Baharatlı harissa somon ve sebze sote
Orta Doğu esintili bu balık yemeği, somonun kendine has lezzetiyle baharatı birleştiriyor. Çıtır kuşkonmaz, brokoli ve kabak, bu tarife ekstra lezzet ekliyor.
Malzemeler
Sos:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
Somonu küp küp kesin.
Adım 2
Zencefili rendeleyin ve Kikkoman Soy Sauce, köri sosu, balık sosu, limon otu ve harissa’yı ekleyin. İyice karıştırın ve somonu bu karışımda yaklaşık 30 dakika kadar marine edin. Kalan marinasyon sosunu bir kenara ayırın.
Adım 3
Yeşil kuşkonmaz ve brokoliyi küçük parçalara kesin. Kabağı yarım ay şeklinde dilimleyin. Yeşil soğanı doğrayın. Tayland fesleğenini doğrayıp bir kenara ayırın.
Adım 4
Bir tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Somonu ekleyin ve her iki tarafı da kahverengi olana kadar yüksek ateşte kızartın. Tavadan alın.
Adım 5
Aynı tavada, doğranmış sebzeleri (yeşil soğan hariç) ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kızartın. Kalan somon marine sosunu ve yeşil soğanları ekleyin ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Son olarak, Hindistan cevizi sütünü, kızarmış somonu ve doğranmış Tayland fesleğenini ekleyin ve kısa bir süre daha kızartın.
Adım 6
Yarım limon ve damak tadınıza göre şeker ile servis edin.
Püf noktası:
Bu malzemeler arasında sadece balığı kısa bir süre için pişirin. Böylece parçalanmasını engellemiş olursunuz.
Recept-ID: 1394
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet