Pita ekmeğinde cacık soslu tavuk döner

toplam süre 165 dak.
15 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
120 dak. marine süresi

Döneri bir de böyle deneyin! Karşınızda Kikkoman Ponzu Lemon’la zenginleştirilmiş, sıcacık pita ekmeğinde leziz cacık sosuyla birlikte servis edilen tavuk döner. Bu enfes tarif, geleneği modern anlayışla birleştirirken, oldukça ferah ve hafif bir lezzet sunuyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Tavuk döner için:

2 yemek kaşığı
sade yoğurt
4 yemek kaşığı
3 
diş sarmısak
1 tatlı kaşığı
kekik
1 tatlı kaşığı
toz kırmızı tatlı biber
 ½ tatlı kaşığı
kuru fesleğen
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
1 tatlı kaşığı
siyah kimyon
400 gr
tavuk göğsü (derisi ve kemikleri alınmış)

Cacık sosu için:

1 
büyük salatalık
3 yemek kaşığı
mayonez
3 yemek kaşığı
sade yoğurt
2 yemek kaşığı
1 tutam
tuz
1 
diş sarmısak

Servis için:

 ½ demet
nane
2 
pita ekmeği
1 yemek kaşığı
nar tanesi
Besin değerleri (porsiyon başı): 3072 kJ  /  735 kcal
26 gr Yağ
47 gr Protein
62 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 yemek kaşığı sade yoğurt – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu3  diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı toz kırmızı tatlı biber –  ½ tatlı kaşığı kuru fesleğen –  ½ tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı siyah kimyon – 400 gr tavuk göğsü (derisi ve kemikleri alınmış)

Marinasyon için, yoğurt ve Kikkoman Ponzu Lemon’u bir kapta karıştırın. Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın. Tavuğu, elde edeceğiniz sosta az 2 saat bekleterek marine edin.

Adım 2

1  büyük salatalık – 3 yemek kaşığı mayonez – 3 yemek kaşığı sade yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 tutam tuz – 1  diş sarmısak

Cacığı hazırlamak için salatalığı bir kabın içine rendeleyin. Ardından mayonezi, yoğurdu, Kikkoman Ponzu Lemon’u ve karabiberi ekleyin. Son olarak ezilmiş sarmısağı da kabın içine katın ve hepsini güzelce karıştırın.

Adım 3

 ½ demet nane – 2  pita ekmeği – 1 yemek kaşığı nar tanesi

Önceden ısıtılmış ızgarada ya da mangalda tavuğu 15 dakika pirişin. Ardından pita ekmeğinin içinde cacık sosu, doğranmış nane ve nar çekirdekleriyle servis edin.

Püf noktası:

Bu yemek, cipsle de servis edilebilir.

Recept-ID: 1228

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 yemek kaşığı sade yoğurt – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu3  diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı toz kırmızı tatlı biber –  ½ tatlı kaşığı kuru fesleğen –  ½ tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı siyah kimyon – 400 gr tavuk göğsü (derisi ve kemikleri alınmış)

Marinasyon için, yoğurt ve Kikkoman Ponzu Lemon’u bir kapta karıştırın. Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın. Tavuğu, elde edeceğiniz sosta az 2 saat bekleterek marine edin.

1  büyük salatalık – 3 yemek kaşığı mayonez – 3 yemek kaşığı sade yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 tutam tuz – 1  diş sarmısak

Cacığı hazırlamak için salatalığı bir kabın içine rendeleyin. Ardından mayonezi, yoğurdu, Kikkoman Ponzu Lemon’u ve karabiberi ekleyin. Son olarak ezilmiş sarmısağı da kabın içine katın ve hepsini güzelce karıştırın.

 ½ demet nane – 2  pita ekmeği – 1 yemek kaşığı nar tanesi

Önceden ısıtılmış ızgarada ya da mangalda tavuğu 15 dakika pirişin. Ardından pita ekmeğinin içinde cacık sosu, doğranmış nane ve nar çekirdekleriyle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.