

Tavuklu Tom Kha Gai
Tavuklu ve kremsi Hindistan cevizi sütlü, insanın içini ısıtan bir Tayland çorbası. Kikkoman Soy Sauce bu tarife zengin bir umami eklerken, baharatlar da dengeli bir lezzet katar.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

1 çubuk limon otu – 1 küçük parça zencefil – 1 küçük işlenmemiş yeşil limon – 1 küçük kırmızı acı biber – 400 gr fileto tavuk göğsü
Limon otunu parça parça kesin. Zencefili soyun, ince ince rendeleyin veya doğrayın. Misket limonunun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Acı biberi halka şeklinde dilimleyin. Tavuğu küçük küpler halinde doğrayın.
Adım 2

600 ml tavuk suyu veya et suyu – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 400 ml Hindistan cevizi sütü – 1 yemek kaşığı esmer şeker (veya Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning)
Tavuk suyunu Kikkoman Soy Sauce ile kaynatın. Limonotu, zencefil, biraz limon kabuğu rendesi ve suyu, acı biber, Hindistan cevizi sütü ve şekeri ekleyin. Isıtın.
Adım 3

200 gr küçük mantar – Birkaç kişniş yaprağı – 80 gr fasulye filizi – Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
Mantarları ikiye veya dörde bölün, tavukla birlikte et suyuna ekleyin, tekrar kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Çorbayı kâselere bölün, kişniş ve fasulye filizleriyle süsleyin (İsterseniz, fasulye filizlerini biraz kızartın), üzerine susam yağı serpin ve ardından servis yapın.
Püf noktası:
Buharda pişmiş yasemin pirinci mükemmel bir eşlikçidir.
İsterseniz, limon otu, arpacık soğanı, kaffir limonu yaprakları, acı biber ve havlıcan otunu (galanga) bir havanda döverek bir macun hazırlayabilirsiniz. Ardından et suyuyla kaynatabilirsiniz.
Vejetaryen versiyonu için tavuk yerine tofu, tavuk suyu yerine de sebze suyu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1505
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet