Çıtır Tavuklu Poke Bowl

toplam süre 27 dak.
15 dak. hazırlık süresi
12 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
200 gr
suşi veya yasemin pirinci
1 
kırmızı soğan
50 ml
sirke
50 ml
su
50 ml
şeker
4 
chicken fillets
3 yemek kaşığı
buğday unu
2 tatlı kaşığı
köri tozu
1 
yumurta, çırpılmış
 ½ 
küçük sivri lahana
2 
avokado
200 gr
Edamame fasulyesi (soyulmuş)
2 yemek kaşığı
1 
misket limonu (lim)

Hazırlanış

Adım 1

Pirinç, paket talimatına göre pişirilir. Hafifçe soğumaya bırakılır, daha sonra 4 kâseye dağıtılır.

Adım 2

Soğan dilimler halinde doğranır. Su, sirke ve şeker kaynatılır ve soğan dilimleri bir dakika bu karışımın içinde kaynamaya bırakılır. Ocak kapatılır ve soğan dilimleri en az 15 dakika boyunca pişirme suyunda bırakılır.

Adım 3

Tavuk filetoları, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler elde etmek için hafifçe dövülür. Tavuk filetolarının her iki tarafına un serpilir ve tuz, karabiber ve köri tozu ile baharatlandırılır. Tavuk filetoları, çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa batırılır.  Tavuk etleri, her iki taraftan yaklaşık 5 dakika yağda kızartılır, bir kâğıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır ve sonra dilimlenir. 

Adım 4

Edamame fasulyeleri 1 dakika haşlanır. Lahana ince dilimler halinde doğranıp Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır. Avokado dilimlere doğranır. 

Adım 5

Lahana, avokado, Edamame fasulyesi, soğan turşusu ve tavuk, pirincin üzerine yerleştirilir. Garnitür olarak ekstra Kikkoman Poke Sauce ile servis yapılır. 

Recept-ID: 110

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pirinç, paket talimatına göre pişirilir. Hafifçe soğumaya bırakılır, daha sonra 4 kâseye dağıtılır.

Soğan dilimler halinde doğranır. Su, sirke ve şeker kaynatılır ve soğan dilimleri bir dakika bu karışımın içinde kaynamaya bırakılır. Ocak kapatılır ve soğan dilimleri en az 15 dakika boyunca pişirme suyunda bırakılır.

Tavuk filetoları, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler elde etmek için hafifçe dövülür. Tavuk filetolarının her iki tarafına un serpilir ve tuz, karabiber ve köri tozu ile baharatlandırılır. Tavuk filetoları, çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa batırılır.  Tavuk etleri, her iki taraftan yaklaşık 5 dakika yağda kızartılır, bir kâğıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır ve sonra dilimlenir. 

Edamame fasulyeleri 1 dakika haşlanır. Lahana ince dilimler halinde doğranıp Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır. Avokado dilimlere doğranır. 

Lahana, avokado, Edamame fasulyesi, soğan turşusu ve tavuk, pirincin üzerine yerleştirilir. Garnitür olarak ekstra Kikkoman Poke Sauce ile servis yapılır. 

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.