

Adım 3

50 gr kızılcık – 120 ml erik şarabı – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr bal – 1 tutam tarçın – 1 tutam kakule

Malzemeleri bir tavada karıştırın ve 10 dakika pişirin. Sıcak sosu bir tabağa koyun, misolu balıkla kaplayın ve fıstıklarla süsleyin.

Püf noktası:

Bu tarifte morina yerine bir başka doyurucu balık da kullanılabilir. Tercihinize göre oilav ya da salatayla servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1361

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr morino fileto – 80 ml sake – 30 gr light miso ezmesi – 10 gr esmer şeker

Balığı temizleyin, marinasyon için malzemeleri karıştırın ve vaktiniz varsa 2 saat, yoksa en az 30 dakika dinlendirin. Marine ettiğiniz balığı 180 °C’de 10-15 dakika pişirin.

20 gr kaju fıstığı – 20 gr macadamia fıstığı – 20 gr şamfıstığı

Fıstıkları bir tavada 5 dakika kavurun ve ezin.

50 gr kızılcık – 120 ml erik şarabı – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr bal – 1 tutam tarçın – 1 tutam kakule

Malzemeleri bir tavada karıştırın ve 10 dakika pişirin. Sıcak sosu bir tabağa koyun, misolu balıkla kaplayın ve fıstıklarla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.