Baharatlı harissa somon ve sebze sote
Baharatlı harissa somon ve sebze sote

Baharatlı harissa somon ve sebze sote

toplam süre60 dak.
15 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
30 dak.marine süresi

Orta Doğu esintili bu balık yemeği, somonun kendine has lezzetiyle baharatı birleştiriyor. Çıtır kuşkonmaz, brokoli ve kabak, bu tarife ekstra lezzet ekliyor.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
somon fileto (derisi ve kemikleri alınmış)
200 gr
yeşil kuşkonmaz
150 gr
brokoli çiçekleri
200 gr
kabak
1 demet
taze soğan
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)
100 ml
Hindistan cevizi sütü ya da Hindistan cevizi kreması
1 avuç
Thai fesleğeni (isteğe bağlı)

Sos:

3 cm
taze zencefil
1 tatlı kaşığı
Massaman köri ezmesi (ya da Tayland usülü kırmızı köri ezmesi)
1 yemek kaşığı
balık sosu
1 yemek kaşığı
doğranmış limon otu
1 yemek kaşığı
harissa

Süslemek için:

 ½ 
limon
Şeker (damak lezzetinize göre)
Besin değerleri (porsiyon başı):2600 kJ / 621 kcal
41 grYağ
44 grProtein
21 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Somonu küp küp kesin.

Adım 2

Zencefili rendeleyin ve Kikkoman Soy Sauce, köri sosu, balık sosu, limon otu ve harissa’yı ekleyin. İyice karıştırın ve somonu bu karışımda yaklaşık 30 dakika kadar marine edin. Kalan marinasyon sosunu bir kenara ayırın.

Adım 3

Yeşil kuşkonmaz ve brokoliyi küçük parçalara kesin. Kabağı yarım ay şeklinde dilimleyin. Yeşil soğanı doğrayın. Tayland fesleğenini doğrayıp bir kenara ayırın.

Adım 4

Bir tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Somonu ekleyin ve her iki tarafı da kahverengi olana kadar yüksek ateşte kızartın. Tavadan alın.

Adım 5

Aynı tavada, doğranmış sebzeleri (yeşil soğan hariç) ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kızartın. Kalan somon marine sosunu ve yeşil soğanları ekleyin ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Son olarak, Hindistan cevizi sütünü, kızarmış somonu ve doğranmış Tayland fesleğenini ekleyin ve kısa bir süre daha kızartın.

Adım 6

Yarım limon ve damak tadınıza göre şeker ile servis edin.

Püf noktası:

Bu malzemeler arasında sadece balığı kısa bir süre için pişirin. Böylece parçalanmasını engellemiş olursunuz.

Recept-ID: 1394

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Somonu küp küp kesin.

Zencefili rendeleyin ve Kikkoman Soy Sauce, köri sosu, balık sosu, limon otu ve harissa’yı ekleyin. İyice karıştırın ve somonu bu karışımda yaklaşık 30 dakika kadar marine edin. Kalan marinasyon sosunu bir kenara ayırın.

Yeşil kuşkonmaz ve brokoliyi küçük parçalara kesin. Kabağı yarım ay şeklinde dilimleyin. Yeşil soğanı doğrayın. Tayland fesleğenini doğrayıp bir kenara ayırın.

Bir tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Somonu ekleyin ve her iki tarafı da kahverengi olana kadar yüksek ateşte kızartın. Tavadan alın.

Aynı tavada, doğranmış sebzeleri (yeşil soğan hariç) ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kızartın. Kalan somon marine sosunu ve yeşil soğanları ekleyin ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Son olarak, Hindistan cevizi sütünü, kızarmış somonu ve doğranmış Tayland fesleğenini ekleyin ve kısa bir süre daha kızartın.

Yarım limon ve damak tadınıza göre şeker ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.