

Tavuklu, patatesli ve yer fıstıklı Massaman köri
Tavuklu, Hindistan cevizi sütlü ve patatesli Tayland Massaman körisi, kremsi bir dokuya sahip. Kavrulmuş yer fıstıkları, taze kişniş, Massaman köri macunu ve Kikkoman Ponzu Lemon'un umami dokunuşuyla tamamlanıyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

400 gr tavuk göğüs fileto – 400 gr patates – 1 soğan – 1 parça / tane zencefil (2 cm) – 1 diş sarımsak
Tavuk filetosunu kurulayın ve yaklaşık 2 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Patatesleri soyun, yıkayın ve kabaca küp şeklinde doğrayın. Soğanı ince halkalar şeklinde kesin. Zencefil ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 70 gr yer fıstığı – 1 yemek kaşığı (Massaman) köri macunu – 400 ml Hindistan cevizi sütü – 2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi (veya fıstık ezmesi) – 2 tatlı kaşığı esmer şeker veya bal (veya Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tavuk filetosunu ısıttığınız Kikkoman Sesame Oil’de kavurun. Soğan, zencefil ve sarımsağı ekleyin ve kızartın. Patatesleri, yer fıstıklarını ve köri macununu ekleyin, kısaca karıştırın ve hindistan cevizi sütü ile deglaze edin. Yer fıstığı ezmesini veya tereyağını, şekeri, Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kaynatın. Sos çok koyulaşırsa, biraz su ekleyin.
Adım 3

½ demet kişniş – 30 gr yer fıstığı
Kişnişi ve yer fıstıklarını kabaca doğrayın. Yer fıstıklarını küçük bir tavada altın rengine gelene kadar kavurun. Köriyi kişniş ve doğranmış yer fıstıkları ile süsleyin ve servis yapın.
Püf noktası:
Vejetaryen versiyon için, tavuk yerine tütsülenmiş tofu kullanın.
Köriyi, Kikkoman Soy Sauce'da marine edilmiş (ve hafifçe yoğrulmuş) kırmızı soğan halkaları veya fasulye filizleri ile servis edin.
Recept-ID: 1497
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet