Fıstık soslu, kızılcık ve misolu morina balığı
Doğu ve Batı mutfaklarının lezzetlerini birleştiren, misoda marine edilmiş morinayla kavrulmuş çıtır fıstık ve kızılcık sosunu bir araya getiren enfes bir öneri. Ağız sulandıran bu tariften vazgeçemeyeceksiniz.
Hazırlanış
Adım 1
300 gr morino fileto – 80 ml sake – 30 gr light miso ezmesi – 10 gr esmer şeker
Balığı temizleyin, marinasyon için malzemeleri karıştırın ve vaktiniz varsa 2 saat, yoksa en az 30 dakika dinlendirin. Marine ettiğiniz balığı 180 °C’de 10-15 dakika pişirin.
Adım 2
20 gr kaju fıstığı – 20 gr macadamia fıstığı – 20 gr şamfıstığı
Fıstıkları bir tavada 5 dakika kavurun ve ezin.
Adım 3
50 gr kızılcık – 120 ml erik şarabı – 50 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 gr bal – 1 tutam tarçın – 1 tutam kakule
Malzemeleri bir tavada karıştırın ve 10 dakika pişirin. Sıcak sosu bir tabağa koyun, misolu balıkla kaplayın ve fıstıklarla süsleyin.
Püf noktası:
Bu tarifte morina yerine bir başka doyurucu balık da kullanılabilir. Tercihinize göre oilav ya da salatayla servis edebilirsiniz.
Recept-ID: 1361
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet