Pita ekmeğinde cacık soslu tavuk döner
Döneri bir de böyle deneyin! Karşınızda Kikkoman Ponzu Lemon’la zenginleştirilmiş, sıcacık pita ekmeğinde leziz cacık sosuyla birlikte servis edilen tavuk döner. Bu enfes tarif, geleneği modern anlayışla birleştirirken, oldukça ferah ve hafif bir lezzet sunuyor.
Malzemeler
Tavuk döner için:
Cacık sosu için:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
2 yemek kaşığı sade yoğurt – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 3 diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı toz kırmızı tatlı biber – ½ tatlı kaşığı kuru fesleğen – ½ tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı siyah kimyon – 400 gr tavuk göğsü (derisi ve kemikleri alınmış)
Marinasyon için, yoğurt ve Kikkoman Ponzu Lemon’u bir kapta karıştırın. Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın. Tavuğu, elde edeceğiniz sosta az 2 saat bekleterek marine edin.
Adım 2
1 büyük salatalık – 3 yemek kaşığı mayonez – 3 yemek kaşığı sade yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 tutam tuz – 1 diş sarmısak
Cacığı hazırlamak için salatalığı bir kabın içine rendeleyin. Ardından mayonezi, yoğurdu, Kikkoman Ponzu Lemon’u ve karabiberi ekleyin. Son olarak ezilmiş sarmısağı da kabın içine katın ve hepsini güzelce karıştırın.
Adım 3
½ demet nane – 2 pita ekmeği – 1 yemek kaşığı nar tanesi
Önceden ısıtılmış ızgarada ya da mangalda tavuğu 15 dakika pirişin. Ardından pita ekmeğinin içinde cacık sosu, doğranmış nane ve nar çekirdekleriyle servis edin.
Püf noktası:
Bu yemek, cipsle de servis edilebilir.
Recept-ID: 1228
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet