Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı
Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı

Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı

4,4 15 oy
toplam süre 2 Sa 35 dak.
20 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi
2 Sa marine süresi

Doğu ve Batı mutfaklarının lezzetlerini birleştiren, misoda marine edilmiş morinayla kavrulmuş çıtır fıstık ve kızılcık sosunu bir araya getiren enfes bir öneri. Ağız sulandıran bu tariften vazgeçemeyeceksiniz.

Malzemeler

2 porsiyon

Balık:

300 gr
morino fileto
80 ml
sake
30 gr
light miso ezmesi
10 gr
esmer şeker

Fıstık:

20 gr
kaju fıstığı
20 gr
macadamia fıstığı
20 gr
şamfıstığı

Sos:

50 gr
kızılcık
120 ml
erik şarabı
30 gr
bal
1 tutam
tarçın
1 tutam
kakule
Besin değerleri (porsiyon başı):5.497 kJ / 567 kcal
19,6 grYağ
38 grProtein
58,6 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr morino fileto – 80 ml sake – 30 gr light miso ezmesi – 10 gr esmer şeker

Balığı temizleyin, marinasyon için malzemeleri karıştırın ve vaktiniz varsa 2 saat, yoksa en az 30 dakika dinlendirin. Marine ettiğiniz balığı 180 °C’de 10-15 dakika pişirin.

Adım 2

20 gr kaju fıstığı – 20 gr macadamia fıstığı – 20 gr şamfıstığı

Fıstıkları bir tavada 5 dakika kavurun ve ezin.

Adım 3

50 gr kızılcık – 120 ml erik şarabı – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr bal – 1 tutam tarçın – 1 tutam kakule

Malzemeleri bir tavada karıştırın ve 10 dakika pişirin. Sıcak sosu bir tabağa koyun, misolu balıkla kaplayın ve fıstıklarla süsleyin.

Püf noktası:

Bu tarifte morina yerine bir başka doyurucu balık da kullanılabilir. Tercihinize göre oilav ya da salatayla servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1361

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr morino fileto – 80 ml sake – 30 gr light miso ezmesi – 10 gr esmer şeker

Balığı temizleyin, marinasyon için malzemeleri karıştırın ve vaktiniz varsa 2 saat, yoksa en az 30 dakika dinlendirin. Marine ettiğiniz balığı 180 °C’de 10-15 dakika pişirin.

20 gr kaju fıstığı – 20 gr macadamia fıstığı – 20 gr şamfıstığı

Fıstıkları bir tavada 5 dakika kavurun ve ezin.

50 gr kızılcık – 120 ml erik şarabı – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr bal – 1 tutam tarçın – 1 tutam kakule

Malzemeleri bir tavada karıştırın ve 10 dakika pişirin. Sıcak sosu bir tabağa koyun, misolu balıkla kaplayın ve fıstıklarla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.