

Kremalı Mantar Soslu Portakallı Somon Fileto
Malzemeler
Portakallı soya soslu marinat için:
Kremalı mantar sosu için:
Hazırlanış
Adım 1
Marine sos malzemelerinin hepsi bir kâsede iyice karıştırılır. Somon filetoları yıkanır, marine sos ve 2 portakal dilimi ile yeterince büyük bir dondurucu torbasına yerleştirilir. Torbanın havası çıkartılır, kapatılır ve 15-20 dakika marine edilir. Radika temizlenir, yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.
Adım 2
Mantar kremalı sos için, mantarlar temizlenir, soğanlar soyulur ve her ikisi de 2-3 mm ince dilimler halinde doğranır.
Adım 3
Bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ısıtılır, mantar ve soğan sote edilir. Tereyağı eklenir ve tuz ve karabiber ile hafifçe tatlandırılır. Krema, hardal, Kikkoman Soya Sosu ve şeker eklenir ve kaynatılır.
Adım 4
Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Somon filetoları marine sostan çıkarılır, kurulanır, derili tarafı yukarı bakacak şekilde buruşturulan ve hafif yağlanmış alüminyum folyo üzerine fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirilir.
Adım 5
Fırın tepsisi fırından çıkarılır, somon filetoları çevrilir, mantar kremalı sos somon filetolarının etrafına dağıtılır, ikiye bölünmüş radika ayarında yerleştirilir.
Adım 6
Radika yarımlarına tuz ve karabiber serpilir ve üzerine kalan zeytinyağı serpilir. Kalan 4 portakal dilimi somon filetoların üzerine yerleştirilir, 10 dakika daha pişirilir ve olduğu gibi servis edilir.
Püf noktası:
Kalan marine sos ısıtılır ve somon filetoları piştikten sonra üzerine gezdirilir.
BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.
Recept-ID: 216
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet