İstiridye mantarlı ve poşe yumurtalı Amarant kasesi

toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Bu sağlıklı kasede Kikkoman soya sosu ve acı sos ile sotelenmiş istiridye mantarları, protein bakımından zengin Amarant yatağında çıtır kereviz sapı ve biberli roka salatasıyla buluşuyor. Bu lezzetli tarif, vejetaryen bir öğle yemeği veya akşam yemeği olabilir.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
Amarant
40 gr
roka
100 gr
kereviz sapı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 
yumurta
 ½ tatlı kaşığı
elma sirkesi
1 tatlı kaşığı
doğranmış acı kırmızı biber
 ½ tatlı kaşığı
kırmızı biber
150 gr
istiridye mantarı
1 yemek kaşığı
doğranmış acı kırmızı biber
2 yemek kaşığı
doğranmış Frenk soğanı
1 yemek kaşığı
doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 2106 kJ  /  503 kcal
28,9 gr Yağ
18 gr Protein
39,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Amarant'ı ambalajındaki talimatlara göre bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Adım 2

Kereviz sapını ½ cm boyutunda dilimleyin. Roka ve zeytinyağı ile bir kaseye alın.

Adım 3

Temizlenmiş istiridye mantarlarına Kikkoman Soya Sosu, acı biberi ve taze yeşillikleri ekleyin, ardından zeytinyağında kavurun.

Adım 4

Her şey hazır olduğunda yumurtaları da hazırlayın. Derin bir tencerede su kaynatın ve içine sirke ekleyin. Kaşıkla karıştırarak girdap yaratın ve içine bir yumurtayı kırın. Diğer yumurtayla da aynı işlemi tekrarlayın. Suyun yavaşça kaynaması için ocağı kısın ve her yumurtayı 2,5 dakika boyunca suda pişirin.

Adım 5

Amarant'ı istiridye mantarları, sebze salatası ve poşe yumurtalarla acı biber ve karabiberle çeşnilendirerek servis edin.

Recept-ID: 1048

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Amarant'ı ambalajındaki talimatlara göre bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Kereviz sapını ½ cm boyutunda dilimleyin. Roka ve zeytinyağı ile bir kaseye alın.

Temizlenmiş istiridye mantarlarına Kikkoman Soya Sosu, acı biberi ve taze yeşillikleri ekleyin, ardından zeytinyağında kavurun.

Her şey hazır olduğunda yumurtaları da hazırlayın. Derin bir tencerede su kaynatın ve içine sirke ekleyin. Kaşıkla karıştırarak girdap yaratın ve içine bir yumurtayı kırın. Diğer yumurtayla da aynı işlemi tekrarlayın. Suyun yavaşça kaynaması için ocağı kısın ve her yumurtayı 2,5 dakika boyunca suda pişirin.

Amarant'ı istiridye mantarları, sebze salatası ve poşe yumurtalarla acı biber ve karabiberle çeşnilendirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.