Maki
Hazırlanış
Adım 1
Nori yaprakları, ortadan ikiye bölünür. Düz tarafı, alt kenarda 5 mm mesafe kalacak şekilde bambus servisinin üzerine yerleştirilir. Suşi pirinci, eşit şekilde üzerine yayılır. Rahat sarılması için üst kısımda 1 cm kadar boşluk bırakılır. Daha sonra içi yerleştirmek için pilavın ortasına elle şerit şekli verilir. Bu şerite, biraz wasabi sürülür ve salatalıkla susam yerleştirilir.
Adım 2
Şekil vermek için suşi pilavı, alttaki hasır kenarıyla hafifçe kaldırılır ve hasır, nori yaprağının en üst kenarına kadar yuvarlanır. Daha sonra hasır tam yuvarlanır ve içindeki rulo iki elle dikkatlice bastırılır. Hasır kenarı hafifçe açılır ve nori yaprağı kenarlarının birleşmesi için rulo biraz öne yuvarlanır. Rulo, hafif baskı yaparak tekrar yuvarlanır. Daha sonra rulo hasırı çıkartılır, ve uzun rulo 6 adet suşi parçasına kesilir.
Recept-ID: 94
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet