Tavuklu Tom Kha Gai
Tavuklu Tom Kha Gai

Tavuklu Tom Kha Gai

5 1 oy
toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Tavuklu ve kremsi Hindistan cevizi sütlü, insanın içini ısıtan bir Tayland çorbası. Kikkoman Soy Sauce bu tarife zengin bir umami eklerken, baharatlar da dengeli bir lezzet katar.

Malzemeler

4 porsiyon
1 
çubuk limonotu
1 
küçük parça zencefil
1 
küçük işlenmemiş yeşil limon
1 
küçük kırmızı acı biber
400 gr
fileto tavuk göğsü
600 ml
tavuk suyu veya et suyu
400 ml
Hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı
esmer şeker (veya Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning)
200 gr
küçük mantar
Birkaç kişniş yaprağı
80 gr
fasulye filizi
Besin değerleri (porsiyon başı):1.602 kJ / 385 kcal
24,4 grYağ
29,1 grProtein
12,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  çubuk limon otu – 1  küçük parça zencefil – 1  küçük işlenmemiş yeşil limon – 1  küçük kırmızı acı biber – 400 gr fileto tavuk göğsü

Limon otunu parça parça kesin. Zencefili soyun, ince ince rendeleyin veya doğrayın. Misket limonunun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Acı biberi halka şeklinde dilimleyin. Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.

Adım 2

600 ml tavuk suyu veya et suyu – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu400 ml Hindistan cevizi sütü – 1 yemek kaşığı esmer şeker (veya Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning)

Tavuk suyunu Kikkoman Soy Sauce ile kaynatın. Limonotu, zencefil, biraz limon kabuğu rendesi ve suyu, acı biber, Hindistan cevizi sütü ve şekeri ekleyin. Isıtın.

Adım 3

200 gr küçük mantar – Birkaç kişniş yaprağı – 80 gr fasulye filizi – Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Mantarları ikiye veya dörde bölün, tavukla birlikte et suyuna ekleyin, tekrar kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Çorbayı kâselere bölün, kişniş ve fasulye filizleriyle süsleyin (İsterseniz, fasulye filizlerini biraz kızartın), üzerine susam yağı serpin ve ardından servis yapın.

Püf noktası:

Buharda pişmiş yasemin pirinci mükemmel bir eşlikçidir.

İsterseniz, limon otu, arpacık soğanı, kaffir  limonu yaprakları, acı biber ve havlıcan otunu (galanga) bir havanda döverek bir macun hazırlayabilirsiniz. Ardından et suyuyla kaynatabilirsiniz.

Vejetaryen versiyonu için tavuk yerine tofu, tavuk suyu yerine de sebze suyu kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1505

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 çubuk limon otu – 1 küçük parça zencefil – 1 küçük işlenmemiş yeşil limon – 1 küçük kırmızı acı biber – 400 gr fileto tavuk göğsü

Limon otunu parça parça kesin. Zencefili soyun, ince ince rendeleyin veya doğrayın. Misket limonunun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Acı biberi halka şeklinde dilimleyin. Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.

600 ml tavuk suyu veya et suyu – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu400 ml Hindistan cevizi sütü – 1 yemek kaşığı esmer şeker (veya Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning)

Tavuk suyunu Kikkoman Soy Sauce ile kaynatın. Limonotu, zencefil, biraz limon kabuğu rendesi ve suyu, acı biber, Hindistan cevizi sütü ve şekeri ekleyin. Isıtın.

200 gr küçük mantar – Birkaç kişniş yaprağı – 80 gr fasulye filizi – Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Mantarları ikiye veya dörde bölün, tavukla birlikte et suyuna ekleyin, tekrar kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Çorbayı kâselere bölün, kişniş ve fasulye filizleriyle süsleyin (İsterseniz, fasulye filizlerini biraz kızartın), üzerine susam yağı serpin ve ardından servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.