Vegan kabayaki sushi
Vegan kabayaki sushi

Vegan kabayaki sushi

toplam süre50 dak.
20 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi

Bu sushi gerçekten vegan mı? Görünüşte balık gibi görünüyor ama aslında soya sosu ile kaplanmış bir patlıcan. Evde hızlıca hazırlanabilen, lezzetli vegan sushi sevenler için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
sushi pirinci
210 ml
su
2 
patlıcan
1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
sake (veya tatlı beyaz şarap)
1 yemek kaşığı
su (sos için)
10 gr
ince doğranmış yeşil soğan
Biraz shichimi toz biber veya pul biber
Besin değerleri (porsiyon başı):1824 kJ / 435 kcal
5,9 grYağ
10,4 grProtein
79,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr sushi pirinci – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)2  patlıcan

Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Patlıcanların sapını çıkarın ve soyun.

Patlıcanları tamamen streç filme sarın ve mikrodalgada 800 W’da 2 dakika ısıtın (streç filmininiz mikrodalgada kullanılmasına uygun olduğundan emin olunuz).

Adım 2

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Patlıcanları çift kapı gibi açın ve iç kısımlarına bir çatal ile çizikler atın. Ayçiçek yağını bir tavaya dökün ve patlıcanları her iki tarafı kahverengileşene kadar kızartın.

Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 yemek kaşığı şeker – 2 yemek kaşığı sake (veya tatlı beyaz şarap) – 1 yemek kaşığı su (sos için)

Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning, şeker, sake (veya tatlı beyaz şarap) ve suyu bir tencereye koyun. Patlıcanları yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra fazla suyu mutfak kağıdı ile alın.

Adım 4

10 gr ince doğranmış yeşil soğan – Biraz shichimi toz biber veya pul biber

Patlıcanları çapraz şekilde dilimleyin. Pirinç ve patlıcanlardan küçük nigiri (sushi pirinci topları) oluşturun. Büyüklüğünü dilediğiniz gibi ayarlayın.

Kalan sosu tavada pişirerek azaltın ve koyulaştırın. Ardından sosu nigirilerin üzerine dökün.

Yeşil soğanları küçük parçalara doğrayın ve üzerine serpin. Son olarak, bir tutam shichimi toz biber veya pul biberle tamamlayın.

Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi

Recept-ID: 1412

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr sushi pirinci – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)2 patlıcan

Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Patlıcanların sapını çıkarın ve soyun.

Patlıcanları tamamen streç filme sarın ve mikrodalgada 800 W’da 2 dakika ısıtın (streç filmininiz mikrodalgada kullanılmasına uygun olduğundan emin olunuz).

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Patlıcanları çift kapı gibi açın ve iç kısımlarına bir çatal ile çizikler atın. Ayçiçek yağını bir tavaya dökün ve patlıcanları her iki tarafı kahverengileşene kadar kızartın.

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 yemek kaşığı şeker – 2 yemek kaşığı sake (veya tatlı beyaz şarap) – 1 yemek kaşığı su (sos için)

Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning, şeker, sake (veya tatlı beyaz şarap) ve suyu bir tencereye koyun. Patlıcanları yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra fazla suyu mutfak kağıdı ile alın.

10 gr ince doğranmış yeşil soğan – Biraz shichimi toz biber veya pul biber

Patlıcanları çapraz şekilde dilimleyin. Pirinç ve patlıcanlardan küçük nigiri (sushi pirinci topları) oluşturun. Büyüklüğünü dilediğiniz gibi ayarlayın.

Kalan sosu tavada pişirerek azaltın ve koyulaştırın. Ardından sosu nigirilerin üzerine dökün.

Yeşil soğanları küçük parçalara doğrayın ve üzerine serpin. Son olarak, bir tutam shichimi toz biber veya pul biberle tamamlayın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.