Kremalı Mantar Soslu Portakallı Somon Fileto

toplam süre 80 dak.
60 dak. hazırlık süresi
20 dak. marine süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Portakallı soya soslu marinat için:

3 yemek kaşığı
portakal suyu
6 
portakal dilimi (2'si marinat için, 4'ü garnitür için)
1 ½ 
zeytinyağı
4 
adet radika (hindiba)
2 
chicory

Kremalı mantar sosu için:

250 gr
mantar
1 
soğan
3 yemek kaşığı
zeytinyağı, artı alüminyum folyo için biraz daha fazlası
20 gr
tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
300 gr
krema
1 ½ yemek kaşığı
tatlı hardal
1 ½ tatlı kaşığı
şeker
Besin değerleri (porsiyon başı): 3181 kJ  /  760 kcal
61,1 gr Yağ
37,2 gr Protein
14,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Marine sos malzemelerinin hepsi bir kâsede iyice karıştırılır. Somon filetoları yıkanır, marine sos ve 2 portakal dilimi ile yeterince büyük bir dondurucu torbasına yerleştirilir. Torbanın havası çıkartılır, kapatılır ve 15-20 dakika marine edilir. Radika temizlenir, yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.

Adım 2

Mantar kremalı sos için, mantarlar temizlenir, soğanlar soyulur ve her ikisi de 2-3 mm ince dilimler halinde doğranır.

Adım 3

Bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ısıtılır, mantar ve soğan sote edilir. Tereyağı eklenir ve tuz ve karabiber ile hafifçe tatlandırılır. Krema, hardal, Kikkoman Soya Sosu ve şeker eklenir ve kaynatılır.

Adım 4

Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Somon filetoları marine sostan çıkarılır, kurulanır, derili tarafı yukarı bakacak şekilde buruşturulan ve hafif yağlanmış alüminyum folyo üzerine fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirilir.

Adım 5

Fırın tepsisi fırından çıkarılır, somon filetoları çevrilir, mantar kremalı sos somon filetolarının etrafına dağıtılır, ikiye bölünmüş radika ayarında yerleştirilir.

Adım 6

Radika yarımlarına tuz ve karabiber serpilir ve üzerine kalan zeytinyağı serpilir. Kalan 4 portakal dilimi somon filetoların üzerine yerleştirilir, 10 dakika daha pişirilir ve olduğu gibi servis edilir.

Püf noktası:

Kalan marine sos ısıtılır ve somon filetoları piştikten sonra üzerine gezdirilir.

BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.

Recept-ID: 216

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Marine sos malzemelerinin hepsi bir kâsede iyice karıştırılır. Somon filetoları yıkanır, marine sos ve 2 portakal dilimi ile yeterince büyük bir dondurucu torbasına yerleştirilir. Torbanın havası çıkartılır, kapatılır ve 15-20 dakika marine edilir. Radika temizlenir, yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.

Mantar kremalı sos için, mantarlar temizlenir, soğanlar soyulur ve her ikisi de 2-3 mm ince dilimler halinde doğranır.

Bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ısıtılır, mantar ve soğan sote edilir. Tereyağı eklenir ve tuz ve karabiber ile hafifçe tatlandırılır. Krema, hardal, Kikkoman Soya Sosu ve şeker eklenir ve kaynatılır.

Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Somon filetoları marine sostan çıkarılır, kurulanır, derili tarafı yukarı bakacak şekilde buruşturulan ve hafif yağlanmış alüminyum folyo üzerine fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirilir.

Fırın tepsisi fırından çıkarılır, somon filetoları çevrilir, mantar kremalı sos somon filetolarının etrafına dağıtılır, ikiye bölünmüş radika ayarında yerleştirilir.

Radika yarımlarına tuz ve karabiber serpilir ve üzerine kalan zeytinyağı serpilir. Kalan 4 portakal dilimi somon filetoların üzerine yerleştirilir, 10 dakika daha pişirilir ve olduğu gibi servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.