Sebzeli omlet
Sebzeli omlet

Sebzeli omlet

toplam süre12 dak.
5 dak.hazırlık süresi
7 dak.pişme süresi

Hem hafif hem de aromatik! Zengin soya aromasıyla lezzendirilmiş bu sebzeli omlet, size leziz bir öğle yemeği alternatifi sunuyor.

Malzemeler

2 porsiyon
2 yemek kaşığı
kızartma yağı
1 
soğan
 ½ 
havuç
 ½ 
kırmızı biber
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
taze soğan
4 
yumurta
1 yemek kaşığı
buğday unu
Bir önceki tariften (“Etli ve sebzeli kase”) kalan mayonezli sriracha’lı sos
Besin değerleri (porsiyon başı):1754 kJ / 419 kcal
31,1 grYağ
16,3 grProtein
17,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1  soğan –  ½  havuç –  ½  kırmızı biber –  ¼ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ yemek kaşığı taze soğan

Havuçları ve biberleri şeritler halinde kesin.  Soğanı ve taze soğanı doğrayın. Soğanı altın rengi olana kadar yağda kızartın, ardından havuç ve biberleri ekleyin. Biber ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Son olarak üzerine taze soğan serpip bir kenara koyun.

Adım 2

4  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı buğday unu

Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Beyazları büyük bir kaseye dökün ve sertleşinceye kadar çırpın. Kikkoman Soy Sauce ile karıştırdığınız yumurta sarılarını ve biberi ekleyin. Düşük mikser hızında çırpın. Unu eleyin ve yavaşça karıştırın.

Adım 3

1 yemek kaşığı kızartma yağı

Yağı bir tavada ısıtın ve iyice yayın. Omlet karışımının yarısını dökün. 1-2 dakika kadar kısık ateşte kızartın, ardından önceden hazırlanmış sebzelerin yarısını üstüne ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 4 dakika kızartın. Omleti tavadan çıkarın. İkinci omlet için de aynı adımları uygulayın.

Adım 4

Bir önceki tariften (“Etli ve sebzeli kase”) kalan mayonezli sriracha’lı sos –  ½ yemek kaşığı taze soğan

Taze soğanı doğrayın. Omletleri ikiye katlayın ve bir saklama kaplarına alın. Mayonezli sriracha’lı sos ve taze soğanla servis edin.

Recept-ID: 1329

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 soğan – ½ havuç – ½ kırmızı biber – ¼ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ yemek kaşığı taze soğan

Havuçları ve biberleri şeritler halinde kesin.  Soğanı ve taze soğanı doğrayın. Soğanı altın rengi olana kadar yağda kızartın, ardından havuç ve biberleri ekleyin. Biber ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Son olarak üzerine taze soğan serpip bir kenara koyun.

4 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı buğday unu

Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Beyazları büyük bir kaseye dökün ve sertleşinceye kadar çırpın. Kikkoman Soy Sauce ile karıştırdığınız yumurta sarılarını ve biberi ekleyin. Düşük mikser hızında çırpın. Unu eleyin ve yavaşça karıştırın.

1 yemek kaşığı kızartma yağı

Yağı bir tavada ısıtın ve iyice yayın. Omlet karışımının yarısını dökün. 1-2 dakika kadar kısık ateşte kızartın, ardından önceden hazırlanmış sebzelerin yarısını üstüne ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 4 dakika kızartın. Omleti tavadan çıkarın. İkinci omlet için de aynı adımları uygulayın.

Bir önceki tariften (“Etli ve sebzeli kase”) kalan mayonezli sriracha’lı sos – ½ yemek kaşığı taze soğan

Taze soğanı doğrayın. Omletleri ikiye katlayın ve bir saklama kaplarına alın. Mayonezli sriracha’lı sos ve taze soğanla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.