Midye ve somon çorbası
Midye ve somon çorbası

Midye ve somon çorbası

5 1 oy
toplam süre45 dak.
25 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Bu aromatik ve besleyici çorba, balık ve deniz ürünlerine düşkün olanlar için ideal bir seçenek. Sarımsaklı kıtır krutonlar ve maydanoz ile servis edilen bu sağlıklı tarif, soğuk sonbahar günlerinde içinizi ısıtacak.

Malzemeler

2 porsiyon
500 gr
taze midye
500 ml
su
150 gr
somon filetosu
50 gr
domuz pastırması (tütsülenmiş, dilimlenmiş)
10 gr
tereyağı
80 gr
pırasa (yarım ay şeklinde dilimlenmiş)
40 gr
kereviz (doğranmış)
70 gr
havuç (küp küp doğranmış)
40 gr
rezene (küp küp doğranmış)
100 gr
mısır (koçanından çıkarılmış)
2 
diş sarımsak (doğranmış)
2 
defne yaprağı
2 tatlı kaşığı
taze kekik
150 ml
krema
Birkaç damla limon suyu
2 tutam
karabiber

Krutonlar:

10 gr
tereyağı
1 
küçük diş sarımsak (doğranmış)
4 dilim
baget ekmeği

Servis için:

2 yemek kaşığı
maydonoz (doğranmış)
Besin değerleri (porsiyon başı):3498 kJ / 836 kcal
52 grYağ
46 grProtein
46 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

500 gr taze midye – 500 ml su – 150 gr somon filetosu

Midyeleri bol suyla iyice temizleyin. Bir tencereye koyun, üzerini suyla kaplayın. Kabukları açılana kadar, 7 dakika kapağı kapalı pişirin. Ardından midyeleri süzün ve pişirme suyundan 400 ml ayırın. Süsleme için 6 midyeyi kabuklarında alarak bir kenara koyun. Kalan midyelerin kabuklarını çıkarın ve bir kaseye yerleştirin. Somonun derisini çıkarın ve küp küp kesin.

Adım 2

50 gr domuz pastırması (tütsülenmiş, dilimlenmiş) – 10 gr tereyağı – 80 gr pırasa (yarım ay şeklinde dilimlenmiş) – 40 gr kereviz (doğranmış) – 70 gr havuç (küp küp doğranmış) – 40 gr rezene (küp küp doğranmış) – 100 gr mısır (koçanından çıkarılmış) – 2  diş sarımsak (doğranmış) – 2  defne yaprağı – 2 tatlı kaşığı taze kekik – 150 ml krema – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Birkaç damla limon suyu – 2 tutam karabiber

Pastırma dilimlerini bir tencereye koyun, düşük ateşte yağ eriyene kadar bekleyin.  Ardından bir tabağa alın. Tereyağını, pırasayı, kerevizi, havuçları, rezeneyi, mısırı, sarımsağı ve baharatları ekleyin ve hepsini karıştırarak kısa bir süre kavurun. Ayırdığınız midye pişirme suyunu, kremayı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ve limon suyunu ekleyin. Karabiberle tatlandırın ve 16 dakika kısık ateşte pişirin. Defne yapraklarını çıkarın, sebze suyunun yarısını püre haline getirin ve tekrar tencereye ekleyin. Midyeleri ve somonu ekleyin. 4 dakika daha pişirin.

Adım 3

10 gr tereyağı – 1  küçük diş sarımsak (doğranmış) – 4 dilim baget ekmeği – 2 yemek kaşığı maydonoz

Tereyağını bir tavada eritin ve doğranmış sarımsağı ekleyin. Krutonları tavaya yerleştirin ve her iki tarafı altın rengi alana kadar kızartın. 2. adımda hazırladığınız pastırmayı ufalayın, çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorbayı bir kaseye dökün, kenara ayırdığınız kabuklu midyelerle süsleyin. Üzerine maydanoz serpin ve krutonlarla birlikte servis edin.

Recept-ID: 1383

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

500 gr taze midye – 500 ml su – 150 gr somon filetosu

Midyeleri bol suyla iyice temizleyin. Bir tencereye koyun, üzerini suyla kaplayın. Kabukları açılana kadar, 7 dakika kapağı kapalı pişirin. Ardından midyeleri süzün ve pişirme suyundan 400 ml ayırın. Süsleme için 6 midyeyi kabuklarında alarak bir kenara koyun. Kalan midyelerin kabuklarını çıkarın ve bir kaseye yerleştirin. Somonun derisini çıkarın ve küp küp kesin.

50 gr domuz pastırması (tütsülenmiş, dilimlenmiş) – 10 gr tereyağı – 80 gr pırasa (yarım ay şeklinde dilimlenmiş) – 40 gr kereviz (doğranmış) – 70 gr havuç (küp küp doğranmış) – 40 gr rezene (küp küp doğranmış) – 100 gr mısır (koçanından çıkarılmış) – 2 diş sarımsak (doğranmış) – 2 defne yaprağı – 2 tatlı kaşığı taze kekik – 150 ml krema – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Birkaç damla limon suyu – 2 tutam karabiber

Pastırma dilimlerini bir tencereye koyun, düşük ateşte yağ eriyene kadar bekleyin.  Ardından bir tabağa alın. Tereyağını, pırasayı, kerevizi, havuçları, rezeneyi, mısırı, sarımsağı ve baharatları ekleyin ve hepsini karıştırarak kısa bir süre kavurun. Ayırdığınız midye pişirme suyunu, kremayı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ve limon suyunu ekleyin. Karabiberle tatlandırın ve 16 dakika kısık ateşte pişirin. Defne yapraklarını çıkarın, sebze suyunun yarısını püre haline getirin ve tekrar tencereye ekleyin. Midyeleri ve somonu ekleyin. 4 dakika daha pişirin.

10 gr tereyağı – 1 küçük diş sarımsak (doğranmış) – 4 dilim baget ekmeği – 2 yemek kaşığı maydonoz

Tereyağını bir tavada eritin ve doğranmış sarımsağı ekleyin. Krutonları tavaya yerleştirin ve her iki tarafı altın rengi alana kadar kızartın. 2. adımda hazırladığınız pastırmayı ufalayın, çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorbayı bir kaseye dökün, kenara ayırdığınız kabuklu midyelerle süsleyin. Üzerine maydanoz serpin ve krutonlarla birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.