Sebzeli omlet
Hem hafif hem de aromatik! Zengin soya aromasıyla lezzendirilmiş bu sebzeli omlet, size leziz bir öğle yemeği alternatifi sunuyor.
Hazırlanış
Adım 1
1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 soğan – ½ havuç – ½ kırmızı biber – ¼ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ yemek kaşığı taze soğan
Havuçları ve biberleri şeritler halinde kesin. Soğanı ve taze soğanı doğrayın. Soğanı altın rengi olana kadar yağda kızartın, ardından havuç ve biberleri ekleyin. Biber ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Son olarak üzerine taze soğan serpip bir kenara koyun.
Adım 2
4 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı buğday unu
Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Beyazları büyük bir kaseye dökün ve sertleşinceye kadar çırpın. Kikkoman Soy Sauce ile karıştırdığınız yumurta sarılarını ve biberi ekleyin. Düşük mikser hızında çırpın. Unu eleyin ve yavaşça karıştırın.
Adım 3
1 yemek kaşığı kızartma yağı
Yağı bir tavada ısıtın ve iyice yayın. Omlet karışımının yarısını dökün. 1-2 dakika kadar kısık ateşte kızartın, ardından önceden hazırlanmış sebzelerin yarısını üstüne ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 4 dakika kızartın. Omleti tavadan çıkarın. İkinci omlet için de aynı adımları uygulayın.
Adım 4
Bir önceki tariften (“Etli ve sebzeli kase”) kalan mayonezli sriracha’lı sos – ½ yemek kaşığı taze soğan
Taze soğanı doğrayın. Omletleri ikiye katlayın ve bir saklama kaplarına alın. Mayonezli sriracha’lı sos ve taze soğanla servis edin.
Recept-ID: 1329
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet